Mencari AP Lesen untuk Beras Import untuk Dijual atau Disewa
Awansalleh - Wed 9/Jul/2014 1:46pm [Last Comment]
Assalamualaikum..saya mencari AP untuk mengimport beras dalam kuantiti yang banyak..kepada sesiapa yang mempunyai lesen atau AP utk beras utk disewa disewa dijual sila hubungi saya.Terima kasih
sms/whatsapp : 0124618804 atau email safwansalleh7@gmail.com

Niche: Pembekal Beras | Import Dan Eksport | Bisnes Untuk Dijual
     
  1. Af Fast Forwarding M Sdn Bhd 2 - Wed 9/Jul/2014, 10:45pm
    Salam tuan puan..kami dari syrkt forwarding(inport n export)...jika pihak tuan berminat untuk mengguna kan perkhidmatan kami sila hubungi kami di affastforwarding@yahoo.com tel/fax 0387063848 utk sebarang pertanyaan..tq..  
  2. Zeck 12 - Thu 7/Aug/2014, 2:54pm
    Salam..saya ada beras AP holder..smd utk JV or sewa..boleh bagi terms dari pihak you..jika terms cantik..boleh bawa nego. tq  
  3. Hirmadi Hamdani - Wed 13/Aug/2014, 2:02pm
    EN ZECK 12, KALAU ADA LAGI AP BERAS TU SILA SMS SAYA 0126756661 ( HERMADI )  
  4. Mr Jack 4 - Tue 9/Sep/2014, 7:51pm
    salam awansalleh...sya shor kan awk beli je beras yg dah ready kat sini...kan mudah...brapa harga n jenis beras awak bgi thu...kami leh bincangkan...kerna kami mempunyai ap n byk bawa masuk beras siam ke malaysia...berurusan dlm malaysia je...besar siam , vietnam n kombodia byk dh ready kat dlm malaysia...lgi mudah..
    ber minat e mail sya iskandar79212000@yahoo.com attn mr jack..  
  5. Alan9755 - Wed 17/Sep/2014, 12:20am
    Zeck saya berminat ap import boleh hubungi saya di talian 0124739755 tq  
  6. Mahmud Ab Samat 2 - Mon 6/Oct/2014, 3:12am
    Kami membekalkan beras siam 5% hancur ke kawasan Kedah RM2.00/kg Kuantiti minima 2000 ton max 10000 ton sebulan. Hubungi 0127509472  
  7. Haz 22 - Fri 10/Oct/2014, 9:06pm
    Mencari ap import beras 5% tuk disewa . Im dealing directly from thai company.
    Quantity diperlukan : 50k mt per month minima. Hubungi saya di 01118678687  
  8. Albert Ng - Sun 12/Oct/2014, 9:41pm
    Mencari ap import beras 5% untuk disewa . dari thailand import ke malaysia .
    Quantity diperlukan : 20k mt per month
    untuk maklumat lanjut sila hubungi albert ng 0113717616  
  9. Mohd Zurimi Bin Karim - Fri 31/Oct/2014, 7:21pm
    sesiapa mahukan AP beras atau ingin membeli beras 5% super thai blh email:mie_tlg@yahoo.com atau whatsapp 0194112445  
  10. Zeck 12 - Mon 17/Nov/2014, 3:37pm
    Salam Hazz 22...I dah hantar sms kat you pasal AP beras yang you nak..tp takde respons pun...tq  
  11. Zeck 12 - Tue 25/Nov/2014, 8:38am
    AP Beras 20 sen per kg.( Beras 5% Broken )
    BUKAN UNTUK DISEWA TETAPI UNTUK MEMBANTU BUYER MENGGUNAKAN AP MENGIMPORT BERAS
    Kuantiti : minima 10 000 MT per month / maxima unlimited.
    Kontrak : minima 2 tahun
    Lokasi : Port To Port Only
    Payment : Buyer pay for request dan pembelian beras.
    40% bayar semasa order
    60% baki..bayar semasa di Port
    + AP 20 per kg
    + 6% GST (If exceed RM500000)

    CARA:
    1. Jika buyer ada supplier sendiri..contoh Miller di Thailand..hendaklah didaftarkan terlebih dulu dengan BERNAS..
    2. BERNAS berperanan mengawal harga beras (market price)..harga beras BERNAS adalah tetap and no negotiation.
    3. So peranan buyer jika hendak mendapat UNTUNG kena pandai negotiation dengan Miller di sana..dapatkan harga serendah mungkin..and info to BERNAS..perbezaan harga yang ditawar oleh BERNAS dan harga yang buyer dapat dari Miller akan ''kick back'' pada buyer..SO PANDAI-PANDAI LE BUYER NEGO DENGAN MILLER DI SANA.

