Kite nak Berniaga Ni. Tulung2
Aisya 42 - Mon 1/Dec/2014 1:51pm [Last Comment]
as salam warga MC

al-kisah nya sy ni minat bniaga..lg2 bab mknn..
sy dok sarawak dan nk berniaga kecik2 dpn rmh..
jual kuih ke kek ke kan..

sy nk tnye..biasenya apa je yg dperlukan kalau nk bniaga dpn2 rmh ni..lagi satu..igtkan nk bniaga kepok lekor ganu..tp..kepok 2 tkut smpi2 ke sarawak basi plak...

klu xbasi tu mmg laku la sbb sini xbyk ikan mcm ganu..
mohon bg tunjuk ajar...

Niche: Ingin Berniaga
 
1. Mr Bozz - Mon 1/Dec/2014, 1:54pm
berniaga air jer air jambu ke....air coconut shake ke simple2 jer...berbaloi2 try n just do it k...  
2. Aisya 42 - Mon 1/Dec/2014, 1:55pm
itu nk cari kelapa bagai bozz...sy ni nk start kecik2 dlu...hehe..mekasih atas pandangan...  
3. Mr Bozz - Mon 1/Dec/2014, 1:58pm
sarawak byk kelapa cher survey....kalu kl coconut shake pandan n ice cream dh level upgrade diaorang....'_'  
4. Lova - Mon 1/Dec/2014, 1:58pm
Boleh jadi pengedar popcorn classic USA harga kilang rm1.00 sebungkus
minima 50 pek
terms COD
Kilang di Tmn Cempaka Ampang
minat call/wassap 010 5120177/03-92011786  
5. Aisya 42 - Mon 1/Dec/2014, 2:11pm
sy dok sarawak Lova...huhu  
6. Farah Wahida 13 - Mon 1/Dec/2014, 7:25pm
Buka je kedai pampers di rumah...cuba kecik2 dl..email farahdoraini86@yahoo.com  
7. Eyrique - Tue 2/Dec/2014, 12:10am
Pampers budak ka pampers wanita, ka orang tua?
Details eyrique2@yahoo.com  
8. Niezam 4 - Tue 2/Dec/2014, 9:07am
BERMINAT NAK MENIAGA AISKRIM GOYAN..
MUDAH,CEPAT & MENGUNTUNGKAN
RAMAI CUSTOMER SAYA DARI SABAH & SARAWAK.
KALAU BERMINAT WHATSAPP SAYA : NIEZAM-0189526599  
9. Sifutopup - Tue 2/Dec/2014, 12:53pm
jual topup reload modal kecil2 dulu  
10. Syahrizan 4 - Tue 2/Dec/2014, 2:20pm
Biz Online Paling Canggih ... http://www.ejaxmax.com/jom

Detail boleh wasap 019-7141468  
11. Nazman 7 - Wed 3/Dec/2014, 7:37am
sape nak gaji tetap setiap 15hb dan 30hb minima rm300 wasap 019215358  
12. Fadzillah 9 - Thu 4/Dec/2014, 2:36am
Assalamualaikum aisya. Saya berminat untuk berkongsi perniagaan saya sekrang dengan aisya. Untuk makluman aisya perniagaan saya buat sekrang ni almost 90% online dan 10% offline dan saya bermodalkan RM350 sahaja. Business produk slimming yg mana seunit aisya boleh dapat untung runcit milik aisya RM70!! cara dan teknik marketing saya ajar FOC kalau aisya betul betul berminat nak belajar. Kalau aisya berminat untuk tahu lebih lanjut boleh sms/watsapp/telegram saya 0122371543 fadzillah  
13. Nit84 - Thu 4/Dec/2014, 2:56am
Jom join tupperware brands malaysia.

Saya buat ok jgk. Best. Disamping boleh belikn family kita tupperware best2. Saya buat niaga online je.

Untung dapat. Komisen dapat. Kawan dapat.

