Lesen Agensi Pelancongan
Hariani - Sat 21/May/2011 11:43am [Last Comment]
Permohonan lesen Agensi Pelancongan kini secara online. Tetapi untuk outbound masih lagi dibekukan. Yang boleh dipohon ialah Inbound dan Ticketing. Sekiranya anda berminat untuk memohon, sila hubungi saya

Niche: Pakej Pelancongan | Pendaftaran Syarikat
 
1. Shahrizad - Sat 21/May/2011, 12:04pm
Iye ke boleh mohon online...........bole awak terangkan kat sini macam mana??????so nak submit semua borang bole pakai online ke?  
2. Shahrizad - Sat 21/May/2011, 12:13pm
setahu saya la...hanya bole online adalah dowload borang,cek agensi pelancongan yg dah berdaftar,guideline dan garispanduan.....so ka mana yg bole mohon online tu????so jangan la nak kelirukan orang yang nak mohon lesen....permohonan masih kena hantar sendiri.....  
3. Hariani - Sat 21/May/2011, 12:54pm
Shahrizad: walaupun online. kertas kerja cam biasa. cuma kita x perlu gi Pej. pelesenanan. Itu saja. X kan U yg berpengalaman x tau kot pasal SPIP. Kalau org yg kerja ngan agensi pelancongan semua tahu, sbb dah terima memo melalui msg MATTA. Dunia dihujung jari....  
4. Hariani - Sat 21/May/2011, 1:07pm
Bukan nak mengelirukan orang yg nak mohon lesen. Sya nak bantu. Kita mesti sentiasa up-to-date. Sila semak Sistem Perlesenan Agensi Pelancongan. Tentang borang dan kertas kerja yg nak submit ke Kementerian, tak der masalah pun. Buat PDF dan submit  
5. Shahrizad - Sat 21/May/2011, 2:13pm
ok....  
6. Matju 2 - Mon 23/May/2011, 9:57am
Contact number pun xda...hehe  
7. Hariani - Mon 23/May/2011, 12:16pm
harap maaf & terima kasih kerana inform
email: destinasicuti@yahoo.com YM: destinasicuti. 019-6465393  
8. Aziz 37 - Tue 24/May/2011, 6:07pm
Ingin juga rasanya nak jadi Agen Pelancongan .... saya kat Kuching, Sarawak ... banyak tempat dan tempat2 yang menarik yg saya boleh promote kat sini / secara online... boleh bagi tips2 tak? ...TQ  
9. Hariani - Tue 24/May/2011, 10:30pm
Aziz 37: Kuching memang best. Klu nak jumpa member2 Agent Pelancongan, Pergi kat restoran belakang Harbour View. bolehlah bertukar2 pendapat. Klu nak biz legal kenalah ada lesen. Tentang pakej Sarawak sya boleh berikan. siap dgn webnya sekali.  
10. Hariani - Tue 24/May/2011, 11:14pm
Utk sesiapa yang inginkan contoh maklumat2 yang diperlukan dalam urusan permohonan lesen secara online, sila berikan email anda.  
11. Usahawan1988 - Wed 25/May/2011, 8:43am
ok,sy berminat cik hariani..terima kasih sebab sudi nak bagitau.. ni email saya usahawan1988@gmail.com  
12. Luqman 10 - Fri 27/May/2011, 1:04am
hai..
luqmanadzahar@yahoo.com

t.q  
13. Mukhriz 1 - Fri 27/May/2011, 9:47pm
nk ke China sambil mendapatkan harga murah hubungi saya hanya RM 1200 untuk 5 hari 4 mlm di Yiwu, China...
sangat menguntungkan..
email : adamukhriz@yahoo.com  
14. Hariani - Sat 28/May/2011, 6:26pm
Yg telah request, pls check ur email  
15. Hmizie - Thu 2/Jun/2011, 4:21am
berminat ini email-hmizie@yahoo.com.my  
16. Ismi - Thu 2/Jun/2011, 2:43pm
Sila emailkan kpd sy butiran lanjut ke ismi82@yahoo.com..
Terima kasih  
17. B Rd - Fri 3/Jun/2011, 1:47am
Minta tolong emailkan kpd sy butiran lanjut ke bad7189@yahoo.com.sg
Terima kasih  
18. Wadimekar - Mon 6/Jun/2011, 3:44pm
Tolong emails aya butiran utk apply lesen
- wadimekar@yahoo.com  
19. Hariani - Fri 10/Jun/2011, 4:03pm
Pls check ur email. Saya dah fwd semuanya  
20. Mohamad Faiz - Mon 13/Jun/2011, 2:24pm
saya berminat untuk mengusahakan agency perlancongan di sabah. yakuza_acev@yahoo.com.my  
21. Fauziah Muhamed - Wed 15/Jun/2011, 3:59pm
sy berminat utk mengusahakan agency pelancungan dan ticketing kat kb boleh bantu ainfauziah@gmail.com  
22. Annas Araby - Thu 16/Jun/2011, 1:54am
Emailkan kepada saya juga
annas.araby@yahoo.com  
23. Hariani - Fri 17/Jun/2011, 7:43pm
MF/Fauziah/annas; Check ur email  
24. Wadimekar - Mon 20/Jun/2011, 9:14pm
Hariani: saya nak apply lesen perlancongan. outbound...cemana..ada cara yg lebih cepat?

