Mencari Idea Perniagaan
Amirulroslan93 - Fri 11/Mar/2016 10:50am [Last Comment]
Salam warga majalah.com , saya mempunyai modal simpanan sebanyak 8k , berminat nak berniaga secara tetap , tapi belum dapat idea n kenal pasti perniagaan apa yg sesuai and berpotensi tinggi dengan modal permulaan tu .

Jikalau tuan puan sanggup ajarlah n bimbing saya . Sebelum ni saya ada pengalaman berniaga goreng pisang di tepi jalan , tapi atas sebab tertentu , saya berhenti berniaga .

Email saya : drawngolden93@gmail.com
Wasap : 0137546670 (amirul)

Niche: Ingin Berniaga
 
1. Hairul Rizal - Fri 11/Mar/2016, 11:21am
Pengalaman saya buka kedai runcit dengan abg dan rakan modal permulaan RM150k TIDAK termasuk kedai . Baru kedai runcit belum mini market .hahahha  
2. Amirulroslan93 - Fri 11/Mar/2016, 12:00pm
Betul tu tuan . Wah . Bagus2 . 150k bukan modal yg kecik .  
3. Pn Azza - Fri 11/Mar/2016, 3:41pm
Berniaga goreng pisang tu dah kira menarik... cuba mulakan kembali...  
4. Kromarc - Fri 11/Mar/2016, 3:52pm
bniaga makanan jelah yg sng. tp pastikan sdp n byk demand. cuba tgk klau dkt tmpt lain ada bisnes mknan yg laku, cuba bwk konsep yg sama di tempat tinggal encik.

x pun biz pomade ke, byk demand jugak. tp mcm dh rmai sgt buat.  
5. Amirulroslan93 - Fri 11/Mar/2016, 7:55pm
Terima kasih kwn2 bagi cadangan . Tapi saya tiada kemahiran memasak . So xnak ambil risk berniaga makanan .  
6. Sequence Network - Fri 11/Mar/2016, 8:31pm
Berminat untuk MENJUAL produk telekomunikasi dari tm? Sila whattapp atau call 019-296 1772  
7. Azizi 201 - Sat 12/Mar/2016, 12:29am
Cuba buat bisness jual barang basah..jual ikan  
8. Dee Nordin - Sat 12/Mar/2016, 7:22am
Salam,, saya setuju dengan Azizi 201 coba jual barabg basah seperti ikan, paling harus ada motor, jangan modalkan banyak minima RM500.00 setiap pembelian dengan belanja, belajarlah dengan berkira, mengira dan budget, jangan makan pokok dan tafsirkan / nilaikan atas usaha, harus tahu kemana pemasarannya,,jangan beri hutang biar apa pun..TUNAI.. apa pun beli jual TUNAI. Fokus satu2 dulu, okay. wasalam  
9. Amirulroslan93 - Sat 12/Mar/2016, 7:33am
Ouh . Bagus juga idea tu .. encik azizi berniaga ikan ke ?  
10. Amirulroslan93 - Sat 12/Mar/2016, 7:56am
Ramai yang suggest kan bisnes online , bisnes online . Profit margin ni tinggi ke ? Banyak ke kelebihan bisnes online ni berbanding offline ? Produk apa yg boleh bisnes online ni ?  
11. Fara Hana 21 - Sat 12/Mar/2016, 4:13pm
Kalau berminat dengan bisnes online..jemputlah ke http://bit.ly/1Wgqf0M dan http://startbisnesonline.blogspot.my/

Tak rugi klu join bisnes online ni. Awal2 kena rajin promote je..xyah fikir psl sewa kedai dh..produk2 pon yg mmg dh dikenali ramai

Nk lebih lanjut.. Whatsapp sy di 0132872972  
12. Atikah Abdullah - Sat 12/Mar/2016, 5:18pm
Klu berminat share dgn sy menjual perhiasan wanita.Standby utk hari raya pasti lumayan.012-6591463  
13. Group Tafsir - Sat 12/Mar/2016, 8:55pm
Promosi Al Quran Al Mumayyaz dan Al Hadi Saiz A4 kini kembali lagi atas permintaan ramai !!!

1 naskah hanya rm70 free pos sm, rm80ss !

