Mencari Freelance Videographer dan Editor (Project Base)
Fotoeve @ Fotoeve Asia - Tue 16/May/2017 1:19pm [Last Comment]
Saya mencari freelance videographer. Ciri2nya adalah spt berikut
1. Berpengalaman lebih 3 tahun dalam videography (tak kisah dlm wedding, korporat etc)
2. Ada gear set sendiri (camera, tripod, monopod, stabilizer, slider, microphone, lighting etc)
3. Boleh going solo bila buat video (ada kenderaan sendiri, fleksibel time waktu bekerja etc)
4. Boleh menerima arahan (ikut storyboard, dengar ckp director, ikut SOP bekerja, etc)
5. Independent bila bekerja
6. Boleh bekerja as a team
7. Boleh bekerja di luar kawasan
.
Sy juga mencari freelance editor utk video
1. Berpengalaman dalam editing video (wedding, korporat etc)
2. Boleh bekerja under pressure
3. Boleh buat correction bila suruh edit semula
4. Bonus jikalau boleh buat infografik, after effect, voice over dan animation
5. Ada internet connection yg tinggi (UNIFI) supaya senang nak upload dan download file yg besar
.
Mencari mereka2 yang berada di area Seri Kembangan, Putrajaya, Bangi dan KL, sangat passionate dalam industri kreatif dan boleh ikut arahan diberi.
.
QnA
Apakah freelance?
Freelance bermaksud seseorang yang kitaorg hire by project. Kita tak kacau kerjaya fulltime dia, tapi boleh bagi komitmen dlm sesuatu projek.
.
Bila payment/upah dibuat?
Bayaran terus bila abis job (dengan syarat footage meet the requirement).
.
Kenapa tak hire fulltimer?
Kita nak cut kos dan kita nak tolong freelance kat luar sana yang takde job video/editor.
.
Banyak ke job dapat?
Sangat banyak... korang mampu tak mampu je nak buat
.
Saya berminat tapi pengamalan kurang dan gears tak cukup, boleh join ke?
Boleh, asalkan matlamat anda ialah nak belajar menimba ilmu dan pada masa yang sama tahan kena pressure dan paling penting open minded.
.
Saya dari tempat lain, boleh join ke?
Saya buat area dekat dengan saya di Seri Kembangan sebab senang nak berjumpa. Asalkan anda boleh dtg ke S.K, takde masalah.

Boleh wasap Safa 016-383 0064
safa@saffa.tv

Niche: Studio Filem Dan Videografi | Servis Freelance | Kerja Sambilan | Jobs & Vacancies in Malaysia
 
1. Zaff 3 - Mon 22/May/2017, 12:41pm
Nak cari talent untuk voice over boleh cari saya. Saya ada lebih 200 jenis suara untuk apa2 jenis voice over/dubbing/cartoon/vocal
Harga per talent.

0192088842  

Page 1   (Total 1 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..