Mencari Idea Untuk Bisnes
Najwa 74 @ Nurulz Icecream - Fri 12/Apr/2013 8:56am [Last Comment]
Assalamualaikum.kepada warga majalah yang komited nak bantu saudara seagama..
saya perlukan bantuan anda dimana seorang kawan memerlukan nasihat,beliau ingin bekerja sepenuh masa sebagai seorang peniaga oleh kerana kesukaran untuk mencari pekerjaan..adalah lebih baik bagi dia untuk berusaha ats kudarat yang diberi daripada terus menunggu mendapatkan pekrjaan..sampai bila kan.
Mohon utk siapa yang boleh kongsi ilmu bagaimana untuk memulakan perniagaan bermula dari serendah2 modal,sekalipun bermula dari berniaga di pasar malam..terima kasih.

Niche: Ingin Berniaga
     
  1. Budi Mns Enterprise - Fri 12/Apr/2013, 8:58am
    Sila hubungi saya untuk berkongsi pendapat : 013 517 0577  
  2. Maman 3 - Fri 12/Apr/2013, 9:04am
    hubungi saya 0176702033  
  3. Arman Osman - Fri 12/Apr/2013, 9:04am
    berniaga Online program bimbel utk pasaran indonesia n malaysia...
    rm50 modal...
    website tersedia...
    mudah murah pantas...
    rm40 sehari minimum
    hubungi sekarang
    014 6279 260  
  4. Ahmad Firdaus 7 - Fri 12/Apr/2013, 9:07am
    Boleh layari laman web ini :

    http://www.punb.com.my/v2/index.php?option=com_content&view=article&id=28&lang=ms  
  5. Bizjualbeli - Fri 12/Apr/2013, 9:09am
    kawan tu kalau nk berniaga leh start ngn pasar malam dulu la, ada 2 jenis prniagaan d psr mlm ni iaitu brg kering dan brg bsah...pilih brg yg sng dijual n kurg peniaga yg jual brg kt situ utk elakkn prsaingan yg tggi...brg bsah spt mkanan,air,kuih muih,buah2 an mdal xtggi mna tp klo hujan,xabis mmg ssh n prlukan modal yg agak tggi utk rolling bli bhn mentah

    Jadi elokla jual brg kering spt mainan,pakaian,teddy bear ke dll yg kurang risiko kerugian dan modal yg rndah,mula jual skit2 and jgan trburu2 sbb kutip pnglaman yg pnting. Jual murah2 msti org datang n bla dpt untung leh uat rolling modal n blnja hri2

    Kalau nk mula brniaga psr mlm leh ke blog saya tgk bju pe leh jual sbb sya leh supply bju muslimah murah dan t-shirt lelaki murah2 saja

    blog untuk baju muslimah = muslimahboronghouse.blogspot.com
    hanya perlu beli 24helai utuk dpt hrga borong

