Logo Perniagaan Berimpak Tinggi
Firmcastcreativedesign @ Firmcast Creative Design - Thu 18/Jul/2019 1:15pm
πŸ–Μ²πŸ“Μ²%Μ² π™‹Μ²π™Μ²π™‰Μ²π˜ΎΜ²π˜ΌΜ² π™†Μ²π™€Μ²π™‚Μ²π˜ΌΜ²π™‚Μ²π˜ΌΜ²π™‡Μ²π˜ΌΜ²π™‰Μ² π™Μ²π™ŽΜ²π˜ΌΜ²π™ƒΜ²π˜ΌΜ²π™’Μ²π˜ΌΜ²π™‰Μ² π™ƒΜ²π˜ΌΜ²π™Μ²π™„Μ² 𝙉̲𝙄̲ π˜ΌΜ²π˜ΏΜ²π˜ΌΜ²π™‡Μ²π˜ΌΜ²π™ƒΜ² π™†Μ²π™€Μ²π™Μ²π˜ΌΜ²π™‰Μ²π˜ΌΜ² π™‚Μ²π˜ΌΜ²π™‚Μ²π˜ΌΜ²π™‡Μ² π™ˆΜ²π™€Μ²π™‰Μ²π˜ΏΜ²π˜ΌΜ²π™‹Μ²π˜ΌΜ²π™Μ²π™†Μ²π˜ΌΜ²π™‰Μ² π™‡Μ²π™ŠΜ²π™‚Μ²π™ŠΜ² π™Μ²π™€Μ²π™Μ²π˜½Μ²π˜ΌΜ²π™„Μ²π™†Μ² 𝙐̲𝙉̲𝙏̲𝙐̲𝙆̲ π™‹Μ²π™€Μ²π™Μ²π™‰Μ²π™„Μ²π˜ΌΜ²π™‚Μ²π˜ΌΜ²π˜ΌΜ²π™‰Μ² ❗❗❗

Logo adalah Medium terbaik untuk meningkatkan kesedaran masyarakat tentang kehadiran anda dalam industri.

Apa akan jadi sekiranya Logo anda tak efektif dan tak b'fungsi sebagai sebuah medium pengiklanan yang tidak berimpak dan dibiarkan berlalu begitu sahaja? Iklan anda akan dipandang sebelah mata dan seterusnya akan jadi blind advertising yang mana orang kebiasaanya akan skip dari melihat apa yg anda promosikan. Semua gara-gara Brand/Jenama.

Sebelum Anda menjadi sebuah brand, anda perlu mempunyai identiti yang dikenali. 85% Logo yang anda pakai adalah Logo yang tidak efektif, Harga murah tidak menjamin kualiti sesebuah Skill, Percayalah yang mahal itu lebih berbaloi jika dibanding kuantiti logo cadangan yang anda terima kerana setiap logo cadangan itu adalah logo-logo berimpak tinggi dan bukan copy dari internet seperti kebanyakan logo-logo murah yang anda buat hari ini.

Saya tidak melobi anda untuk menggunakan khidmat kami, Terpulang kepada citarasa anda, Tetapi sebelum itu Saya ingin betanya Apa yang anda dapat sebelum ini dengan melabur duit yang banyak untuk logo yang belum tentu sesuai dengan kehendak kualiti pasaran?

- Harga Logo yang tinggi? - Offcourse, untuk sebuah jenama (Brand) Pembuatan logo bukan satu perkara yang mudah. Melainkan anda upah mereka yang baru dalam industri Graphic, atau mereka yang tidak khusus kepakarannya di dalam pembuatan logo dan di kenakan bayaran yang tinggi. Biar tidak bijak, jangan di pijak.

- Bayar Mahal tapi dapat hanya 2-3 kali revision sahaja, dan lebih teruk hanya di berikan 2 design sahaja, dan anda pilih la samada suka atau tidak. Untuk tambahan logo kena la tambah duit lagi. Anda membuang masa dan membuang duit.