Barang pn org dah tau n percaya kan.

Call /whatsapp saya utk join 0193009675.  
14. Arif 201 - Thu 4/Dec/2014, 9:04am
Tak tahu mana nak cari supplier? 27 pemborong dari USA menjual pelbagai barang. Saya jual senarai dengan harga RM 350. Check out my profile untuk ketahui dengan lebih lanjut. You gonna love this!  
15. Madie 11 - Thu 4/Dec/2014, 12:49pm
Salam..
Boleh cube part time Tunetalk ToneExcell, murah dan mudah..menggunakan perkhidmatan hp sedia ada anda tetapi memberi pulangan yang berganda-ganda..

Berminat?
Sms @ whatsapp 0137034939
www.TalkFree2U.com/madie07  
16. Qaiezer - Thu 4/Dec/2014, 12:51pm
rmi pelanggan sy di sabah dan sarawak telah berjaya menjlnkn bsns ini...lanjut di qaiezer2@yahoo.com  
17. Lya 9 - Thu 4/Dec/2014, 1:04pm
NAK MULAKAN BIZ TUDUNG ??

https://m.facebook.com/azlyaboutique2u
(AZLYA BOUTIQUE OFFICAL)

MODAL RM100 DAPAT 1KODI TUDUNG BAWAL / SHAWL

1KODI 20HELAI

WASSAP 017-7199153 FOR DETAILS  
18. Aisya 42 - Thu 4/Dec/2014, 1:13pm
encik Madie, sy dah pun buat tune talk tu...sy sndiri guna Tune Talk..terima kasih..  
19. Siti Norsila Bt Muslim - Thu 4/Dec/2014, 1:44pm
berminat jd agen sabun basuh downy jasmin7 10kg pasaran sarawak belum masuk lg boleh email saya utk maklumat lanjut.  
20. Shaeffa - Fri 5/Dec/2014, 7:13pm
bagi sesiapa yang ingin memulakan perniagaan..modal yg kecil...x basi...keperluan harian dan sentiasa mencari yg sesuai....anda boleh menjual tudung..murah jika borong dan penghantaran seluruh malaysia...untung boleh mencecah 150 ke 200 %..ingin ketahui lebih lanjut.email..whatsapp wechat dan facebook...kafaman10@gmail.com...01136097224  
21. Rleena 2 - Sun 7/Dec/2014, 1:03am
boleh email ke rleenaonline@yahoo.com.my

kami menjual pelbagai barangan keperluan masa kini. berminat boleh email ya. tq  
22. Faizal Ibrahim - Mon 8/Dec/2014, 10:46pm
Salam tuan/puan, peluang bisnes ini ditawarkan oleh syarikat revofirm resources..milik bumiputra..
Syarikaf tawarkan peluang berniaga dgn modal rendah dan peluang keuntungan tinggi.. https://m.facebook.com/firmax3best

Whatsapp 013 2095759  
23. Pengemis Cintanya - Thu 18/Dec/2014, 2:39pm
cari kepok frozen laa...
slalunya diorg guna pos belon..smpai kejap je..buleh maa...

try servay laaa

:)  
24. Ejad 8 - Tue 23/Dec/2014, 10:52am
Niaga gelang anti nyamuk.
sesuai untuk dewasa dan kanak2.
modal yg rendah dan kurang risiko..

agen di Sarawak diperlukan...

Berminat SMS/Whatsapp 0127694372  
25. Ifa 32 - Fri 2/Jan/2015, 11:22pm
PEKERJA DI RUMAH DI PERLUKAN SEGERA

Gaji Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

layari
http://chocholatey.blogspot.com/2015/01/job-di-rumah.html  
26. Zaidil 2 - Sun 11/Jan/2015, 4:59pm
assalamualaikum kak.

saya di kuching, saya ada sesuatu yang kak dan sesiapa pun tak akan menolaknya.

boleh hubungi saya di 0176758922  

Page 1   (Total 26 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..