Kepala Ikan Bilis - utk Makanan Ikan Keli/Ayam Kg/Itik
Husrie @ azukay supply
Wed 15/Jun/2011 1:32pm [Last Comment]
kepala ikan bilis
-utk mknan ikan keli/ayam kg/itik
-rm 1.60/kg
-order 1 tan ke atas
0193072666

Niche: Penternak Ikan | Penternak Ayam
 
1. Hafizal 5 - Wed 15/Jun/2011, 2:14pm
order sikit sikit tak leh ke? 10 kg ke 20kg ke.  
2. Husrie - Wed 15/Jun/2011, 2:20pm
100kg bleh?
sbb stock xde,,klu kbetulan sy ambik stock bilis,,bleh la oder skit2  
3. Azrol 7 - Wed 15/Jun/2011, 4:27pm
lokasi kat mana bro?? untuk ayam kg boleh ker bro? kalau ckit2 dulu xleh ker bro mcm 50kg ker dulu...tkut ayam xmkn jer nti kalau beli bnyak2 mbazir plak..
azrwny.entp@gmail.com  
4. Husrie - Wed 15/Jun/2011, 4:39pm
klu nk byk,,sy bleh atr area kl/bangi/kajang/nilai/sbn/jelebu/k.pilah  
5. Husrie - Wed 15/Jun/2011, 4:45pm
erea seremban,,
abg mscall kt no sy,,nti sy call kte leh bncg  
6. Faris 9 - Fri 17/Jun/2011, 4:11pm
ade byk stok ke???
kalau saya oder penghantaran mcm mn???  
7. Husrie - Sat 18/Jun/2011, 9:55am
insyaallah ada,,
cuma kn bgtau awal la klu bminat,,
tgk lokasi tn kt mn,,
lori dr k'tan-KL-sbn,,
tn sms kt no sy,nti sy call utk bncang,,  
8. Ezon - Wed 29/Jun/2011, 4:29am
salam..bro ada buyer nak beli itik muscovy tak..sy nk jual itik sy 500 ekor..harga rm12 sekilo..lokasi muar johor..Lakuagritech@yahoo.com
012 7857746  
9. Husrie - Wed 29/Jun/2011, 9:57pm
ezon ; klu ade buyer nnti sy akan bagitau,,tq  
10. Hafzan84 - Mon 8/Aug/2011, 1:50pm
khdmat pengangkutan,boleh hubungi 0199342502..en wan.
lori 3 tan berkanvas..lori baru,penghntran cepat,selamat dan ekonomi.  
11. Husrie - Mon 8/Aug/2011, 9:24pm
no br 012-9595 945  
12. Haizad 3 - Tue 9/Aug/2011, 12:13pm
kepala ikan bilis RM 1.60 mahal, harga jagung baru RM 1.30 je. saya biasa beli kat kedai kepala ikan bilis RM1 je sekilo  
13. Sumber Alam - Fri 12/Aug/2011, 6:55pm
salam..sori la pakcik mencelah.Bukan apa cuma nk bg idea kt husrie agar supply kepala ikan bilis yg dh siap blender pd pengusaha2 yg buat pallet makanan ikan kerana ia mempunyai kadar protein yg tinggi.  
14. Husrie - Sat 13/Aug/2011, 11:17pm
salam smua
Haizad 3 ;
Pertama skali terima kasih sbb bg komen,,betul kata tuan,hrga jagung br rm45/40kg,jagung ni sekadar mknan sampingan ayam,tp berat ayam xnaek dan ayam jd kurus,,kepala ikan bilis ni byk protein,bagus utk pembesaran ayam dan ikan keli,cuma peratusan protein tu xpasti brape %,wlpun harganya mahal drpd jagung,penggunaan kpala bilis dpt cepatkan pembesaran ternakan dan memendekkan tempoh membela,ternakan dpt dituai dlm ms yg singkat,wlpun harga jagung murah,tp klu ternakan dibela dlm tempoh yg panjang,ianya akan meningkatkan kos makanan,,memang ada setgh2 kedai runcit yg jual rm0.90/kg,tp stock xbyk dan xberterusan,drpd buang kepala bilis begitu shj,baik di jual dgn harga murah,,

Sumber Alam ;
Terima kasih sbb bg pandangan dan pendapat,buat ms ni sy rs kpala bilis yg dh siap di blender akan meningkatkan kos,lg sesuai klu kpala bilis ni di blender dgn bahan2 len utk buat pallet,,dan kpd pengusaha2 pallet yg memerlukan kepala bilis,bolehlah hubungi sy utk bincang