    atau email saya untuk katalog tshirt lelaki, perlu ambil 50helai saja utk dpt hrga borong  
  6. Puteri 99 - Fri 12/Apr/2013, 9:13am
    salam,
    pada saya kalau nak berniaga kita kena tanya diri kita, apa yang kita tau buat dan apa bakat yang kita ada. Setiap org ada kelebihan masing2, oleh itu gunakan lah sebaik yang mungkin.
    wasalam.  
  7. Armada Bisnes - Fri 12/Apr/2013, 9:14am
    kmpul duit modal niaga/kawin kt sini dulu...400 dpt 1200...0134195612  
  8. Lot Bisnes - Fri 12/Apr/2013, 9:26am
    Pasif Income hebat...masih baru 1/4/13 dilancarkn...pndapatan rm600-1200 seminggu
    sms 0192641640  
  9. Chez 2 - Fri 12/Apr/2013, 9:59am
    Boleh buat bisnes car boot sale dengan menjual barang-barang terpakai yang tidak lagi kita gunakan, mungkin barang yang buruk di mata kita,cantik di mata orang lain, selain dari boleh kosongkan stor rumah, kita juga akan mendapat duit dengan menjual barang yang tidak lagi perlukan  
  10. Muhammad Kamil - Fri 12/Apr/2013, 10:13am
    .minat+usaha+doa=kejayayaan.insyaAllah..
    serius minat berniaga,sila hubungi saya semula.boleh berbisnes secara santai,ikut masa sendiri.anda rajin..anda dapat lebih.saya sedia bekalkan Coklat Buatan Tangan secara dropship.modal untuk pendaftaran sekali sahaja seumur hidup.sample akan di beri secara percuma.
    terima kasih.
    0175118387  
  11. Mri Resources - Fri 12/Apr/2013, 10:45am
    bisnes dobi layan diri..wang kertas dan jga wang syiling..mri_resources@hotmail.com....0102383730  
  12. Sue 368 - Fri 12/Apr/2013, 11:40am
    saya nak jual murah-murah teddy bear dengan harga borong..kalau berminat kol saya 017-6564691.  
  13. Najwa 74 - Fri 12/Apr/2013, 2:30pm
    terima kasih kepada siapa2 yang telah berkongsi ilmu..berkenaan berniaga pasar malam,saya ada terbaca mereka ini dikategori sebagai 'jutawan senyap'..ada komen?  
  14. Nur Hafidzah - Sun 14/Apr/2013, 7:56am
    Kepakaran kami ialah untuk membantu mereka yang ingin mengubah nasib hidup keluarga mereka....
    BERMINAT MENYAHUT PANGGILAN UNTUK MEMULAKAN BISNESS DARI SERENDAH2 MODAL....
    Kami menyediakan PRODUK NO.1 SOS CHAR KUEY TEOW yang POWER....serta akan memberikan perkhidmatan secara PERCUMA bagi mereka yang berminat untuk merubah hidup mereka....
    Sesungguhny 9/10 rezeki datangny dr BERNIAGA....
    BERMINAT....SILA HANTARKAN SMS pd 0126117534...(romze)...(nama,lokasi,email)...TERHAD pd 20 terawal....kami akn menghubungi anda kemudian....  
  15. Ruzil - Sun 14/Apr/2013, 6:29pm
    sy mencari penjual dn stokis utk kawasan kuala lumpur dn selangor utk produk jus minuman sarang burung walit keluaran DNA BEST MARKETING SDN BHD. (www.dnabest2u.com) pada yg beminat hubungi sy En Ruzil tel: 0111 0890014, 0133877018.  
  16. Jue 27 - Sun 14/Apr/2013, 10:46pm
    Salam.saya nk let go stok pkaian bundle trmasuk klengkapan kedai,lengkap. Nak let go sbab trpaksa pindah ke perak coz keja n x da sapa nk uruskn pniagaan di sini.semua rm5000. Boleh datang kedai tuk tengok barang n stok nk let go. Contact ju, 0125701393  
  17. Info Wealth - Mon 15/Apr/2013, 1:04am
    Assalamualaikum Najwa..perihal JUTAWAN SENYAP..ada kebenarannya spt yg dinyatakan oleh Dato Dr. Rusly Penulis buku jutawan senyap..namun bg peniaga Pasar malam ini boleh menjadi jutawan sekiranya 1. Lokasi setiap pasar strategik & ramai pengunjung. 2. Jika barangan yg kita jual kena dgn citarasa & keperluan pelanggan 3. Hasil yg diperoleh disimpan secara tetap & berdisiplin...Jadi tidak mustahil jika peniaga pasar malam jd jutawan asalkan memenuhi 3 perkara tersebut..
    Hafiz Radzi
    Info Wealth Services  
  18. Hariri Satay Power Ent 2 - Mon 15/Apr/2013, 1:55am
    salam tuan,kami dari HARIRI SATAY POWER ENT yng beroperasi di parit buntar perak,ada menawarkan satay ayam,daging,perut,kambing dengan harga yang menarik.harga seperti berikut;
    satay ayam mentah RM0.30
    satay daging mentah RM0.35
    satay kambing mentah RM0.50
    satay perut mentah RM0.35
    PERCUMA KUAH KACANG
    PERCUMA PERHANTARAN

    kita boleh bincang.hubungi;
    0124518689
    05-7162442  
  19. Mie 179 - Mon 15/Apr/2013, 2:55am
    Salam warga majalah, nak cuba untuk mendapat pendapatan tambahan melalui internet. Boleh klik sini -->

    http://cari-pendapatan-online.blogspot.com/p/neobux-ptc.html  
  20. Saherman - Mon 15/Apr/2013, 7:23am
    TERKINI 2013!!!

