Khidmat Tuisyen Grafik Komunikasi Teknikal (GKT) Bagi SPM 2019 - Selangor/KL
Husna Musa - Fri 8/Mar/2019 9:09am
Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

Grafik Komunikasi Teknikal (GKT) adalah matapelajaran yang baru diperkenalkan kepada para pelajar Tingkatan 4 pada tahun 2017.

Menurut Kurikulum Standard Sekolah Menengah yang dibawa oleh Kementerian Pendidikan Malaysia, GKT diwujudkan bagi tujuan melahirkan murid yang berpengetahuan, berkemahiran dan mengamalkan nilai dalam GKT untuk membangunkan keupayaan berimaginatif, kreatif, inovatif dan inventif.

GKT membolehkan murid berkomunikasi melalui grafik secara berkesan dengan penuh keyakinan di samping memupuk minat murid dalam pelbagai bidang teknologi.

Saya menawarkan perkhidmatan tutoring bagi pelajar yang mengambil matapelajaran ini di peringkat SPM. Bagi ibubapa / calon SPM yang memerlukan khidmat tutor di rumah, anda boleh menghubungi saya menerusi SMS/WhatsApp: 01121673913 atau e-mel: nhm146@gmail.com.

LATAR BELAKANG:

> Tutor sepenuh masa
> Tutor perempuan Melayu dan beragama Islam
> Graduan Universiti Teknologi PETRONAS dalam bidang Kejuruteraan Elektrik & Elektronik
> Alumni Sekolah Berasrama Penuh dan berjaya memperoleh 10A dalam peperiksaan SPM

PENGALAMAN:

Mula aktif mengajar (tutoring) matapelajaran Lukisan Kejuruteraan, Matematik dan Matematik Tambahan secara separuh masa pada tahun 2009. Setelah menamatkan pengajian ijazah sarjana muda, saya masih mengajar secara separuh masa sambil berkerja sebagai jurutera.

Kini saya berkhidmat sebagai tutor sepenuh masa dengan pengalaman mengajar selama lebih 8 tahun. Saya berpengalaman mengajar di pusat tuisyen, sekolah berasrama mahupun di rumah pelajar sendiri.

MATAPELAJARAN:

Matapelajaran yang ditawarkan:
> Grafik Komunikasi Teknikal Tingkatan 4
> Grafik Komunikasi Teknikal Tingkatan 5

KAWASAN:

> Kuala Lumpur: Batu, Jalan Ipoh, Jinjang, Kepong, Keramat, KL City, Pekan Batu, Segambut, Sentul, Solaris Dutamas, Sri Damansara, Sri Hartamas, Titiwangsa.
> Selangor: Batu Caves, Gombak, Selayang

*dan kawasan-kawasan yang berhampiran dengannya (sila hubungi untuk maklumat lanjut).

NOTA:

Saya percaya pendekatan 'home-based learning' secara 'one-to-one' adalah method yang paling sesuai bagi membantu pelajar yang menghadapi masalah kesukaran dalam memahami dan menguasai matapelajaran yang diajar di dalam kelas di sekolah.

Kebiasaannya para pelajar bukanlah tidak pandai atau matapelajaran itu terlalu susah untuk dipelajari. Namun pendekatan yang tidak sesuai dan kaedah belajar yang tidak tepat yang menyebabkan para pelajar tidak memperoleh keputusan yang memuaskan dalam peperiksaan.

Saya berharap khidmat saya sebagai tutor dapat membantu para pelajar dalam meningkatkan kefahaman dan prestasi akademik khususnya dalam matapelajaran Grafik Komunikasi Teknikal di peringkat SPM.

''Tutoring For Excellence.''

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Cikgu Husna
SMS/WhatsApp: 01121673913
Emel: nhm146@gmail.com

Niche: Pusat Tuisyen
     
  1. No comment yet!
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Fort Supai Melaka & Restoran Ikan Bakar Terapung (Kuala Linggi)
Kami ke Kota Bukit Supai (Fort Supai) di Kuala Sungai Linggi, sempadan Melaka dan N9. Kota ini dibina pada 1757 oleh Belanda bersama Pihak Bugis. Juga terdapat sebuah Restoran Ikan Bakar Terapung dan boleh terus mendaki ke Fort Supai melalui jejantas atas laut.
Asam Pedas di Tepi Jeti Nelayan Sungai Siring Melaka
Melaka ada banyak jeti nelayan. Lokasi yang popular adalah Muara Sg Duyung, Alai, Umbai, Serkam dan banyak lagi. Saya ke jeti nelayan Pantai Siring Melaka dekat Umbai untuk menikmati Asam Pedas ikan segar yang baru ditangkap.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)