Mencari Jagung untuk Membuat Popcorn - Jitra/Alor Star Kedah
Nurul 352 - Wed 28/Sep/2011 8:23am [Last Comment]
Salam, sy bercadang ingin memulakan perniagaan popcorn, sbb kata org sangat senang nak dapatkan pasaran dan mendapat permintaan tinggi.

masalahnya, sy belum pernah tengok lg macamana rupa jagung yg belum dihasilkan, utk membuat popcorn tu, tak pernah ambik tahu apalagi nk cari, sbb biasanya beli yg dah siap utk dimakan...

kpd sesiapa tahu dan tinggal dikawasan jitra/alor star kedah, minta jasa baik anda utk maklumkan kat mana sy boleh dapatkannya, t/kasih sangat kpd yg sudi membantu...sy nk beli borong ni, email sy inspirasiku05@yahoo.com

Niche: Usahawan Tani | Bisnes Waffle Dan Jagung | Pembekal Buah Buahan
     
  1. Mus Neeze - Wed 28/Sep/2011, 11:37am
    mus@neeze.com.my

    saya ada membekal segala macam peralatan untuk memulakan perniagaan pop corn.  
  2. Apple - Thu 29/Sep/2011, 9:07am
    kalau berminat dengan jagung mentah terus dari ladang boleh email saya
    applepurple33@yahoo.com  
  3. Ibrahim 2 - Fri 30/Sep/2011, 2:17am
    Saya ada menjalankan pernigaan caramel popcorn. Saya ada bahan-bahan untuk membuat popcorn jagung, caramel, compound S, cup dsb. Saya area kangar contact 019 4548874  
  4. Aliff 10 - Fri 14/Oct/2011, 12:25am
    Salam. saya ada kebun jagung area kepala batas kedah... klu berminat hubungi saya... 012-5352864 Yusof  
  5. Zieta Zain - Tue 25/Oct/2011, 3:09pm
    Area N.Sembilan ada Tak?  
  6. Aliff 10 - Tue 13/Dec/2011, 5:28pm
    http://www.facebook.com/#!/pages/Pembekal-Jagung-Corn-Supplier/212257688840621  
  7. Iyna - Mon 24/Sep/2012, 11:42am
    selangor ada? nak tongkol kosong aje  
Page 1   (Total 7 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Nasi Ayam Paling Sedap di Semenyih
Kami mencuba Nasi ayam yang popular di Semenyih. Juga ada Cucur Udang dan Tauhu goreng yang sedap disitu. Sebelum tu kami jogging di Bukit Setia Ecohill dengan pemandangan 360 darjah sekitar Semenyih. Taman ini dijaga rapi dan sangat cantik.
Durian Hutan Hulu Langat Memang Menyengat
Kami ke Kampung Pangsun, di tepi hutan Hulu Langat untuk mencari Durian Hutan. Kawasan ini memang tempat pengumpulan durian dari kawasan sekitar. Durian Bukit, Durian Kampung dan Durian Hutan. Dan kami juga terjumpa Durian Hanyut :-)
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)