Promosi berlangsung dari 13/3/2016 sehingga 30/4/2016 shj ;)

Kpd anda yg ingin mulakan bisness penjualan Al Quran secara kecil-kecilan juga kami amat alu2kan..min borong 30naskah shj boleh campur saiz lagi :)

★ Al Mumayyaz
?A4 rm44/pcs
?A5 rm30/pcs

★ Al Hadi
?A4 rm44/pcs
?B5 rm34/pcs

★ Tikrar ( Al Quran Hafalan )
?A5 rm 32/pcs

Blog : tafsirmumayyaz.blogspot.com

POSTAGE @ COD ( SELF PICKUP ) di pantai dlm, bangsar KL.

Whatsapp +60177846028 untuk order!!

# Trusted Seller #  
14. Sport Locker - Sat 12/Mar/2016, 11:38pm
pm 0132670995 utk perniagaan lebih daripada 1,000,000 produk  
15. Nazman 7 - Sun 13/Mar/2016, 10:07am
perlukan income tambahan antara 5 ke 15% setiap minggu dengan modal boleh bermula rm100 wasap 0189115358 untuk detail  
16. Amirulroslan93 - Sun 13/Mar/2016, 7:48pm
Ada seorg sahabat suggest kan saya , belajar selok belok perniagaan makanan n air . Mcm buka stall aneka pelbagai cendol , keropok lekor/ nasi bungkus .

Apa pendapat tuan masing2 ? Ade sesiapa dalam bidang ni tak ?  
17. Barli Mutiara - Mon 14/Mar/2016, 3:23am
amirul..8ribu tu simpan jer..dulu..diamkan..la ni musim x sesuai utk org baru mula niaga.psl org tgh amalkan bajet.pi habiskan masa kt libry atau joint company jd salesman biar x da gaji tp bagus utk up gred ketahanan diri dlm menghadapi dunia perniagaan yg mencabar dan penuh helah. ssh nk dpt 8 ribu kalu dh lebur musim la ni..bg org yg x ilmu ..niaga.  
18. Lan 237 - Mon 14/Mar/2016, 6:16am
Assalammualaikum..modal tu melebihi dari cukup.2 bisnes yg saya boleh offer.1..pasang bracket n setting audio.2..niaga char kuey teaw..sy tk minta tuk deposit bab brng anda beli sendiri..saya cuma ajarkan ilmu allah..berminat whatsapp lan 0108904020  
19. Amirulroslan93 - Mon 14/Mar/2016, 9:00am
Lan 237 - terima kasih offer , InsyAllah sy cuba hbungi tuan . Terima kasih  
20. Rizlan Dani - Mon 14/Mar/2016, 10:06am
Modal bisnes sy ialah rm5 je,income rm17600 slps bln ke 3.......wasap 0169713924 rizlan  
21. Shane Liew - Mon 14/Mar/2016, 3:58pm
Perkhidmatan pembersihan fuel pump enjin dan injector tanpa membuka komponen komponen dalam enjin diesel dgn harga RM300 saje. Mudah belajar, modal kecil dan untung besar.  
22. Perniagaan Siber - Mon 14/Mar/2016, 10:35pm
Kami bawa Pelanggan datang ke Kedai Online Anda.
Kepada anda yang berminat nk memulakan perniagaan online dengan kadar yang mampu milik, boleh hubungi saya di 017-3674750  
23. Fatry s 2 - Tue 15/Mar/2016, 4:27pm
jika nak trade di dalam pasaran futures market spt

gold
crude oil
forex

boleh dapatkan personal coaching dari saya

what apps no : 011 122 889 12
website : http://futuresmarketdanforex.weebly.com  
24. Shasha 101 - Wed 16/Mar/2016, 11:38am
dulu sy mula buat bisnes jual pakaian kanak2.. modal dlm rm1000. Beli stok dlm rm800 dan sedikit peralatan spt railing, hanger dsbnya dlm rm200.. buat jualan online, jual kt kwn2 dan sedara mara.. stok semua simpan kt rumah..sekarang selepas 2 tahun sy ada sewa tapak niaga di uptown..
niaga ni memang nak kena mula dulu.. tp jangan la mengharap nk terus maju dan berjaya..
kalau berminat, sy boleh supply pakaian kanak2 serendah rm4.50 sehelai.. jualan runcit pd rm8 sehelai..
boleh wasap sy di 0111-5410102
boleh tengok stok di
http://www.chachakiut.blogpsot.my
atau fb page : cute little chacha  
25. Iwan Khalid - Wed 16/Mar/2016, 2:09pm
Berminat niaga air di musim panas ni.. modal RM3k jer.. semua disediakan.. minuman pelbagai jenis coffee dan air buah-buahan.. produk msia dan ada sijil halal..contact Mr. Ritz.. 017-6973983  
26. Shanol - Wed 16/Mar/2016, 3:57pm
Boleh tumpang kedai kami,kami akan kenalkan produk yang laku.kami adalah kedai barangan bayi & kanak2.hubungi kami jika berminat 017 5842226  
27. Lyca - Thu 17/Mar/2016, 9:32am
Sykt kami ada mengadakan Business Opportunity Presentation utk membuka peluang bisnes kpd org awam. Boleh hubungi 01123870750. Masuk adalah percuma. Makan percuma. Tq  
28. Matkhir Mohammad - Fri 18/Mar/2016, 1:09pm
Kalau nak berniaga grill chicken, griller dan tempat strategic sudah ada, cuma keinginan sahaja perlu. Modal seribu pun dah banyak untuk permulaan. Simpan yang lagi 7 ribu untuk masa depan. Duit bukan senang dapat. Kalau beminat sila whatsapp saya di 0122577684  
29. Beauteelab - Mon 21/Mar/2016, 3:58pm
salam

