Mencari Kerja atau Joint Venture Buat Business Kecil2an
Zainal222 - Thu 9/May/2019 9:31am [Last Comment]
Ada tak sesiapa yg memerlukan pekerja, apa2 kerja, atau sesiapa yg nk buat bisness atau nak kembangkan bisness. Saya dah bosan duduk kg, balance duit EPF dah tinggal sikit. I am a 55 year old never been married guy (tak ada org nak), open to any ideas and possibilities.

No MLM dan yg seangkatan. I do trade Forex and cryptocurrencies.

WA 01136672245. No call. Kalau tak reply mungkin sebab not interested.

Niche: Ingin Berniaga | Diskusi Bisnes
     
  1. Hazrul Nizam - Fri 10/May/2019, 9:31am
    umur 55 memang susah nak kerja dibawah boss muda 30an. kalau area tuan ada servis grab, boleh buat part time driver. jaga kebersihan kereta dan buat business card utk servis personal driver daily. distribute kad kpd semua penumpang yg naik grab tuan.  
  2. Wahmarketings - Fri 10/May/2019, 11:14pm
    inilah bnde aku risaukan. kwsp ada. tapi tak mencukupi. umur dah lanjut. dah pencen  
  3. Linkman - Mon 13/May/2019, 10:10am
    Assalam En Zainal 222,

    Salah satu bidang kerja yg viral di US/Europe sekarang adalah Social Media Markering Agency, atau ringkasannya SMMA.

    Baca disini :-)

    https://www.majalah.com/?classified.social-media-marketing-adalah-bidang-kerjaya-freelance-yg-utama-pada-masa-kini.G8Y8YH3TDK  
  4. Amran Kasim - Thu 13/Jun/2019, 10:14pm
    Assalamualaikum
    Bos saya pon tak kerja ni, sekarang tengah cari kerja kalau nak join jom la..
    Saya nampak ada banyak kerja
    1) Pembekal ayam kampong dah siap proses
    2) Menjadi runner kepada restoran, kedai tomyam , Cafe..... (hantar barang mentah)
    3) Membekal dan mengedar daging dan tulang ekor ke restoran  
  5. Hafidz Arif 3 - Thu 13/Jun/2019, 10:20pm
    Pendapatan Sampingan Secara Online 100% Dari Rumah.

    Assalammualaikum dan
    Salam sejahtera
    💥🌟✨💫✨💥🌟

    Izinkan saya berkongsi satu peluang untuk mengubah taraf hidup anda dengan bermodalkan rm10 sahaja.Luangkan sedikit masa untuk membaca.Jika tidak bersesuaian dengan tuan/puan tiada masaalah tiada paksaan...untuk menyertai program ini.💢🌟💥

    hafidzarif.com
    💥💥💥💥💥💥  
  6. Hydra Logistics - Tue 6/Aug/2019, 12:49pm
    Encik kalau berminat nak buat business kami menyediakan servis gudang am serendah RM300/sbln utk storage space 4.5 CBM. Kami juga melaksanakan kegiatan packaging, labelling, order picking dan distribution.
    (018) 385 4093 - Jason  
Page 1   (Total 6 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Terbongkar! Lokasi 8 Sate Sedap di Kajang
Bandar Kajang tempat bermulanya perniagaan sate di Semenanjung Malaysia. Dipelopori oleh Hj Tasmin dan Hj Rono bin Sakiban (adik beradik) yang datang dari Pulau Jawa sekitar 1911-1917. Ikuti pengembaraan kami menerjah beberapa lokasi sate yang sedap di Kajang dan menyingkap sejarah silam satay nya.
Nasi Ayam Paling Sedap di Semenyih
Kami mencuba Nasi ayam yang popular di Semenyih. Juga ada Cucur Udang dan Tauhu goreng yang sedap disitu. Sebelum tu kami jogging di Bukit Setia Ecohill dengan pemandangan 360 darjah sekitar Semenyih. Taman ini dijaga rapi dan sangat cantik.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)