    BELI KERETA TANPA DOKUMEN LENGKAP

    ade ic dan lesen
    umur 23 hingga 45 thn
    suri rumah,swasta,gov,keje sendiri n xkeje pn boleh mohon
    berminat boleh call saya
    012-6500911
    shah
    tq  
  21. Azie Suhaimi - Mon 15/Apr/2013, 10:44am
    untuk bisnes tudung, saya boleh jual patung display tudung dengan harga murah..dan stok tudung mengikut bajet kawan anda..boleh emel sy di azie_biz@yahoo.com.my .

    Kalau nak bisnes dengan modal serendah RM 75, boleh juga PM saya ye.TQ  
  22. Baiti 2 - Mon 15/Apr/2013, 12:58pm
    Salam. Kami ada menyediakan cara utk jadi usahawan yg berjaya. Bkn shj dgn menjual produk2 kesihatan dan kecantikan, malah mendapat pulangan yg berlipat kali ganda seperti melancong 3kali setahun...bonus mencecah 3k sebulan...

    Ingin tahu bagaimana caranya? Boleh lah email ke
    duta_baiti172@yahoo.com
    atau hubungi di talian 012 265 4024..  
  23. Reminder2020 - Mon 15/Apr/2013, 2:55pm
    MASALAH nya bukan-nya sukar nak cari kerja, tp SUKARNYA nak cari kerja jadi PEGAWAI TADBIR DIPLOMATIK/ SUPERVISOR dengan lepasan degree IPTA ... kerja-kerja AM, kontrak, pembantu restoran sangat lah banyak di malaysia, masakan tidak org luar sanggup merantau ke sini utk sesuap nasi... ORG SINI sanggup merempat asalkan tak jadi kuli... dengan x pernah ada pengalaman jadi kuli terus jadi BOSS, buat hutang ah-long meniaga pasar malam (walau pun masak x-sedap), dpt untung 2-3 ratus dah mimpi nak melancong ke langkawai, tutup kedai 2-3 hari. Lepas tu salahkan kerajaan, barang naik la, ape la.  
  24. Nasihatfree - Mon 15/Apr/2013, 3:34pm
    salam...nak tumpang bg pendapat.insyaallah,boleh berjaya jika tahu teknik perniagaan.pada pengalaman saya,lebih baik kita menceburi perniagaan yg kena dengan minat dan ilmu kita.kalau pilih kerana pulangan lumayan,saya rasa nanti akan susah,kerana kalau tiada minat,tiada niat untuk berkembang dan tambah pula tiada ilmu dalam bidang perniagaan yg diceburi,kelak hanya mengundang padah.kalau ada pengalaman dalam sesuatu,cuba fikir apa yg boleh dibuat dengan pengalaman tu,apa perniagaan yg sesuai dan juga strategi perniagaan yg boleh dibuat sbg persediaan.sekadar nasehatfree.renung2kan.assalamualaikum.  
  25. Syafiq 151 - Mon 15/Apr/2013, 3:51pm
    salam najwa...
    saya pakar dalam membantu kepada sesiapa ingin mencari projek koporat sokongan penuh dari kerajaan jadi kepada sesiapa yang berminat sila hubungi saya segera
    016-3284714
    ques1431@gmail.com
    ~syafiq  
  26. Sz Warisan Enterprise - Mon 15/Apr/2013, 5:45pm
    Berminat untuk berniaga?kelas bimbingan secara PERCUMA akan diberikan..berminat sila hubungi 0136211727...whatsapp 0142381727..  
  27. Nurie Taadin - Tue 16/Apr/2013, 1:57am
    Assalamulaikum..ini cadangan saya
    Kumpul modal dulu menggunakan sistem hebat nmgnetwork. Portal pengiklanan yang mampu membantu menjana duit secara pasif & aktif.
    Modal : RM40
    Sila daftar di
    http://nmgnetwork.com/richnmg  
  28. Asrul Rongi - Tue 16/Apr/2013, 8:06am
    tapak downtown mines untuk dijual.....10x20,siap bkhemah,pintu kedai leh tutup,semua peralatan niaga dah ada..rm 9k leh kurang smpai rm 6500 k nk dekat puasa dah berminat sms linda 0126777152  
  29. Mohd Shariman - Tue 16/Apr/2013, 10:35am
    Salam. Saya ada perniagaan yg sgt mudah dan berkesan. Boleh hubungi saya 0123673612 atau email mann_daniel88@yahoo.com. Saya akan bantu anda. TQ  
  30. Amir Azman - Tue 16/Apr/2013, 11:28am
    salam Najwa dan rakan pembaca semua. sy pembekal tunggal mini pizza kaw.utara di kulim kedah. kami dah 2thn beroperasi jualan di psr mlm dan jualan tertinggi pd Mac lalu 420bj dlm 5jam berniaga dgn hrg rm2.00/ bj. berminat dgn produk kami sila email sy amirazmanhamzah@yahoo.com.my  
  31. Syamimi 16 - Tue 16/Apr/2013, 1:01pm
    hye. leh hubungi saya.. sy juga sedang mencari business owner untuk perniagaan franchise sy.. sy ingin membuka sebanyak cawangan yang boleh. hubungi sy.. 0173573575  
  32. Annis 2 - Tue 16/Apr/2013, 1:13pm
    jom jual online, hanya duduk dirumah dan beniaga dari rumah....senang sahaja whatsapp saya 0122575527, saya pembekal terbesar produk white light pemutih gigi, produk felinna beauty, dan banyak lagi add di FB Miera Lens Booth  
  33. Az Nusantara - Wed 17/Apr/2013, 12:44pm
    NAK BERNIAGA?? menjual cakoi adalah pilihan terbaik anda..!
    modal kecil untung besar
    tapak yang stategik pekerja yang mahir menjadi keutamaan..