    Any questions just call or sms 0125806916 - zainal
    TQ  
  12. Yahaya 9 - Wed 3/Dec/2014, 2:53pm
    Mencari pemegang AP untuk disewa. 75000 tan sebulan. Berminat email sy yahayahassan824@gmail.com. 0194812401  
  13. Alex 72 - Tue 9/Dec/2014, 8:48am
    Salam. Siapa minat mahu cari AP import beras. 20k tan Setiap bulan. Beras putih Apa Apa gred. Siapa minta boleh SMS saya 018-6332337 AK  
  14. Ady 46 - Tue 16/Dec/2014, 10:09am
    Lesen borong nak jual 1000mt..sila msg 0182600626  
  15. Mazuan 8 - Thu 18/Dec/2014, 1:23am
    Salam saya mencari ap untuk disewa kuantiti yang banyak urgent!!! Kol saya wan 0148197226  
  16. Rosman 52 - Wed 7/Jan/2015, 10:25am
    Saya Mencari Lesen Import AP dari Thai.urgent!
    40 tan/month.
    boleh sms Or call 0174868911  
  17. Roslan Bin Osman - Sat 21/Feb/2015, 10:23pm
    kot ada sapa2 yg nak kongsi info..AP beras siam ni kalau untuk 1000mt tu berapa yer?
    AP ni biasanye org jual,berapa harga yer.susah tak kalau nak register untuk dapatkan AP ,tentunya dekat BERNAS la kan?  
  18. Tony Liaw - Sun 8/Mar/2015, 1:48pm
    Hi , Dear all. saya ada AP beras holder Sini sesiapa yang berminat boleh PM saya.

    anda cuma kata berapa qyantity/Ton yang perlukan. then we will negotiate.  
  19. Tony Liaw - Sun 8/Mar/2015, 1:51pm
    012-8889727. Emailed Tonyliaw9478@yahoo.com  
  20. Zamiola - Wed 15/Apr/2015, 4:41pm
    sesiapa yang ingin menyewa ap import beras 5% hancur. sila pm 0109784037 nizam  
  21. Zamiola - Mon 18/May/2015, 10:05pm
    mencari ap beras 5% hancur dengan harga yng murah.... sila pm/ call 0109784037  
  22. Asraf 255 - Tue 19/May/2015, 6:21pm
    SAYA MEMPUNYAI AP IMPORT AYAM DAN DAGING BEKU BERMINAT HUBUNGI SAYA ASRAF 0176085390  
  23. Mr Noel 2 - Fri 12/Jun/2015, 9:11am
    Sesiapa yang ingin menyewa AP Beras untuk 5% dan 15% dengan harga yang murah.

    Syarat : Kena whats app copy AP dahulu.
    Boleh memadamkan Nama Company.

    Boleh menghubungi :
    Mr.Noel
    Call /SMS - 0143061447.  
  24. En Man 8 - Wed 15/Jul/2015, 3:24pm
    sy da beras super tempatan. 5% broken.
    bleh supply shingga 8000tan sbulan. bleh dipack 5kg atau 10kg.
    nk jual rm1.95 sekilo
    whtapp/sms sy 0123314327  
  25. Adam 448 - Mon 10/Aug/2015, 12:44am
    Assalamualaikum..saya mencari AP untuk mengimport beras dalam kuantiti yang banyak..kepada sesiapa yang mempunyai lesen atau AP utk beras utk disewa kerana skrg lambakan beras tak dpt nak bawa masuk kerana kekurangan AP.syarikat kami mempunyai dua miller berdekatan Hatyai.Miller pertama berkapasiti 500tan metrik sehari dan miller kedua 1700 tan metrik sehari. jadi kami perluakn beberapa AP utk bawa masuk beras kami.

    kol atau wasap 01126243400  
  26. Zameerfuiqry - Wed 9/Sep/2015, 4:12pm
    Sy boleh bantu anda, dan kami tiada limit

    harga sewaan rendah

    boleh hubungi sy
    0122488480  
  27. Abdul Latif 7 - Mon 14/Sep/2015, 12:52pm
    Saya mempunyai Ap beras.
    Boleh call saya utk perbincangan lanjut