- Toleransi yang cukup miskin - Asal edit je tambah duit, asal banyak komen je tambah duit. Ape-apa pun tambah duit. Saya faham tugas designer bukan mudah, kepuasan yang anda nak dengan bayaran 100-300 ringgit? tak berbaloi bagi designer.. tapi ingat.. semakin tinggi harga yang kita sanggup keluarkan, semakin berkualiti la design yg akan dihasilkan. Itu fakta dalam dunia grafik. Tetapi sikit-sikit ubah tu jangan la kejam sangat, bagi muka sikit pada pelanggan. Pelanggan pulak jangan sampai pijak kepala designer, sebab designer yang terlatih dan berpengalaman, tahu apa yg mereka buat. Terlatih ye.. buka semborono designer yang berlambak di pasaran dengan menawarkan harga murah dan tak masuk akal.

- Logo tak efektif - Macam mana tu? offcourse, belambak nak jadi designer, kaut untung, so korang bayar kat diorang mentang-mentang murah, diorang pun guna lah template sedia ada free kat internet untuk hasilkan logo korang. Hello... Logo yang di buat di internet tu, memang pro designer yang buat, tapi logo tu hanya sesuai untuk company yang mereka buat sahaja. so bila di padankan dengan company anda, ibarat kepala lain, badan lain, walaupun korang nampak cantik, sebab tu korang punya logo tak boleh jadi lubuk duit untuk korang punya bisnes. Go la for custom logo, buruk2 pun Logo tu ada roh untuk syarikat korang, labur duit sikit, sebab diorang bukan buat senang copy dari internet.

Kepakaran Kami adalah LOGO Design Untuk Perniagaan. Lain-lain yang patut anda tahu :

# Berpengalaman lebih dari 15 tahun dalam industri Logo High Impact Business
#Client kami terdiri dari Syarikat-syarikat Besar termasuk universiti-universti tempatan, Syarikat-syarikat Korporat, Penerbit dan Pengarah Filem/Drama/Telemovie, Artis Tempatan dan banyak lagi
# Kami Fokus pada satu bahagian dalam design Graphic iaitu ''LOGO'', menjadikan kami Pakar dalam penghasilan logo terbaik untuk perniagaan dan berkualiti tinggi.
# Menjamin kualiti dan kepuasan Logo-logo Premium kami dengan toleransi yang amat tinggi dalam mendapatkan hasil yang terbaik bagi pelanggan-pelanggan kami.

Untuk melanggan Khidmat dan kepakaran kami, boleh terus berhubung/Whatsapp untuk maklumat lebih lanjut :

Firmcast Creative Design
SSM REGISTERED
Since 2010-2016
Graphic Design Company
Ahli MRM (Majlis Rekabentuk Malaysia)
Reg No.: 1-B-000286-2016
Whatsapp - 0134509080 (Firmo)

Niche: Studio Grafik Dan 3d | Konsultan Perniagaan
     
  1. Jamalludin Dali 2 - Sun 18/Aug/2019, 4:03pm
    Harga?  
Page 1   (Total 1 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Umrah Ku 2019 ..dan Empat Hari di Kota Madinah
Setelah 6 hari di Kota Mekah, kami bertolak ke Kota Madinah. Tidak sabar rasanya untuk melihat Masjid Nabawi dan menghayati liku-liku perjuangan Baginda Rasul. Keesokannya, kami ke Masjid Quba dan ke Bukit Uhud untuk melihat perkuburan Para Syuhada. Setelah 4 hari di Madinah, tibalah masa untuk pulang ke Tanahair. Terasa sangat sebak dan rindu untuk kembali semula Bumi Ambia ini.
Umrah Ku 2019 - Enam Hari di Kota Mekah dan..
Umrah di Tanah Suci serta menjejaki tempat-tempat bersejarah di Kota Mekah. Kami ke Gua Tsur tempat Baginda bersembunyi, ke Jabal Rahmah dan juga Kota Taif tempat beliau di cemuh dan di baling batu. Begitu peritnya perjuangan yg baginda harungi. Semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada semua.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)