Kuching, Sarawak Tour And Delivery Services
Kuching Citizen - Fri 21/May/2010 8:50pm [Last Comment]
A very good day , here I want to make a promotion . If your friends or you yourself and family want to visit Kuching,Sarawak and you need a tour services, you can contact me . A tour packages comes with reasonable price . And one more thing , if anybody would like to purchase something in Sarawak , you also can use my service . I will try my best to get the goods with a good price and after you agree with the price then I will arrange for buying and deliver the items to you . All the services above is still can be negotiate . If you are interested , please e-mail to me at dbsalleh@yahoo.com......Thanks

Assalammualaikum , ni saya nak buat promosi sikit,kalau ada la kawan2 atau pun diri sendiri dan keluarga nak datang ke Kuching dan memerlukan perkhidmatan tour sila lah contact saya.Saya menyediakan pakej lawatan dgn harga yang berpatutan . Dan kalau ada sapa-sapa berminat nak membeli apa2 barang dari Sarawak, sila lah hubungi saya. Saya akan cuba membantu anda untuk mendapatkan barangan tersebut . Dan setelah anda berpuas hati dengan harga barangan tersebut , barulah saya akan menguruskan hal-hal pembelian dan penghantaran kepada anda . Kesemua perkhidmatan di atas adalah terbuka untuk perundingan . Kalau berminat sila e-mail saya at dbsalleh@yahoo.com .....Thanks

ANTARA TEMPAT-TEMPAT MENARIK :

Kawasan Dalam Bandar
- Ikan Terubuk Masin Satok Market
- India Street
- Kilang Kek Lapis
- Kuching Waterfront
- Main Bazaar
- Muzium Kucing
- Muzium Sarawak
- Pasar Minggu Satok
- Sarawak River Cruise
- Tua Pek Kong Temple
- Kilang Pasu Batu 4 Kuching
- Muzium CAT
- Muzium Islam
- Masjid Jamek Sarawak
- Civic Centre Tower
- Kilang Kek Lapis Sarawak
- Taman Orkid
- Spring Shopping Complex
- Parkson Riverside Majestic
- Green Shop Batu Kawa
- Sarawak Plaza Sopping Complex
- Boulevard Shopping Complex
- Dewan Undangan Negeri
- Pandangan 360 darjah Bandar kuching dari atas Dewan suarah


Kawasan Luar Bandar
- Kampung Budaya Sarawak
- Kubah National Park
- Jong's Crocodile Farm
- Pasar Batu 7
- Serikin (Sabtu & Ahad)
- Wind Cave
- Rumah Panjang Anah Rais
- Pusat Orang Utan Sarawak
- pantai puteri santubong
- pantai pasir pandak
- pantai sematan
- tempat berkelah sungai Cina


Pakej lawatan

* Transportation: Van(13 penumpang) + Petrol + Driver = RM 200/day

* Lawatan : 1 kawasan luar bandar dan dua kawasan dalam bandar (kalau ada masa lebih dan kalau anda belum penat saya boleh bawa anda extra satu tempat dlm bandar)

Niche: Pakej Pelancongan
 
1. Wani 6 - Sun 23/May/2010, 1:14pm
hai..boleh bagi contact number..
saya bercadang gi kuching bulan 2 tahun depan..  
2. Risha Yusof - Tue 25/May/2010, 11:11am
bg contact no blh?  
3. Kuching Citizen - Tue 25/May/2010, 4:30pm
No phone saya 0198569360 . Tapi sekarang saya tak ada kat malaysia . Saya balik Malaysia on 3/6 . Kalau ada apa2 pertanyaan boleh e-mail saya . dbsalleh@yahoo.com . anyway thanks for the reply .  
4. Kamal Mohd Yunus - Wed 26/May/2010, 10:54am
tolong check harga kek lapis sarawak dgn kos penghantaran sekali  
5. Kuching Citizen - Wed 26/May/2010, 2:17pm
Encik Kamal boleh bagi e-mail address tak? nanti saya mail semua maklumat pada encik.  
6. Kuching Citizen - Mon 21/Jun/2010, 11:13am
KUCHING,SARAWAK TOUR AND DELIVERY SERVICES (PACKAGE UPDATE)