    019 5572466 -Latif  
  28. Amir 630 - Tue 15/Sep/2015, 6:30pm
    Sape2 yang nk beli beras 5%=rm2.,15% super tempatan=rm1.85
    min oder= 20tan
    boleh si pack 10@5kg
    70%bayar semasa oder
    30% bayar selepas beras dihantar
    berminat pm..0137467145 amir  
  29. Paksu Jayjai - Mon 28/Sep/2015, 4:31am
    SALAM SEJAHTERA
    KEPADA PENGIMPORT BERAS THAILAND YANG MEMERLUKAN CLEARANCE BERNAS / DUTI IMPORT
    SYARIKAT KAMI ADA MENYEDIAKAN PERKHIDMATAN SEWAAN KEBENARAN LALUAN ( MAIN GATE ) DENGAN KADAR RM0.30/KILO
    PORT YANG DI BENARKAN OLEH PIHAK BERNAS
    PENANG / KLANG / KUANTAN / JOHOR / SABAH / SARAWAK
    BERMINAT DIRECT CALL
    019-4222474  
  30. Zamiola - Fri 2/Oct/2015, 12:11pm
    SALAM SEJAHTERA...
    PERLUKAN KEBENARAN CLEARANCE LALUAN IMPORT BERAS DARI LUAR NEGARA BLH BERHUBUNG TRS DGN SY UTK PERLEPASAN BERAS TN.QUANTITY QUOTA DEPEND PD BUYER REQUEST BNYK MANA NK CLEARANCE :-
    TERM 100% FULL LC
    BUYER MESTI SERAHKN FULL DETAIL DOC EXPORT MILLER SIAM / AGENT FWRDING
    MAKE SURE BEFORE BERAS KUAR DARI SIAM BELAYAR DGN KAPAL ALL DOC SIAM KN SUBMIT DLU PD SY SBLM BERAS SMPI DPORT MALAYSIA UTK RECEIVED GOOD UTK CLEARANCE CUSTOM / KAWALSELIA.
    BMNT DIRECT CALL :
    010-9784037  
  31. Syed 288 - Thu 22/Oct/2015, 12:24pm
    SAYA MEMPUNYAI AP IMPORT BERAS UNTUK DISEWAKAN, BERMINAT HUBUNGI SAYA 013-4657118...HARGA BOLEH NEGO SAMPAI JADI..  
  32. Mr Jack 4 - Thu 29/Oct/2015, 1:04pm
    ada masalah beras sangkut di port klang or tersangkut tdak punya permit import beras !!!
    e mail iskandar79212000@yahoo.com
    or wasap 014 3271507
    insya allah kami sedia membantu pengurusan sampai ke pintu gudang dgn slamat tampa ragu .  
  33. Ownerapberas - Fri 30/Oct/2015, 1:27am
    Perlukan AP beras? Nak cari yang murah dan berpatutan? Saya ada. AP beras 10 sen per kg untuk di sewa. Murah lagi berpatutan. Nak beli gula dengan harga murah dan berpatutan? gula icumsa 45 di jual pada harga RM 1.60 per kg. Nak beli beras? beras twr 5% broken hanya RM 1.50 per kg. pada yang berminat, email surat minat loi, profil syarikat, lesen KPDNKK, company registration ke ownerapberas@gmail.com  
  34. Edy Ipoh - Sat 31/Oct/2015, 12:55pm
    Tp klu nak Beras gred B 100% or AP boleh deal melalui saya.tq  
  35. Edy Ipoh - Sat 31/Oct/2015, 1:00pm
    salam Ownerapberas...AP sewa 10sen beras jenis apa?AP ada kategorinya sendiri n jenis beras.klu 5% tu xpayahla sbb of course hanya bernas saja yang pegang.sila hubungi saya 0124400405 wan  
  36. Paksu Jayjai - Sun 22/Nov/2015, 11:46pm
    SALAM SEJAHTERA
    BERAS TWR 5% READY STOCK MSIA
    MINIMUM ORDER 50MT
    PACKING 50KG PP
    INCLUDE DELIVER
    RM2.00/KG
    ISSUE PO/BANK DRAF
    DIRECT CALL 0194222474  
  37. Anuar 335 - Mon 23/Nov/2015, 10:31pm
    jika ada pengusaha beras yang berminat membeli plastik packaging beras boleh berhubung dengan saya, saya dr syarikat Fero Maltech Sdn Bhd. Kilang pembuat plastik terbesar di pantai timur. kami kini pembekal utama plastik untuk BERNAS.

    boleh tempah plastik bercetak syarikat dan jenama sendiri atau plastik kosong.

    berminat lebih lanjut whatsapp 01110707997 atau email anuar7997@gmail.com  
  38. Multi Bizz Consultancy 2 - Tue 9/Feb/2016, 11:02pm
    Saya perlukan segera AP beras & gula
    Huhungi / wasup 0142200282
    Tq  
  39. Muhammad Hisyamuddin - Thu 25/Feb/2016, 9:35pm
    Kami ada menyewa AP beras.
    Wassap 0134650284  
  40. Matjoudzul - Thu 14/Apr/2016, 1:02pm
    Sy mencari org yg sewakan ap beras..jika ad blh terus whassap sy di talian 0132774142 dgn kadar segera tq  
  41. Nkgroup - Fri 3/Jun/2016, 5:46pm
    salam,

    saya perlukan AP @ permit @ lesen untuk import beras dari bangladesh.

