Mencari Funder/Invester @ Rakan Kongsi untuk Perniagaan yang Melayu Tak terfikir nak Buat.
Nizam 169 - Sun 18/Sep/2011 2:45pm [Last Comment]
-perniagaan yg hendak di ambil alih bernilai RM2.4juta (kalau nak set up baru la).
-tapi tokeh ni dah give up sebab dah patah kandar teruk, one man show serta sakit jantung.
-peluang ambil alih dengan sewa bulanan yg sangat murah.
-duit di perlukan sebagai bayaran deposit kilang & modal pusingan beli bahan mentah untuk tempoh 6 bulan.
-peluang pasaran untuk malaysia tersangat luas terutamanya di kalangan usahawan produk bumiputera yang selama ni bergantung pada kilang bukan bumiputera.
-level priority = urgent. (takut pekerja mesin yang mahir & separuh mahir cari kerja lain. production stop awal bulan 9 pasal tokeh tak de duit nak beli raw mate)
-pada yang serius shj akan di bawa melawat tapak kilang.
-tel nizam 019-3877837 jika berminat berniaga yang lain dari melayu yang lain-lain.
-perniagaan yang boleh di warisi hingga mati.
-peluang pengembangan perniagaan tiada had...

Niche: Mencari Pelabur
 
1. Roslan Aziz - Sun 18/Sep/2011, 5:50pm
hantar detail ke roslan.aziz@gmail.com  
2. Ezan 12 - Sun 18/Sep/2011, 5:58pm
detail bisnes n produk send ke nsz.wan@gmail.com  
3. Walitgua - Sun 18/Sep/2011, 6:26pm
hantar detail ke walitgua@yahoo.com  
4. Mnabap - Sun 18/Sep/2011, 6:36pm
hantar bisnes & produk detail ke
mnabap@gmail.com  
5. Itachikun - Sun 18/Sep/2011, 6:51pm
orang tu da x larat nk beli raw material...walaupun dikatakan keuntungan dan peluang tggi dlm pulangan...kita plak nak ambik alih...mmg melayu yang lain dpd yang lain..wish u all the best  
6. Shaharuddin 2 - Mon 19/Sep/2011, 7:35am
Boleh hantar proposal kat saya  
7. Linkman - Mon 19/Sep/2011, 9:57am
beritahu lah kilang apa.. mee kuning ke jeruk madu ke, kilang baju ke.., perabot ke.. a least dapat memudahkan orang ramai...  
8. Nur Husna - Mon 19/Sep/2011, 10:34am
rasanya risiko biznes ni sangat tinggi untuk kita peniaga2 yang biasa2 sahaja..biarlah tokoh2 konglomerat dan konsortium bumiputera yang benar2 berkemampuan ambil alih biznes ni..takut nanti habis lebur duit kwn2 kat sini...  
9. David Jalley - Mon 19/Sep/2011, 11:41am
sekadar memerhati........dan berhati-hati.......  
10. Joe 83 - Mon 19/Sep/2011, 1:03pm
baik melabur pd benda yang kt nampak, dr benda yg kita xtahu asl usulnya. btl tak??dah check ke pinjaman yg prnh dibuat oleh kilang tu dri bank?yg dkt blkong tu ke?minta maaf ye tuan nizam..cuma pandangan sy.  
11. Sq - Mon 19/Sep/2011, 7:07pm
salam saya pun ade pelan bisnes yang hebat sape2 berminat untuk menjadi funder@rakankongsi dalam syarikat f&b boleh sms email anda ke 017 9743284 untuk saya hantarkn detail bisnes n produk t/k atas sokongan anda  
12. Nizam 169 - Mon 19/Sep/2011, 9:44pm
terima kasih pd yg reply / komen / beri pandangan. bagi yg telah send email, saya akan email kejap lg. teori kejayaan adalah melawan arus bukan ikut arus. kapal boleh terbang kerana lawan angin. he he he..saje kongsi falsafah. penerangan lanjut hanya pada yg berminat. terima kasih semua di atas. semoga kita semua berjaya dlm ape jua bidang yg kita ceburi.  
13. Azlan 101 - Tue 20/Sep/2011, 11:36am
salam...

emelkan sy proposal tu. nak th lebih lanjut.

azlanshazana@hotmail.com  
14. Nizam 169 - Tue 20/Sep/2011, 1:26pm
buat semua di atas, saya dah email pada anda. sila semak inbox anda.
keterangan ambil alih kilang.  
15. Mel 10 - Tue 20/Sep/2011, 6:34pm
Salam
boleh emailkn kat sy proposal tu
mel.biz72@yahoo.com..tq  
16. Mohd 18 - Tue 20/Sep/2011, 8:45pm
emelkan saya detail at:
sanmaxsystem@yahoo.com  
17. Mohamad Rizal 3 - Wed 21/Sep/2011, 12:22pm
emelkan detail ke mozalputra@gmail.com  
18. Ez - Wed 21/Sep/2011, 1:14pm
email pada saya details. ezman.zamani@gmail.com  
19. Matju 2 - Wed 21/Sep/2011, 1:40pm
detail ke adri.superb23@gmail.com  
20. Mohamad Haikal - Wed 21/Sep/2011, 6:28pm
emel detail ke pctablet133@gmail.com  
21. Abang Wan - Wed 21/Sep/2011, 8:08pm
Minat gak nak tau details, email ke
nadzrab@gmail.com  
22. Nizam 169 - Sat 24/Sep/2011, 1:12am
terima kasih pada yg reply. bagi no 16 - 21 saya minta maaf bebanyak kerana tak dapat emailkan detail sebab saya dah dapat funder serta dah sign kontrak dgn funder yg telah bertindak cepat selepas saya iklankan. doakan perniagaan kami berjaya..
sekadar kongsi info, terdapat cuma 39 sykt sahaja spt ini di malaysia & kini cuma 2 shj sykt melayu termasuk saya.

a) seandainya anda adalah usahawan pengeluar produk makanan yang memerlukan bahan pembungkusan siap print spt pouch bag @ stand bag juga by roll utk mesin packing produk anda dari plastik @ alluminium foil boleh la sms & set appointment utk kita berjumpa (seluruh malaysia) di talian 019-3877837. sesama la kita membantu usahawan bumiputera. kalau email takut lambat sebab saya jarang buka email. terima kasih semua.

b) jika nak peluang ambil alih perniagaan bengkel kereta lengkap peralatan serta sparepart saya boleh jual pada anda dgn harga patut kerana owner bengkel (adik saya) telah meninggal dunia. saya nak jual lumpsum sebab ini harta anak yatim. lokasi di laluan utama meru, klang. ape2 hal pun just cal saya ye. tq again.  

Page 1   (Total 22 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..