To those yg berminat nk buat product sendiri and nak build up product sdiri;
Beauteelab has officially upgraded as NATURAL COSMETICS MANUFACTURER AND CONSULTANT.kita akan jadi supplier kosmetik semulajadi muslim dan halal yang pertama di Malaysia!
Sesiapa yg berminat untuk build up business dan brand sendiri,nak cari supplier boleh email to hello.beauteelab@gmail.com atau whatsapp jasmin di 0194572809

We offer
- consultancy
- MOQ rendah untuk yg baru nak bermula
- membekalkan produk beserta packaging
- sticker and brand design
- product formulation
- mengikut budget dan permintaan pelanggan

Current product on the market
- facial mist
- pomade
- coffee scrub

Spread the words!  
30. Adnan Abdul Ghafar 3 - Mon 21/Mar/2016, 6:39pm
KEK COKLAT MELELEH MOIST..Hanya mencari tempat utk di jual..Harga borong bagi tempahan 100 bekas ke atas hanya pada harga RM2.30 sebeKas..Kos penghantaran hendaklah di tanggung sendiri..Lokasi kami di Shah Alam..Berminat,whatsapp atau hubungi 0199497954  
31. Herman 33 - Tue 22/Mar/2016, 12:06am
rakyat Malaysia sekarang sudah mula dgn trend pemakanan yg sihat.bnyak supplement food di luar sana tapi masih ramai yg memilih pure fresh juice.syarikat kami ada menyedikan peralatan (juicer machine) multricitric juicer.owner boleh buat pure fresh juice mengikut permintaan pelanggan.potensi income rm10K ke 30k sebulan  
32. Daud Hj Abdullah 3 - Tue 22/Mar/2016, 10:34pm
http://www.DanaNiaga2u.com/daud3
Komuniti Membantu Menjana Ekonomi | Sertai Rakan Komuniti ? Bantu di Bantu
Di Malaysia, kepesatan EKONOMI negara yang semakin berkembang, memberi impak yang sangat POSITIF kepada Usahawan kecil dan besar. Banyak peluang perniagaan boleh diceburi, dan masyarakat juga tidak terlalu berkira untuk berbelanja. Memiliki perniagaan sendiri dilihat sebagai salah satu cara yang paling ..bagus.  
33. Nurhanum - Thu 24/Mar/2016, 11:09am
jika anda berminat untuk mengetahui dan mampelajari teknik usahawan bergerak sila hubungi saya untuk menghadiri seminar
013-2083657  
34. Noreez 2 - Thu 24/Mar/2016, 2:22pm
Ada sesiapa nk join whatsapp CONTACT LENS.. hanya dibuka utk yg ingin jadi dropship. Whatsapp sy 017-7306662  
35. Rafiza Abdul Razak - Thu 24/Mar/2016, 8:28pm
Pakej basic niaga big cup coffee rm350
Lokasi kedai bdr botanic klang
0192104456  
36. Nizam Daud - Thu 24/Mar/2016, 10:11pm
Nak extra income? Tiada modal? X perlu risau. Saya ada penyelesaian nya.

Mudah sahaja. Hanya perlu

Click Link seperti dibawah;
................................................

http://YouthToEarn.com/?ref=637896

................................................

Register di web tersebut dan dapatkan link anda sendiri. Dan post seperti saya.

Dengan setiap klik, anda akan meneria $5usd . Jika 100 klik, dah $500usd. Wooow

Memang mudah dan sangat menguntungkan.