    wassap @ sms sy di 0199620568.

    tq.

    mohamad  
  42. Rdh 2 - Thu 14/Jul/2016, 5:38pm
    Assalamualaikum , Selamat Sejahtera Salam 1 Malaysia Tuan / Puan. Ada Satu Syarikat Beras yang hendak dijual di kawasan Selangor. Termasuk kilang sekali. I
    Sesiapa yang berminat sila email / whatsapp saya. 011-37050594
    rajadhihazim@gmail.com  
  43. Trade And Services - Thu 6/Oct/2016, 8:25pm
    Asskum dan selamat sejahtera.
    Sedang mencari jv partner utk A.P beras.
    AP pihak kami ada.

    Hubungi 0183959954 (9am -5pm saja).

    Serious partner saja,no broker.Tq  
  44. Rahman 172 - Fri 3/Mar/2017, 10:10am
    AP beras bernas sahaja yang ada.... Register ngan bernas edar Dan boleh beli beras bernas.... Beli beras melalui aku pun boleh SBB aku ada melalui kouta 2juta mt beras import... Bayaran tunai bayaran penuh atau 70% Masa agreement pembelian... WhatsApp aku 0179838155  
  45. Zinjabu - Sun 29/Oct/2017, 6:28pm
    Salam.
    Saya ada AP beras untuk di sewakan.
    Baki yang boleh di guna,tinggal 35 ke 40ribu ton setahun.
    harga kita runding sampai jadi.
    Pembeli kena sambut beras di mana2 satu pelabuhan di portklang. Transport tuan punya sediri.
    Kilang atau gudang tempat yang anda beli beras di luar negeri tu,
    mesti lah sudah berdaftar atau nama nya telah ada di dalam list bernas atau kena didaftar kan di bernas terlebih dahulu.
    . Kpd yg berminat cl 0192727505
    Watsup 0133339055 syed.
    T kasihhh.  
  46. Abe Mat 16 - Tue 9/Jan/2018, 11:04pm
    Assallamualaikum sy mencari AP beras,gula,minyak utk dijual sahaja bkn utk disewa blh hubungi sy melalui whatsapp..0195222541 Abe Mat  
  47. Shad76 - Tue 6/Feb/2018, 2:57pm
    sesiapa yang ingin membeli, menyewa atau jv AP boleh hubungi saya segera. first come first serve... bergantung pada kekosongan... shad 0172914023  
  48. Nor Razmi - Sun 18/Feb/2018, 2:39am
    Ok..saya ingin memohon ap gula ..ada sesiapa bole bantu  
  49. Wind - Sat 7/Jul/2018, 3:58pm
    Siapa Ada AP nak sewa please whatassp me at 0176010798...I hanya nak SEWA AP...bukan nak menyewa..THANK YOU  
  50. Boy 129 - Mon 24/Dec/2018, 9:36pm
    Kami Mempunyai AP beras, Pasir , ayam, sesiapa ingin sewa Dan berminat boleh hubungi kami EN RAZIB 0136649315  
Start | Page 1 | Next >                     (Total 50 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Laksa Buyung Sungai Lui & Air Terjun Beratus Tangga di Sungai Gabai
Berehat hujung minggu di kawasan kampung sekitar Sungai Lui, Selangor sambil menikmati laksa buyung di tepi sungai. Kemudian mendaki air terjun yang mempunyai hampir 350 anak tangga. Tiba di puncak, terdapaat kawasan mandian yang menyeronokkan.
Cendol Genius yang Anda Tidak Pernah Jumpa!
Kami mencuba cendol yang amat istimewa dan lain dari yang lain. Sesiapa yang tak minat cendol pun pasti akan makan sampai habis licin. Mari ikuti kami menyusuri Sungai Melaka yang cantik sambil menimba ilmu dari Gerai Cendol Kg Hulu ini.
Dua Asam Pedas Melaka yang Patut Anda Cuba
Kali ini saya ingin kongsikan 2 restoran asam pedas yg popular di melaka. Kedua-duanya mempunyai cara perniagaan yg berbeza. Yang pertama lebih fokus kepada asam pedas sahaja manakala yg kedua fokus kepada pelbagai masakan ala kampung. Kedua-duanya sama sedap dan sama menyelerakan.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)