Mencari Investor untuk Kembangkan Operasi
Hafiz 1212 @ Freelance - Tue 6/Apr/2021 10:24am
Main business scope saya merupakan bidang komputer dan multimedia. Fokus utama saya sekarang adalah pada webserver hosting.

Disebabkan cas yang mahal untuk sewaan web server luar negara, saya membina web server sendiri yang mampu menampung keperluan compute unit yang kemudiannya disewakan kepada pembeli. Dana diperlukan untuk membeli perkakasan komputer yang lebih berkuasa untuk server.

Anda boleh hubungi saya melalui applikasi telegram https://t.me/hafiz_h atau 0105481856.

Niche: Mencari Pelabur | Web Design Malaysia | Diskusi Bisnes | Bisnes Komputer
     
  1. Linkman - Wed 7/Apr/2021, 9:32am
    sewa server dedicated (quad core xeon & 16-32 gig ram) dgn control panel spt cpanel sekarang dah turun bawah rm800 sebulan.. dengan company di malaysia menggunakan RM (bukan USD).

    cadangan saya tuan jangan fokus kepada ''web server termurah'' kerana ini akan menjerat cashflow tuan nanti...

    fokus kepada:
    bagaimana kami boleh bantu perniagaan anda dengan kos yg mampu milik.

    terang kan apa masalah2 peniaga sekarang:
    - terlalu bergantung kpd social media
    - akaun kena blok dgn social media
    - iklan fb ad tak approve
    - akaun IG takde follower
    - kewujudan pelbagai social media baru yg.. tiktok, reddit
    - order tunggang langgang
    - dilemma shopee/lazada/carousell/alibaba etc.. yg mana satu nak fokus
    - wordpress/woocommerce yg ada banyak masalah..
    - dan 1001 lagi

    solution:
    akhirnya terangkan bagaimana servis anda mampu menyelesaikan masalah ini bagi pihak mereka dgn bayaran yuran minima yg mampu. (jangan sebut yg termurah tapi yg mampu milik..)  
  2. 80networker - Thu 8/Apr/2021, 3:11pm
    Tumpang iklan ye tuan tanah.

    Saya mencari funder untuk projek saya.
    Perlukan sekitar RM200k sahaja.
    Pulangan semula pinjaman dgn 25% profit share tempoh 6 bulan.
    BERCAGAR aset sebuah rumah value RM500k ++ di kawasan high value.
    Boleh guna lawyer anda untuk dealing yg lebih meyakinkan.

    Berminat wasap saya 010-5465446
    Siapa cepat dia dapat sebab nak segera.  
Page 1   (Total 2 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..