Mencari Pelabur Pertanian 100k - Johor
Hairul Nizam Ahmad - Wed 24/Sep/2014 1:14pm [Last Comment]
salam warga majalah.com

saya memerlukan SEORANG atau DUA ORANG pelabur dengan jumlah pelaburan sebanyak RM 100,000.00 untuk satu projek pertanian.

berbekalkan modal 100k, dengan keluasan tanah yang saya ada, hasil jualan produk ini boleh mencapai 500k-800k dalam masa kurang daripada 2 tahun.

mustahil? insyallah tidak dengan persiapan, pengalaman dan ilmu pertanian yang secukupnya.

saya dah fikirkan dan rangka setiap aspek perjalanan projek ni, dari pembekal termurah, pembeli2 termahal, penjagaan terbaik, operasi harian, cara2 menguruskan risiko dan juga jaminan untuk pelabur.

saya jugak dah berulang alik ke pejabat pertanian dan ada peluang2 serta insentif dari jabatan untuk projek sebegini. (peluang untuk jimatkan modal sehingga 30k dan tingkatkan hasil jualan sehingga 20%)

jika berminat sila tinggalkan emel atau nombor telefon dan saya akan hantar butirannya.

terima kasih majalah.com.

Assalamualaikum.

Niche: Mencari Pelabur | Usahawan Tani
     
  1. Hairul Nizam Ahmad - Wed 24/Sep/2014, 1:17pm
    lupa nak cakap, lokasi tapak saya di mersing, johor.  
  2. Haron Azeez - Wed 24/Sep/2014, 4:20pm
    Boleh email saya detail.

    TQ  
  3. Muhammad 121 2 - Fri 26/Sep/2014, 11:13pm
    kol sy 0177498240  
  4. Morney Rosni - Sun 28/Sep/2014, 2:05am
    boleh email saya detail dan kol saya 0127722220..terimakasih  
  5. Hairul Nizam Ahmad - Fri 3/Oct/2014, 2:20pm
    ok terima kasih..nanti lepas raya haji saya call/contact.  
  6. Adila 81 - Sun 5/Oct/2014, 7:57pm
    salam. ada paperwork /proposal? sy ada direct link remisier yg kenal ramai investor.
    kalau ada paperworknya email ke dilla9002@yahoo.com  
  7. Saleh Manaf - Sun 9/Nov/2014, 8:26am
    En Amirul..
    Niaga proses ayam di area mana johor..
    Bekalan ayam dari mana...pelihara??
    Modal berapa diperlukan....  
  8. Erki - Mon 17/Nov/2014, 3:04pm
    tuan email saya detail. Berminat. lakkotau@yahoo.com. Tkasih  
  9. Bob Kamal - Tue 18/Nov/2014, 4:41pm
    KERETA BARU & TERPAKAI SEMUA MODEL
    #TOYOTA #MAZDA #HONDA #PROTON #PERODUA #BMW #MERCEDES
    CONTACT : Bob Kamal 012-7977064  
  10. Goldresources - Thu 20/Nov/2014, 2:01am
    tumpang iklan..
    mencari funder/share partner untuk pembukaan kedai makan..tempat strategi..
    share partner 15k..keuntungan 30%..

    berminat lebih lanjut 0122199530  
  11. Hairul Nizam Ahmad - Tue 25/Nov/2014, 10:55pm
    ok, yang perlu email saya dah email,

    yang call, saya akan call esok.

    TQ.

    -sori lambat...saya kumpul ilmu dulu... : )  
Page 1   (Total 11 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/channel/UCsO-MY8KvW6kitzwqHptapA

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Durian Hutan Memang Menyengat
Kami ke Kampung Pangsun, di tepi hutan Hulu Langat untuk mencari Durian Hutan. Kawasan ini memang tempat pengumpulan durian dari kawasan sekitar. Durian Bukit, Durian Kampung dan Durian Hutan. Dan kami juga terjumpa Durian Hanyut :-)
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Nasi Beriani Gam dari Baghdad ke Putrajaya
Nasi Biryani Gam adalah diantara makanan yang paling sedap di Malaysia. Cara masakannya rumit dan resepinya adalah hasil kepakaran turun temurun. Kami cuba mencari dari mana asal perkataan Biryani Gam. Dari Putrajaya, ke Batu Pahat, ke Melaka, ke India, ke zaman Mughal India dan semakin jauh sehingga seribu tahun dahulu... di Baghdad.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)