    hubungi saya jika berminat..
    :0125841962(zack)  
  34. As Milda - Wed 17/Apr/2013, 1:15pm
    nak tau jugak ape yg kawab awk leh buat(kemahiran) supaya x menanggung kerugian
    cth,membaiki motor ke....
    pandai dlm bab wiring elektrik rumah ke...  
  35. Khamarul Sany - Wed 17/Apr/2013, 3:50pm
    Bisness modal rendah rm90.00
    Company establish since 75 years
    Ada pencen dan diwariskan pada family.
    call 0173730060 - Khamarul  
  36. Roslina 26 - Wed 17/Apr/2013, 5:30pm
    salam. maybe u blh try aply kedai serbanika berkonsepkan francais. Modal RM 5200 sekali seumur hidup. Semua overhead setiap bln ditanggung syarikat franchaisor. U just run the business. how to aply n needs to know details pls emel at harlina1980@yahoo.com.my  
  37. Shirt Co - Wed 17/Apr/2013, 5:47pm
    Pemborong pakaian wanita harga murah.
    Design TERBAIK!

    tak percaya? boleh tengok FB dulu

    www.facebook.com/ShirtAndCo  
  38. Nurzcreative - Wed 17/Apr/2013, 10:00pm
    Salam....pemilik butik pakaian wanita di shopping mall di Kuala Lumpur memerlukan seorang rakan kongsi. Terbuka pada kaum hawa sahaja. Sila frwd contact di nurzcreative@yahoo.com bagi yg berminat. TQ.  
  39. Zaidi 5 - Wed 17/Apr/2013, 10:26pm
    http://www.mudah.my/Batu+manik+hotfix-21073776.htm

    jual ini barang........komisen 1 barang terjual rm15............

    detail email ke maniktampal@yahoo.com.my  
  40. Bizjualbeli - Thu 18/Apr/2013, 9:03am
    Salam,

    Najwa, mmg peniaga pasar malam boleh jadi JUTAWAN SENYAP, tapi bukan mudah untuk spai tahap tu...

