Macamana nak Memasarkan Produk di Hypermarket?
Perniagaan @ Aras Juta Trading
Fri 20/Jul/2012 2:47pm [Last Comment]
salam semua, ada sesiapa tak yg ada pengalaman memasarkan atau mengedarkan produk bumiputera kat hypermrket cam tesco,gaint,careefor dll..apa term and condition dia?

maii share ..
jika ada sesiapa yang boleh beri maklumat
emailkan ke ilajsoy@gmail.com

Thanks.

Niche: Diskusi Bisnes
 
1. Onn Dahlan - Fri 20/Jul/2012, 6:51pm
Call saya 0162149599  
2. Juhan - Sun 22/Jul/2012, 9:10pm
minat sangat nak tahu....  
3. Mohd Rasdan 2 - Thu 26/Jul/2012, 11:24am
barang ape? lain department lain term  
4. Irah 4 - Fri 27/Jul/2012, 2:45pm
kalau untuk barangan berasaskan kulit ( Halal Leather) diiktiraf Halal oleh JAKIM. Yang pertama di Malaysia.
contoh seperti handbag, welding glove, safety shoe, belt, wallet .. apa cara2b & langkah2 nk bawa masuk ke hypermarket?  
5. Mohd Rasdan 2 - Sat 28/Jul/2012, 8:52am
kalau barang kulit mungkin susah nak masuk hypermarket.. sebab barang tu price range dia di luar polisi. kalau departmental store ok la..  
6. Inn 4 - Sat 4/Aug/2012, 10:42pm
saya nak edarkan barangan ayamas pek jimat di hypermarket. boleh ke dan macam mana caranya? produk ni memang takde kat pasaran. cuma boleh didapati dari pengedar terpilih sahaja. jika en. rashdan tahu boleh bantu saya. tq.  
7. Haziq 101 - Wed 8/Aug/2012, 9:51pm
Salam..kalau ade info mcm mne nak pasarkan kek batik di hypermarket,kongsikan dgn saya juga ya..tq~  
8. Sueweal - Thu 9/Aug/2012, 12:16pm
http://www.worldshopperslink.com/?r=fastmoney2u iklan kt sini dan dapatkan income pasif hya dgn iklan  
9. Mohd Rasdan 2 - Fri 10/Aug/2012, 3:25pm
kalau pasal makanan.. En Inn kene kategorikan jenis seperti :-
1. sejuk beku (frozen)
2. segar (fresh)
3. runcit (grocery)
kemudian kene decide nak masuk melalui quota IKS atau normal.. kalu melalui IKS saya tatau prosedur.. kalu normal sikit2 sebab product saya bukan makanan..  
10. Onn Dahlan - Tue 18/Sep/2012, 8:06pm
Salam kepada siapa2 produk IKS yang nak pasarkan produk di Hypermarket milik Malaysia seperti The Store dan ECONSAVE sila call saya untuk temuduga sila pastikan bar coding produk dah siap di buat kalau belum sila buat persiapan untuk bar coding. 0162149599 onnbdchan@gmail.com. Saya di kawasan Selangor, Damansara Damai. Sekian terima Kasih  
11. Iswadi 3 - Mon 25/Aug/2014, 3:47pm
saya berminat untuk masuk produk saya (kek coklat dan tepung kek coklat moist) di hypermarket..masih boleh di ketengahkan?
mohon bantuan..tk  

Page 1   (Total 11 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..