Ramai yang sudah berjaya.
Selamat mencuba!  
37. Tengku Saiful - Fri 25/Mar/2016, 12:10am
salam, saya ada menyediakan khidmat EA robot forex. profit purata 20% sebulan. kami tidak memegang wang anda. anda buka acc atas nama anda, anda deposit dan anda withdraw selepas profit dan baru bayar upah robot kami. minimum 1kusd. boleh whatsapp saya jika berminat 0165682523.  
38. Sihat2us - Fri 25/Mar/2016, 1:42pm
Pakej Rakan Niaga Keropok Gotham. Untung Lebih Daripada RM3000 Sebulan

- Modal yang sangat rendah. Hanya RM268 sahaja
- Keuntungan lebih RM3,000 sebulan
- Stok dibekalkan pada harga borong
- Peralatan yang ringkas & murah
- Model niaga yang mudah dan senang

Kelebihan pakej

? Boleh bekerja sendiri
? Masa berniaga yang sangat flexible ? anda tentukan waktu operasi sendiri
? Cara penyediaan yang mudah
? Stok tahan lama
? FREE coaching & latihan
? Boleh meniaga di mana-mana seperti bazar ramadhan, uptown/meniaga kecil-kecilan depan rumah/meniaga tepi jalan
? Sesuai utk pemuda/ ibu tunggal/sesiapa yang ingin memulakan perniagaan secara part time atau full time

Kami sangat mengalu-alukan sesiapa sahaja yang berminat untuk berkongsi ilmu niaga yang mudah dan menguntungkan ini dan menjadi rakan niaga kami bagi mengembangkan perniagaan bersama kami.

Sekiranya anda berminat, sila tinggalkan emel disini atau whatsapp ke nombor 0132004208 (Syahira) atau terus hubungi saya di nombor 0162150750  
39. Aso 2 - Sat 26/Mar/2016, 12:05pm
ingatkan susah nk cri duit...rupanya senang je kalau tahu caranya.....tengah makan pn org bankin duit...emm...mula2 kita seselaikan duit belanja harian dulu pastu duit raya dn lain-lain belanja....ye...daftar RM10....seumur hidup di.Clik link dibawah👇
http://www.DanaNiaga2u.com/Uztazah  
40. Madusunnah 2 - Sat 26/Mar/2016, 1:03pm
DENGAN MODAL RM30.00 SAHAJA ANDA AKAN MENDAPAT 1 KOTAK GANO MOCHA & KEAHLIAN GANO EXCEL
KONSEP BISNES TERBARU MENGGABUNGKAN DROPSHIP & NETWORKING DAN 100% DIJALANKAN SECARA ONLINE
APA ANDA AKAN DAPAT DENGAN RM30.00???
1. KEAHLIAN ONLINE GANO EXCEL
2. KAD KEAHLIAN GANO EXCEL
3. 1 KOTAK GANO MOCHA
4. BROCHURE PRODUK
5. BAHAN-BAHAN PROMOSI MEDIA SOSIAL DISEDIAKAN
6. WEB LANDING PAGE & AUTORESPONDER PERCUMA
7. WEB E-COMMERCE DROPSHIP PERCUMA
8. WEB REPLIKA PERCUMA
9. SESSI COACHING & SEMINAR PERCUMA
CEPAT DAFTAR SEKARANG.
Daftar Percuma >> Daftar disini->> http://www.nexgen139.com/kopiking  
41. Rezekiberkat32 - Tue 29/Mar/2016, 11:24pm
Assalamualaikum...

Saya ada satu cadangan iaitu dengan membuat pelaburan.Saya ada satu peluang pelaburan untuk dikongsi dengan rakan-rakan sekalian.

Peluang ini adalah dengan melabur di sebuah syarikat berasaskan pertanian dan penternakan.

Keuntungan adalah kira-kira 20%-30% sebulan dari modal yang dilaburkan. Agreement juga disediakan.

Ini adalah pelaburan dalam bisnes sebenar, bukan scam, dan bukan juga MLM.

Syarikat secara jujur dan telus akan membayar keuntungan kepada pelabur.

Peluang pelaburan ini adalah untuk semua warganegara Malaysia.