Assalammualaikum , ni saya nak buat promosi . Kalau ada la kawan2 atau pun diri sendiri dan keluarga nak datang ke Kuching dan memerlukan perkhidmatan tour sila lah contact saya.Saya menyediakan pakej lawatan dgn harga yang berpatutan . Dan kalau ada sapa-sapa berminat nak membeli apa2 barang dari Sarawak, sila lah hubungi saya. Saya akan cuba membantu anda untuk mendapatkan barangan tersebut . Dan setelah anda berpuas hati dengan harga barangan tersebut , barulah saya akan menguruskan hal-hal pembelian dan penghantaran kepada anda . Kesemua perkhidmatan di atas adalah terbuka untuk perundingan . Kalau berminat sila e-mail saya at dbsalleh@yahoo.com .....Thanks


Antara tempat-tempat lawatan yang menarik dan JANGKAAN masa lawatan ( termasuk masa perjalanan dan lawatan )

Kawasan Dalam Bandar

- Ikan Terubuk Masin Satok Market(1 jam)

- India Street(3jam)

- Kilang Kek Lapis(2jam)

- Kuching Waterfront(2jam)

- Main Bazaar(2jam)

- Muzium Kucing(2jam)

- Muzium Sarawak(2jam)

- Taman budaya (1jam)

- Pasar Minggu Satok(3jam)

- Sarawak River Cruise(1jam)

- Tua Pek Kong Temple(1jam)

- Kilang Pasu Batu 4 Kuching(2jam)

- Muzium Islam(2jam)

- Masjid Jamek Sarawak(1jam)

- Taman Orkid(2jam)

- Spring Shopping Complex(3jam)

- Parkson Riverside Majestic(2jam)

- Sarawak Plaza Sopping Complex(2jam)

- Boulevard Shopping Complex(3jam)

- Dewan Undangan Negeri(1jam)

- Pandangan 360 darjah Bandar kuching dari atas Dewan suarah(1jam)

- Pasar Batu 7(2 jam)



Kawasan Luar Bandar

- Kampung Budaya Sarawak(6 jam)

- Kubah National Park(6jam)

- Jong's Crocodile Farm(6jam)

- Serikin (Sabtu & Ahad)(6jam)

- Wind Cave(6jam)

- Rumah Panjang Anah Rais(5jam)

- Pusat Orang Utan Sarawak(6jam)

- pantai puteri santubong(5jam sekiranya handak berkelah)

- pantai pasir pandak(5jam sekiranya handak berkelah)

- pantai sematan(7jam sekiranya handak berkelah)

- pantai Rambungan (6jam sekiranya handak berkelah)

- tempat berkelah sungai Cina (6jam sekiranya handak berkelah)



Pakej lawatan

* Transportation: Brand new van (Nissan Urvan) (13 penumpang) + Petrol + Driver

* Pakej Lawatan A : 1 kawasan luar bandar dan 2 kawasan dalam bandar (RM 180/day)

* Pakej Lawatan B : 4 kawasan dalam bandar (RM 160/day)


Sekiranya berminat , sila sediakan maklumat seperti di bawah:

1) Masa ketibaan

2) Masa berangkat pulang

3) Berapa orang yang nak datang

4) Nama hotel tempat menginap


***Note :

- Bayaran RM40 untuk satu kawasan dalam bandar dan RM100 untuk satu kawasan luar bandar sekiranya anda mahu merancang jumlah tempat lawatan anda sendiri diluar daripada pakej .

- Penghantaran dari airport ke hotel dan dari hotel ke airport adalah percuma (sekiranya memilih pakej lawatan),sekiranya memilih jumlah kawasan lawatan dibawah daripada pakej, bayaran RM30 sehala akan dikenakan.

- Pembayaran penuh hendaklah dibuat sebelum penghantaran ke hotel (sekiranya memilih pakej lawatan) . Sekiranya diluar daripada pakej ataupun on-call service, bayaran hendaklah dibuat sebelum penghantaran dilakukan. Jadi, sila rancang perjalanan dan tempat lawatan anda.

- Perkhidmatan on-call service bergantung kepada kesediaan (availability) perkhidmatan pada satu-satu masa

- Segala maklumat di atas tertakluk kepada perubahan dari semasa ke semasa

- Sekiranya ada apa-apa pertanyaan silalah e-mail kepada saya dan e-mail anda akan dilayan secepat mungkin.


Terima kasih,

Doll  

Page 1   (Total 6 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..