Terima kasih kpd semua yg bg komen dan pandangan,,segala cadangan,sokongan dan komen tuan2 semua amatlah di alu2kan utk dikongsi bersama,,tq  
15. Husrie - Mon 15/Aug/2011, 12:50am
rm1.60/kg - 1 tan
rm1.50/kg - 2 tan
rm1.40/kg - 3 tan ke atas

new no 012-9595 945  
16. Aimran Amir - Sun 21/Aug/2011, 7:16pm
ada sesiapa ingin beli ikan patin pada harga murah. ada sekitar 1500 ekor. sila hubungi 0193289898. lokasi di sungai buloh.  
17. Aizad Ishak - Wed 30/May/2012, 12:50pm
salam en husrie, masih supply kepala ikan bilis?saya berminat nk beli tp nak ambil dlm kuantiti sket dulu...mungkin dalam 50kg sebb sy bru start ternak ikan keli...aizad.ishak@yahoo.com/019-3225477  
18. Husrie - Mon 2/Jul/2012, 3:24am
w'salam,,
Aizad Ishak
sy masih supply kpala bilis
hrga baru ;

rm1.60/kg = ( 1 tan - 5 tan )
rm1.50/kg = ( 5 tan - 8 tan )
rm1.40/kg = ( 8 tan ke atas )

hubungi 012-9595 945

t.kaseh,,  
19. Nora A D - Mon 6/Aug/2012, 1:22pm
en. husrie, kepala ikan bilis yang en. supply mmg seketul2 kepala atau ada campur yang dah hancur.... kalau dalam 100kg boleh order tak.  
20. Husrie - Fri 17/Aug/2012, 6:03am
kepala yg seketul2,,n habuk yg dh hncur dlm 10%,,klu bminat bleh call/sms 0129595945
T.kaseh,,  
21. Nabil Akram 2 - Wed 29/Aug/2012, 2:33pm
kalau nak ambil 50kg je boleh? saya ambil sendiri. berapa harga?  
22. Husrie - Sun 9/Sep/2012, 11:32am
bleh,,lokasi seremban,,en.nabil bleh sms/call sy,,t.kaseh,,  
23. Mohamad Hasli Bin Ismail - Fri 14/Dec/2012, 3:13pm
Apasal mahal sangat, di Sungai Petani, saya boleh dapat lagi murah, tak kira kuantiti, siapa yang berminat sila hubungi saya 013-4468792  
24. Husrie - Fri 14/Dec/2012, 9:07pm
maaf btanya tuan mohamad hasli ismail,,
Boleh sy tau brape tn jual utk sekilo kpala bilis yea?
Klu tn boleh dpt murah,mgkin sy bleh deal pembelian dgn tn,,
T.kaseh,,
Jazakallah,, :-)
*habuk xlebih 10%  
25. Arifcomp82 - Sun 17/Mar/2013, 3:43pm
Saya ingin membeli kepala ikan bilis. Jika boleh siap sekali dengan penghantaran ke Sabak Bernam, Selangor. Tq. Arif Hasani

Email: arifcomp82@yahoo.com
H/p: 013-3719107  
26. Muhammad Ibtisyam Bin Al Saari Bin Husin - Tue 19/May/2015, 9:20am
Salam. Jika mahu beli kepala ikan bilis dalam kuantiti 50kg, berapa rm? Cod dimana? Kalau delivery ke ara damansar brapa rm?

Thanks

0108914229.  
27. Noor 58 - Mon 20/Nov/2017, 7:40am
saya juga ada menjual kepala ikan bilis dengan harga rm3kg. Sesiapa yang berminat boleh wsap saya 0177664066. Terima kasih  
28. Khairul Anwar 43 - Mon 4/Dec/2017, 10:49am
Tumpang Iklan.
Saya perternak BSF larvae utk makanan ayam, sejenis maggot. high protine 30-40% dan banyak di guna kan di Indonesia, US, china, vietnam dan Europe. Sesiapa yg berminat nak cuba boleh contact saya 0192927273.
Harga RM2.5/kilo, kalau banyak harga boleh nego. Wasalam.  
29. Eric Chan - Tue 12/Feb/2019, 3:00pm
Sesiapa yang berminat untuk beli kepala ikan bilis dengan harga RM 1.50 (tidak termasuk kos penghantaran) boleh hubungi. Whatsapp. 0167364488.  

Page 1   (Total 29 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..