Mencari Master Dealer dan Dealer Setiap Negeri (Saduran Chrome utk Bengkel Kereta/Motor, Kraf/Cenderahati & Perabot)
Zulkifli Sahak - Wed 20/Apr/2011 10:56am [Last Comment]
Salam.. Kami merupakan pengedar eksklusif produk Cosmichrome bagi negara ini beroperasi di Kuala Selangor bermula hujung bulan ini. Kami ingin membuka peluang perniagaan ini kepada warga majalah yang berminat untuk menjadi Master Dealer disetiap negeri. Hanya 1 Master Dealer bagi setiap negeri dan akan melantik dealer-dealer dibawah naungannya dinegeri-negeri berkenaan.

Konsep perniagaan ini adalah perkhidmatan saduran chrome (electro plating) menggunakan kaedah semburan (yang ada dipasaran sekarang guna kaedah celupan). Perniagaan ini sesuai kepada pengusaha bengkel spray kereta, pengusaha produk kraf,cenderamata dan pengusaha perabot sebagai nilai tambah kepada perkhidmatan/ perniagaan sediada.

Produk yang popular untuk di spray kemasan chrome adalah seperti rim kereta/motor, dashboard, fender, bonet depan, tangki motor,mudguard, body skuter, helmet senjata kawalan kehormatan, labu sayong, golf set dan banyak lagi.

Selain dari itu pengusaha juga berpeluang untuk mengendali latihan/ kursus di institusi latihan kemahiran seperti IKM, GIAT, ILP, IKBN dan lain-lain IPTS dan IPTA
sebagai satu dari aktiviti perniagaan.

Peralatan yang diperlu untuk dealer adalah 1 mesin cosmichrome + bahan - RM60+K, bilik spray yang kedap habuk, spray gun dan oven pengering(optional). Bagi Master Dealer sila hubungi kami

Untuk maklumat lanjut tentang produk layari www.goldtouchinc.com
Untuk maklumat perniagaan sms/hubungi :-
Zul 016 7114389

Niche: Bengkel Kereta | Bengkel Motosikal | Kedai Cenderahati Dan Kraf | Bisnes Perabot | Pakej Perniagaan
 
1. Zulkifli Sahak - Wed 20/Apr/2011, 10:58am
Maaf terlupa
email saya zulsahak@gmail.com  
2. Joedesign - Wed 27/Jul/2011, 4:14pm
SAYA di bahagia utara ... perlukan modal ka apa ka...?  
3. Supardi Jamal - Wed 10/Aug/2011, 12:02am
bg detail.. pm s_ardy@yahoo.com  
4. Kahar Idris - Tue 6/Sep/2011, 10:50pm
Askum...Ada lagi tak peluang ni..saya di Kota Kinabalu...blh emai detail ke.. charter797@gmail.com  
5. Zulkifli Sahak - Wed 5/Oct/2011, 9:48pm
Sdr Kahar, peluang ini masih terbuka untuk Negeri Sabah. Boleh pm saya atau email zulsahak@gmail.com atau sms 0167114389 utk sebarang pertanyaan.  
6. Mohd Sukri 2 - Sun 18/Dec/2011, 9:36am
salam en. Zul,

Bleh bagi detail berapa perlu utk modal samada jadi dealer atau master dealer to blackcitra@gmail.com  
7. M Ikhwan 2 - Mon 28/Apr/2014, 2:19pm
Salam..boleh pm kan detail pada saya..mmg berminat..kos keseluruhan sekali..Ikhwan_razak@petronas.com.my. .  
8. Alisahrasta - Wed 24/Sep/2014, 3:31pm
assalam
blh pm detail utk benkel moto retro
memerlukan part chrome utk customer  

Page 1   (Total 8 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..