Macammana nak Clim Insuran Motor yg Dah Hampir Setahun Hilang
Shasha 9 - Sun 16/Oct/2011 10:31am [Last Comment]
salam warga majalah,harap sapa2 dpt bantu saya dh hampir setahun buat clim insuran moto anak saya yg hilang tpi sampai sekarang pihak insuran x bg apa2 keputusan.deposit rm5000.tp pakai x sampai 1 bln moto dh kena curi.sampai sekarang saya masih kena byr ansuran bulanan pd kedai moto sementara tunggu insuran clim tapi masih x dapat juga.ada x sapa2 dpt bantu masalah saya ni?

Niche: Insurans Roadtax Kereta | Diskusi Bisnes
 
1. Daniel Rich Network - Sun 16/Oct/2011, 8:14pm
1.insurance tu first party atau third party.
2.kena telefon sykt. Insurance tu setiap minggu bertanyakan claim awak.
3.kalau awak diam, sykt insurance pun diam.  
2. Linkman - Mon 17/Oct/2011, 12:06pm
senang je...

1... sediakan maklumat lengkap sykt insuran tu
2... sediakan segala dokumen2 lengkap serta follow up yg dah dibuat...
3.. ugut nak contact karam Singh Walia dan report aktiviti tak bermoral insurans ni pd TV3...

gerenti dia akan call sertamerta bagitau claim dah settle dan boleh ambik sekarang...

=== cara lain ===
pergi ke tingkat 16, the mall dekat pwtc
disitu ada kaunter utk report masalah/tuntutan pengguna yg tertipu atau ditindas...  
3. Matju 2 - Mon 17/Oct/2011, 2:33pm
salam,dah wat closed report ke kat balai?kalau belom,g buat dlu..kalau dah,cuba try cara linkman  
4. Zuw Zura - Tue 18/Oct/2011, 3:14am
x silap saya, cube google insuranceinfo.com.my  
5. Shasha 9 - Tue 18/Oct/2011, 11:55am
terima kasih pada yg memberi cadangan.  
6. Marlina 5 - Sun 23/Oct/2011, 8:01am
Worst come to worst...gi je tribunal penguna..just pastikan u ada all the receipt. All tha best!  

Page 1   (Total 6 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..