Sesiapa yang berminat untuk melabur sila emailkan kepada rezekiberkat32@gmail.com

Terima kasih.  
42. Muhammad Hasif 2 - Thu 31/Mar/2016, 4:53am
Aslkm wbt.sy setuju dgn Barli Mutiara. Dgr comment mcm tu mcm negatif,tp sebenarnya reality. Sy 9 tahun pengalaman niaga,dr tepi longkang-mall,semua dgn izin allah sy dpt rasa. Simpan je dulu 8k tu tuan,sbb tuan tknk niaga gorang pisang blk kan?nasihat sy pk masak2 dulu.sekarang ni musim kemarau bg peniaga yg baru nk mula.8k tu dr segi busniss,sebenarnya sikit,tp kalau dh rugi 8k tu jd rasa byk la kan? Kalau btul2 tuan dh nekad nk niaga,dh confident,tawakal hbs la ni,nasihat sy cuba start pasar mlm.pg cr pasar malam persatuan,tuan niaga la apa2 yg SENANG untuk CUSTOMER,cucuk2 ke,air soya ke,kerepek ke,apa2 yg murah kaalu org nk beli tkpayah pk 2 kali.tuan tk pening,customer pun tk pening. dgn bermodalkan seribu palng byk dulu.3bulan,tuan kira ada untung dn tuan suka,then labur la lagi.ada otai bijak sana bgtau sy,cr la brg untuk customer,bukan cr customer untuk brg kita.InsyaAllah.sekadar kongsi.  
43. Angah 153 - Thu 31/Mar/2016, 10:33am
Salam berminat untuk mulakan bussiness topup gores, digi, celcom, maxis , u mobile, tanpa perlu pikirkan masalah kerugian kerana permintaan tinggi setiap hari, saya juga menawarkan product dengan janji membeli semula sekirannya pihak tuan tak berjaya menjual kerana stok memang tak mencukupi setiap hari ..sila hubungi 018-3630076, 0183911862(whatapps)  
44. Mohd Hanizar - Fri 1/Apr/2016, 12:11am
Berminat JV menerbit buku?ada Kem.Kewangan...Hubungi @ whatssup SEGERA!!! Nizar 012-2418082  
45. Jezz - Fri 1/Apr/2016, 4:53pm
sebelum buat bisnes, kena tengok dulu mana produk yang dapat permintaan..yang hot.

saya boleh bantu..boleh tengok di www.teknikfb.tizanagroup.com

Siap boleh dapat tips mana untuk cari supplier dan sebagainya  
46. Rahman Ramesh 2 - Sat 2/Apr/2016, 3:09pm
Salam sahabat seagama,

Ini yang saya syorkan kepada semua klien saya yang mencari sumber pendapatan baru/tambahan:

''bina di atas kekuatan ilmu/pengalaman'' - kenapa? Sebab ianya adalah 'shortcut' sukses anda.

Idea untuk anda:
1. bantu orang lain mula perniagaan goreng pisang (nasihat/tip/sumber supply)

2. sediakan bahan untuk goreng pisang dan supply

3. mini-franchise goreng pisang

Yakinlah, ramai yang mahu berniaga goreng pisang tapi tidak pasti sebab tidak ada bimbingan.

Baarakallhu fiik

Rahman Ramesh
Demand Engineer
Promonet Sdn Bhd  
47. Syezz - Sat 2/Apr/2016, 6:44pm
As salam, tumpang iklan
Pinjaman perniagaan kepada peniaga dan sesiapa yg ingin memulakan perniagaan.
Syarat kelayakan, hanya utk di kwsn KL dan Selangor shj dan memiliki sijil SSM (pendaftaran syarikat).

Jika berminat, sila emailkan jenis perniagaan dan alamat tempat berniaga anda ke:

chezresources@gmail.com  
48. Ctnr79 - Mon 4/Apr/2016, 2:12pm
Jana keuntungan dengan EMAS. Dapatkan EMAS pada harga MAMPU MILIK. Beli harga AHLI dan jual untuk dapat UNTUNG. Mudah kan? Anda tidak perlu simpan STOK.
Pm saya jika berminat
0105913730  
49. Ujang 15 - Tue 5/Apr/2016, 5:27pm
Jika nak belajar perniagaan internet, peluang keemasan ada di sini...

>> http://jualanpro.com/cheharon/  
50. Mohamed Sharif - Thu 7/Apr/2016, 10:05pm
Berminat perniagaan makanan boleh hubungi smji
catering & event pihak kami ada pakej perniagaan
nasi ayam (WORLD CHICKEN RICE) Di miliki 100% bumi berpengalaman selama 15 tahun dlm F & B berminat whatssp 011 52915553 fb smji catering
& event instagram shariffmj  

Start | Page 1 | Next >                     (Total 66 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..