limau_ais@yahoo.com  
25. Hariani - Mon 20/Jun/2011, 10:15pm
Ada pengalaman? Ada special reason utk apply outbound? ada surat kerjasama dgan agen luar negara? fwd detail to destinasicuti@yahoo.com  
26. Hariani - Tue 21/Jun/2011, 11:51am
Terima kasih kpd Ustazah Aishah & Ustaz Abu Samah dri xxxxxxxxx, Perak di atas kepercayaan mereka kepada saya. Akhirnya permohonan utk mendapat lesen Pelancongan telah di LULUSKAN oleh Kementerian Pelancongan Malaysia hari ini. Alhamdulillah  
27. Mardaei Mohiddin - Thu 23/Jun/2011, 7:19pm
email pada saya details
m.mardaei@rocketmail.com

student boleh mohon ke?  
28. Hariani - Fri 24/Jun/2011, 11:54am
Mardaei: Rasanya x sesuai utk student. Ini adalah lesen perniagaan Pelancongan. Agen Pelancongan dan Syt Agensi Pelancongan adalah berbeza  
29. An1003 - Thu 14/Jul/2011, 1:22pm
Cik Hariani.. boleh email ke soffian.msmy@yahoo.com.. saya mmg nak apply lesen ni.. baru tahu boleh on9..huhu~  
30. Hariani - Sun 17/Jul/2011, 3:26pm
for more info,
http://ismailkhir.blogspot.com/2011/07/lesen-pelancongan.html  
31. Hariani - Sun 17/Jul/2011, 3:30pm
Alhamdulillah minggu ni ada satu lagi Lesen yang diluluskan. Yg pastinya klu dokumen lengkap disertakan dengan Kertas Kerja yang baik pasti okey.  
32. Rahizudiyana 2 - Thu 21/Jul/2011, 2:23pm
salam.. kepda warga majalah.com
apa khabar semua harap2 siha sejahtera. sya just nk tmpang lalu disini tuk memberi stu rahsia kepda anda semua. iaitu tentang pelaburan EMAS ANTARABANGSA yang akan dijangka naik dipasaran. anda juga boleh singgah dilaman web di www.kitco.com .anda akan diberi LoginID and password tuk lihat perlaburan EMAS anda. jika berminat boeh la hubungi sya yana di 019-3098175 @ email (ana_hafiz90@yahoo.com)TQ  
33. Nor Azira Izma - Sun 14/Aug/2011, 12:52pm
email kepada sy detail nyer.
zeera_izma@hotmail.com  
34. Hariani - Tue 16/Aug/2011, 10:09pm
details, sila kilk http://www.istravel.blogspot.com. More info contact saya.  
35. Putera123 - Sat 3/Sep/2011, 2:01am
nak tanye,paid up capital msti 2ook ke?  
36. Hariani - Sun 11/Sep/2011, 8:08pm
200K jika nak apply lesen penuh dan premis di Bandar2 Utama. Klu nak inbound dan bandar2 kecil tu 100k pun ok. 100K atau 200k tu tak semestinya anda sejumlah tersebut. Just perlukan 2K - 4K++. Refer Co. secretary.  
37. Muhamad Suffi - Sun 2/Oct/2011, 2:47am
email kepada sy detail nyer.
muhamadsuffi@bemail.com  
38. Hariani - Tue 4/Oct/2011, 1:39am
MS: detailnya ada kat istravel.blogspot.com. more info email destinasicuti@yahoo.com  
39. Bell 7 - Sat 28/Jan/2012, 11:27am
hai cik hariani saya bercadang nak buka lesen agensi perlancongan nie...please email kpd saya detailnya k
mistz_loveriel@yahoo.com  
40. Zubir 7 - Sun 29/Jan/2012, 3:44pm
emailkan maklumat lesen pelancongan kepada saya dan bayaran penyediaan kertas kerja memohon lesen pelancongan yang berkaitan outbound , in bound , ticketing; jzubir56@gmail.com  
41. Hariani - Sat 7/Apr/2012, 2:03am
detailsnya ada kat istravel.blogspot.com  
42. Priscella - Fri 29/Jun/2012, 10:33am
Hai Hariani, boleh emailkan pada saya maklumat permohonan agen pelancongan ke nlpris@yahoo.com  
43. Azmil 9 - Tue 26/Feb/2013, 7:35pm
nak guide nk daftar lesen.. email kat sy azmilpian@gmail.com...
thnks...  
44. Shah 876 - Sat 27/Jul/2013, 3:44pm
Boleh dptkn maklumat utk e-ticketing, adakh memerlukan lesen pelancongan? email sy:mmuzaparshah@yahoo.com  
45. Mokhtar Bin Hamid - Sat 14/Sep/2013, 4:12am
sy nk guide nk dptkn lesen pelancongan inbound dan outbound serta costing..TQ
email sy:mokhtarhamid72@gmail.com  
46. Ameera88 - Sat 5/Oct/2013, 5:18pm
Boleh dptkn maklumat utk e-ticketing, adakh memerlukan lesen pelancongan? email to sherinameera88@gmail.com  
47. Hariani - Tue 5/Nov/2013, 9:13pm
klu nak info berkenaan perlesenan, sila klik http://www.istravel.blogspot.com  
48. Abdul Hamid 13 - Wed 1/Jan/2014, 1:53pm
Hi, semasa mencari infor untuk membuka agensi pelancong, jumpa website ini http://www.how-to-start-a-travel-agency.com/, adakah info ini tepat?  
49. Hariani - Thu 9/Jan/2014, 11:43am
ini info yg tepat
istravel.blogspot.com  

Page 1   (Total 49 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..