Mencari Funder untuk Projek Kerajaan
Iffat Mohd - Wed 21/Apr/2021 1:54pm [Last Comment]
Saya menang tender/sebutharga beberapa projek membekal barangan ke jabatan kerajaan.

Oleh kerana saya tidak mampu untuk pusingan modal, saya ingin mencari funder yang berminat.

Projek ini jangkamasa pendek sahaja iaitu membekal produk. selesai pembekalan dah boleh terus buat claim.

Jadi hanya perlu fund sekejap sahaja.

Ini real projek yer, dah ada Surat Setuju Terima (SST).

Yang serius boleh wasap saya melalui link ni. Akan terus ke wasap

https://iffat.wasap.my

Tq.

Niche: Mencari Pelabur
 
  1. Hazrul Nizam - Wed 21/Apr/2021, 2:04pm
    Peringatan mencari pelabur/funder/rakan kongsi, pinjaman peribadi/perniagaan.

    Wajib baca!!
    https://www.majalah.com/?classified.funder-pelabur.G7TYTJFXR8  
  2. Iffat Mohd - Sun 25/Apr/2021, 12:08am
    Terima kasih Tuan Hazrul kerana memberi peringatan. Saya akan berhati-hati kerana sy dapat projek yg betul tanpa cable,Tanpa rasuah. Saya mencari pelabur kali ini kerana tak sempat pusingan modal kerana dapat projek berterusan  
  3. Info Media 5 - Wed 28/Apr/2021, 9:42am
    Jika awak nak cari funder, syaratnya antara lain keuntungan itu mesti lebih kepada person yang membantu funding. Ingat satu perkara. Tanpa funder, perniagaan awk tidak ke mana. Sebab kewangan awak adalah zero.

    Contohnya , modal untuk projek ini adalah rm 5k. Awak langsung tiada modal. Awak cuma menang tender sahaja. Funder salurkan modal terus kepada supplier untuk bayar barang. Barang kemudian di supply ke penerima. Penerima tandatangan penerimaan barang dan buat bayaran kepada syarikat awak. Keuntungan bayaran sekurang kurangnya 70% atau 60% kepada funder setelah tolak modal.

    Term and condition bayaran supaya berlaku adil untuk elakkan owner syarikat lesap adalah nama funder mesti ada dalam SSM. Kemudian , akaun syarikat juga wajib termasuk nama funder. Apabila urusan agihan keuntungan selesai, funder akan keluarkan nama dari ssm juga dari pemilik bersama akaun bank.

    Percayalah, cara ini lebih aman dan nyaman. No heart feeling bro.  
  4. Iffat Mohd - Thu 29/Apr/2021, 3:25pm
    Info Media 5, terima kasih kerana bagi pandangan. Alhamdulillah, setakat ni sy dapat funder dari org yg sama yg pernah sama2 share profit. terpulang kepada funder. jika tidak percaya, tidak perlu invest. saya sebagai usahawan tidak mahu bisnes saya rosak kerana menipu orang.  
Page 1   (Total 4 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..