Mencari Kerja Kosong Sekitar Melaka Berhampiran Krubong dan Mengejar Impian Part Time Berlakon, Youtuber Dll
Alex Soon - Wed 7/Aug/2019 8:18am
Hello, selamat sejatera kepada semua member di majalah.

Saya ingin mencari kerja berdekatan di krubong melaka kerana akan berpindah ke krubong pada bulan september ini, sekarang ni saya bekerja part time repair komputer (biasa aje) dan ingin tukar kerja sebab berjauhan dengan tempat kerja sekarang.

Dan juga berharap mendapat kerja seperti admin, normal clerk, atau repair computer biasa biasa aje sebab skrg saya part time di melaka air leleh dan akan berpindah ke krubong.

Saya berharap dpt mencari kerja sedemikian dan saya pernah belajar diploma teknologi komputer di kolej yayasan melaka dan skrg tengah kejar impian yang saya suka seperti part time berlakon, youtuber, ahli silap mata, dan sebagainya.

Nama saya low poh soon dan berumur 30 tahun, saya nak kajar impian cuma buat masa skrg saya buat part time dan saya akan berpindah ke krubong jaya. tetapi saya juga akan mengajar impian saya dan berharap dpt kejar impian saya satu hari nanti cuma skrg ni perlu mencari kerja bulan october kerana saya juga perlu memberi notis letak jawatan selama satu bulan sekiranya saya perlu meletak jawatan pada kerja saya yang sekarang.

Saya juga berharap dapat mencari kerja yang bercuti sabtu dan ahad atau at least ahad. saya sanggup belajar dan tidak kisah akan gaji.

Ps: saya tak blh angkat berat sangat sebab tangan saya pernah cedera kerana accident dan kadang kala cpu yang berat sangat manager sy tlg ambilkan dan no waiter job sebab pernah kerja banyak kali dan banyak pengalaman pahit yang teruk yang saya tidak ingin menceritakan.

Wechat/whatsapp: 0166784993 (tak dpt ambil call sebab kerja)
Email : xoxo_gublet@hotmail.com

Niche: Kerja Kosong | Diskusi Bisnes | Jobs & Vacancies in Malaysia
     
  1. Linkman - Wed 7/Aug/2019, 8:28am
    alex, apakata awak fokus pada kerjaya menjadi youtuber. saya ni youtube addict setiap hari tengok utube shj dah malas nak tengok TV biasa atau astro. (kadang2 seminggu sekali saya masih tengok netflix)

    banyak youtuber yg berjaya sebab ada banyak tema yg masih belum di explore.

    Di kelantan, youtuber sana (bebudak melayu 20an) dapat trend buat cerita lawak bodoh pendek dalam 10-20 minit. Saya memang TAK minat lawak bodoh, tapi subscriber dan viewers dorang BERJUTA-JUTA ... ya berjuta... saya expect income dorang melebihi rm20,000 atau rm30,000 sebulan.

    Kemudian ada juga pihak yg buat utube channel dan upload direct dari smartphone, tanpa edit... just snap dan upload.. ada macam2 tema, tapi yg saya suka skrg ni adalah tema durian. yang ni senang sikit sebab tak perlu edit video di komputer. just snap dan upload from hp.

    kemudian ada juga yg serious buat dalam bentuk mini dokumentari dlm 15 minit satu episod... yg ni mmg biasa saya tengok. channel yg saya suka adalah food dan travel. Saya jangka income dorang ni agak baik.. cukup utk berhenti kerja dan buat utube channel sepenuh masa.

    di USA, teenagers disana dah malas nak belajar tinggi2 sebab kos hutang belajar di univ sangat mahal nak bayar balik.. majoriti sekarang nak jadi youtuber..

    even Will Smith pelakon A list hollywood pun nak jadi youtuber..

    saya rasa alex, baik anda fokus kepada bidang2 creative ini utk kerjaya anda.  
  2. Mizs Rina - Wed 7/Aug/2019, 2:14pm
    JAWATAN KOSONG FULL TIME/ PART TIME DIPERLUKAN
    (OPEN INTERVIEW BAGI KAWASAN MELAKA)
    SYARAT KELAYAKAN :
    *ADA IC
    * 18 TAHUN KE ATAS
    * ADA AKAUN BANK MALAYSIA
    * GAJI SEBULAN RM 3700++

    BERMINAT BOLEH MESEJ SAYA:
    www.wasap.my/60108912526/openiv  
Page 1   (Total 2 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Umrah Ku 2019 - Enam Hari di Kota Mekah dan..
Umrah di Tanah Suci serta menjejaki tempat-tempat bersejarah di Kota Mekah & Kota Madinah. Semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada semua.
Ayam Bakar Station di Blue Lagoon Port Dickson dan Rumah Api Cape Rachado
Kami ke Pantai Tanjung Tuan di Port Dickson untuk menikmati Ayam Bakar Station yang terkenal dengan set ayam bakar madu. Apakah yang membuatkan gerai ini mendapat ulasan paling tinggi dari pengunjung? Mari kita lihat. Kami juga meredah ombak di Pantai Blue Lagoon dan mendaki bukit Rumah Api Cape Rachado.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)