    Kita kena btul2 mncari kelainan dr org lain, mnjual dgn hrga x trlalu tggi dan klo jual mkanan pstikan ada ISO, kekalkn rasa sma je tiap2 hari,kdg2 de peniaga hrini msk rsa lain,mgu dpn or skli lg kta bli dh rsa lain, klo leh catatkan resepi n ikut sukatan yg sma so rasa xlari, n identiti kta lbh cpt di kenali oleh plnggan la

    Selain tu,faktor lokasi amt2 pnting utk psr mlm, klo leh dpt tapak bgus sgt,elakkn pndah2 tapak sbb custmer ssh nk cri kta nti, n plih lokasi yg pling rmai org brkunjung,jgn duduk jauh di hujung atau jln org ssh nk lalu yer

    Pastu duit hasil niaga kna asingkan,klo bleh smpan dlm bank n jgn cmpur uit harian,bru leh npk hsil kta brniaga,untung ke rugi sila catat dlm buku ke...

    Cari ape2 yg org suka mkn, n buat kelainan skit spya anda di kenali,mgkin mkanan biasa tp uat lain skit dr sgi presentation ke,ape2 la jnji menarik

    Elakkan mnjual brangan yg sma atau yg byk dh dijual oleh peniaga lain so leh kurgkn persaingan dgn otai2 psar mlm nti, slmt berniaga ye...fikir btul2 sblum mula meniaga,klo x tkut rugi n pnat x berbaloi, ok..  
  41. Farah Png Ipo - Thu 18/Apr/2013, 5:21pm
    miliki 1% komisen dr perbelanjaan stp rkyt msia berjumlah 28.9 juta dgn mnjd dealer utk program yg disokong pnuh oleh MDEC. yg brstatus MSC. Pm 0164102381  
  42. Nlmatkaya - Fri 19/Apr/2013, 8:52pm
    Salam,
    Boleh mula dengan meniaga nasi lemak. Semua disediakan. Baca thread ni - http://www.majalah.com/?classified:anda-ingin-jadi-taukey-nasi-lemak-semua-disedikan:9738NZ0CJH  
  43. Baiti 2 - Sat 20/Apr/2013, 1:53am
    Salam.
    * Anda berminat tuk berniaga???
    * Anda ingin menambah pendapatan???
    * Anda ingin melancong free???

    Boleh hubungi atau sms di talian 012-265 4024 atau emelkan di duta_baiti172@yahoo.com  
  44. Saney 2 - Sat 20/Apr/2013, 4:52pm
    Jom sihat sambil jana income dgn HERBALIFE
    BUKAN ubat,dadah atau baju pelansing
    Sy akan ajar anda yg betul2 nak usaha untuk mencari duit dan sihat dari A smpai Z...

    Hubungi sy untuk lebih lanjut
    Ija: 011-12123651  
  45. Zinjabu - Mon 22/Apr/2013, 1:29am
    peluang biss trading getah scrap,
    20 orang rakan kongsi diperlukan,nama anda semua akan dimasuk kan dalam ssm sdn bhd, lesen beli getah akan ditukarkan kepada syarikat sdn bhd anda ini.tiga orang dari anda akan dilantik menjaga acaunt dan sain cek,yang lain tidor dan cek di website saja tentang perkembangan syarikat. saya faunder duduk luar buat kerja dapatkan bekalan dan marketing.setiap seorang kena keluar modal rm10k, pulangan 100%. iaitu setahun 10k. kontrak setahun, nak keluar awal pun boleh,minimum 3bulan. email zinjabu@yahoo.com (sekeping hartanah bernilai 400k akan diberi hak caviet kepada syarikat sdn bhd kamu semua sebagai jaminan pelaburan anda selama wang pelaburan pokok serta keuntungan dapat ketangan anda,
    kepada yang tak faham dengan getah scrap atau was was jangan ambik peluang ini. san kepada yang nampak ketelusan saya silakan masuk.
    wasaalam  
  46. Adanzz - Tue 23/Apr/2013, 3:41am
    Jom sihat sambil jana income dgn BB PLUS
    BUKAN ubat,dadah atau baju pelansing
    Sy akan ajar anda yg betul2 nak usaha untuk mencari duit dan sihat dari A smpai Z...


    http://bbpluscollagendrink.blogspot.com/

    semuaanyaa ada di sini..jemput datang semuaa  
  47. Que 13 - Wed 24/Apr/2013, 2:31am
    Salam Najwa, syarikat Ched Beauty Solutions ada jalan penyelesaiannya. Kepada mereka yang ingin memulakan perniagaan walaupun tiada modal, kami sedia membantu untuk mengajar dan memberi sokongan bagaimana cara untuk menjana pendapatan secara berperingkat bukannya secara mendadak.

