Mencari Jagung untuk Membuat Popcorn - Jitra/Alor Star Kedah
Nurul 352 - Wed 28/Sep/2011 8:23am [Last Comment]
Salam, sy bercadang ingin memulakan perniagaan popcorn, sbb kata org sangat senang nak dapatkan pasaran dan mendapat permintaan tinggi.

masalahnya, sy belum pernah tengok lg macamana rupa jagung yg belum dihasilkan, utk membuat popcorn tu, tak pernah ambik tahu apalagi nk cari, sbb biasanya beli yg dah siap utk dimakan...

kpd sesiapa tahu dan tinggal dikawasan jitra/alor star kedah, minta jasa baik anda utk maklumkan kat mana sy boleh dapatkannya, t/kasih sangat kpd yg sudi membantu...sy nk beli borong ni, email sy inspirasiku05@yahoo.com

Niche: Usahawan Tani | Bisnes Waffle Dan Jagung | Pembekal Buah Buahan
 
1. Mus Neeze - Wed 28/Sep/2011, 11:37am
mus@neeze.com.my

saya ada membekal segala macam peralatan untuk memulakan perniagaan pop corn.  
2. Apple - Thu 29/Sep/2011, 9:07am
kalau berminat dengan jagung mentah terus dari ladang boleh email saya
applepurple33@yahoo.com  
3. Ibrahim 2 - Fri 30/Sep/2011, 2:17am
Saya ada menjalankan pernigaan caramel popcorn. Saya ada bahan-bahan untuk membuat popcorn jagung, caramel, compound S, cup dsb. Saya area kangar contact 019 4548874  
4. Aliff 10 - Fri 14/Oct/2011, 12:25am
Salam. saya ada kebun jagung area kepala batas kedah... klu berminat hubungi saya... 012-5352864 Yusof  
5. Zieta Zain - Tue 25/Oct/2011, 3:09pm
Area N.Sembilan ada Tak?  
7. Iyna - Mon 24/Sep/2012, 11:42am
selangor ada? nak tongkol kosong aje  

Page 1   (Total 7 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..