Membekal Udang Galah Hidup
Faizal 744 - Mon 14/Sep/2015 12:35pm [Last Comment]
Kami ada membekalkan udang galah hidup ke kolam2 pancing/restoran/individu/syarikat sekitar johor, negeri sembilan, melaka, kuala lumpur dan selangor. Saiz dr 25-30 ekor sekilo. Harga rm62 sekilo. Penghantaran boleh diuruskan bergantung pada jarak dan masa. Sila hubungi 012-6973524

Niche: Penternak Udang | Pasar Basah | Sukan Pancing
 
1. Faizal 744 - Tue 3/Nov/2015, 11:24am
Bekalan udang galah hidup tersedia lagi 2 minggu. Sesiapa yg ingin order sila contact no yg tertera untuk masuk dalam list order. Trima kasih  
2. Mazli 24 - Fri 20/Nov/2015, 2:30pm
Sy nk buka kolam pancing udang galah. Boleh bg tips untuk pastikan udang galah terus hidup apabila amik stock dari tuan.  
3. Famie 4 - Fri 27/Nov/2015, 9:41am
udang galah ni sensitif. So kena peka dengan PH air dan tahap amonia dalam kolam. sediakan test kit PH dan amonia. Check tahap PH dan amonia dalam kolam hari2. Asingkan udang yg sedang dalam process salin kulit. Pastikan oksigen dalam kolam baik. (guna DO tester kit)Insha ALLAH semua akan berada dalam keadaan baik  
4. Faizal 744 - Thu 21/Jan/2016, 4:24pm
Bekalan udang galah saiz B dan C ready stok. Sila call atau wassap 0126340304 untuk tempahan. Penghantaran disediakan bergantung pada jarak dan masa.
Udang saiz 2 bulan keatas juga ada dijual pada harga 80 sen seekor. minimum order 500 ekor. lokasi negeri sembilan  
5. Ridzuan Aziz 2 - Mon 14/May/2018, 4:57pm
PM sy, saya mahu udang galah hidup 50kg seminggu and size 4'' keatas....0197231067  

Page 1   (Total 5 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..