    Oleh kerana kebanyakkan agensi-agensi perniagaan lebih suka mengambil untung yang berlipat ganda tanpa memberi ilmu kepada ahli-ahli mereka, mereka telah menggunakan secara halus untuk menipu peniaga-peniaga baru. Jadi, kami telah membina sistem baru untuk mengelakkan peniaga-peniaga baru tertipu dengan agensi-agensi yang tidak bermoral bagi memulakan perniagaan.

    Jika Najwa ingin mengetahui secara lanjut, boleh hubungi saya di queloveliz@hotmail.com  
  48. Zara 114 - Wed 24/Apr/2013, 9:29am
    i umur 20 bekerja sambil berniaga on9 in the same time i buat bizz supply pau-pau frozen ke kedai-kedai runcit, dan i sewa tapak tumpang letak steamer pau elektrik dan jual pau secara siap kukus. untung i satu tempat dlm 1-2k sehari. sekarang i letak 4 tapak steamer pau jual siap kukus dan upah pekerja kdai mkn tu utk jaga. dan pau2 frozen i masuk dlm 7-8 kdai runcit. dlm perancangan mencari bnyk tempat lg. kira2 untung sehari bersih jual pau frozen dan siap steam dlm 4-5k sehari belum masuk sebulan sebb pau frozen pekedai byr bulanan. kalau berminat utk mencuba mcm sy, sy boleh supplykn pau sy. dijamin halal. =) berminat sila hubungi 0146300492 utk detail. sms xdilayan.  
  49. Niza 119 - Wed 24/Apr/2013, 11:37am
    as salam cik najwa.. pkba? smga sht & dlm rhmt Allah.. kami memerlukan ejen dropship tanpa modal, ade order hantarkan percuma, % untung anda tentukan .. 012-646 2966  
  50. Siti Rohaya Che Ghani - Wed 24/Apr/2013, 11:51am
    try masuk kat web ni ye..

    http://www.venture2u.net/KAINSULAM6.html

    Jika berminat sila email haya86_gemgirl@yahoo.com  
Start | Page 1 | Next >                     (Total 74 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Saya Cuba 3 Mee Calong di Beserah Kuantan ! (Memang best)
Bandar Beserah di Kuantan mempunyai karakternya yang tersendiri dengan sejarah sejak zaman British lagi. Ada bepuluh-puluh warung menjual Mee Calong disana. Apa Keistimewaan Mee Calong ni sebenarnya?
(Drone) Menjejaki 12 Kubu WW2 British di Kuantan, Pahang
Kami medapat tahu terdapat 12 kubu lama British yang dibina pada zaman Perang Dunia Kedua di Kuantan Pahang. Ada yang masih tegak, ada yang sudah senget, ada yg dah tenggelam dalam air dan ada yang dah tenggelam dalam pasir. Ikuti Perjalanan Kami di video ini :-)
11 Hotel Menarik Area Genting Highlands Premium Outlets (GPO) Sesuai Untuk Semua Bajet
Dengan pembukaan Genting Highlands Premium Outlets (GPO) dan beberapa hotel baru di sekitar Gohtong Jaya (Genting Permai), kita dapat pilihan yang lebih banyak dan sesuai dengan semua golongan.
Mencari Makam Pahlawan Islam di Tengah Kubur Cina
Kami mendapat tahu terdapat beberapa makam Pahlawan Islam di Bukit Cina, Melaka. Berbekalkan maklumat dari beberapa sumber, kami memulakan pencarian. Kali pertama dan kedua gagal. Akhirnya pencarian kali ke 3 baru berjumpa.