Kenapa Perlu Pilih Penapis Air Coway?
Coway Agent - Mon 27/Aug/2018 12:22pm
Penapis air sememangnya penting untuk memastikan air minuman kita terjamin bebas dari pencemaran. Persoalannya, nak pilih yang mana ya? Terlalu banyak penapis air yang dijual di pasaran. Dan semuanya menjanjikan kualiti yang hebat. Sejauh mana kelbihan yang diperkatakan itu mestilah melalui pembuktian yang boleh dipercayai. Barulah kita sebagai pengguna berasa lebih yakin. Di sini saya akan nyatakan “11 Sebab Kenapa Anda Perlu Pilih Coway.”

1. TERKENAL
Sudah jadi kebiasaan, kalau kita nak pilih sesuatu barangan pastinya kita akan pilih yang berjenama. Seperti TV, banyak jenama-jenama terkenal yang menjadi pilihan untuk dibeli kerana kita yakin dengan kualitinya. Anda yakin tak kalau saya cadangkan supaya anda membeli TV cap ayam? Sudah tentu tidak bukan?

Begitu juga dengan penapis air. Pasti anda perlu pilih yang berjenama kerana penapis air merupakan peralatan paling penting kepada kesihatan seisi keluarga anda. Ianya teramat bermanfaat, jadi, tidak rugi untuk memilih yang terbaik.

Coway merupakan jenama penapis air yang terkenal di Korea. Ia telah dipasarkan sejak tahun 1989 dan memasuki pasaran Malaysia sejak tahun 2006 lagi. Usia yang sangat diyakini untuk dipercayai. Di Korea, penapis air Coway telah berkongsi hampir 50% pasaran dengan jenama-jenama yang lain. Ini membuktikan bahawa jenama Coway adalah jenama yang dipercayai dan menjadi pilihan. Jadi, mengapa perlu pilih yang lain?

2. TERBESAR
Coway bukanlah syarikat penghasil penapis air yang biasa-biasa. Ia juga setanding dengan jenama-jenama terkenal seperti Samsung, LG dan banyak lagi syarikat-syarikat gergasi lain di Korea.

Coway mempunyai kilang penghasilan penapis air yang terbesar di dunia. Bukan satu, bukan dua tetapi tiga! Dan sebuah kilang yang hanya tumpu kepada kitar semula dan pembaik pulih. Kilang Coway ini mampu menghasilkan 17 juta produk setahun!

3. GLOBAL
Jika kilang Coway yang terbesar ini boleh menghasilkan 17 juta produk setahun, takkan hanya untuk pasaran Korea dan Malaysia? Sudah tentulah tidak. Coway merupakan syarikat yang besar. Semua produk yang dihasilkan bukan sahaja dipasarkan di Korea dan Malaysia sahaja, malah dipasarkan sehingga ke 60 buah negara seluruh dunia!

Bayangkan, sebuah syarikat penapis air tetapi memasarkan produknya ke seluruh negara. Secara puratanya, lebih 700,000 produk terjual ke seluruh dunia setiap bulan melalui rakan kongsi dan anak syarikatnya seluruh dunia.

Selain Malaysia sebagai anak syarikat luar negara Coway, terdapat 3 lagi anak syarikatnya yang bertapak di Thailand, China dan Amerika Syarikat!

4. PENYELIDIKAN & PEMBANGUNAN
Bagaimana Coway boleh menjadi jenama terkenal dan dipercayai adalah disebabkan kualiti produk dan teknologinya sendiri. Coway mempunyai pusat penyelidikan & pembangunan (R&D) tersendiri.

Coway telah membina pusat R&D pertama pada tahun 1993 sebelum membina kilang penghasilan pada tahun 1994. Pada bulan Disember 2006, Coway telah menjalinkan kerjasama dengan Seoul National University, Korea untuk membangunkan teknologi yang memberi manfaat kepada industri dan ilmu akademik.

Dan pada tahun 2008, Coway telah mendirikan pusat R&D di Seoul National University di mana hanya beberapa buah syarikat terkemuka sahaja yang mempunyai pusat R&D di sana seperti Samsung dan LG. Kini, seramai 243 orang penyelidik di mana 46% daripadanya berkelulusan Sarjana dan Doktor Falsafah. 14 orang daripadanya pula berstatus Pakar Air yang diiktiraf oleh WQA. Jadi, kenapa tak percaya lagi?

5. WQA
WQA (Water Quality Association) merupakan agensi pensijilan global untuk penapis air. Setiap penapis air perlu menjalani ujian oleh WQA untuk memastikan tahap tapisannya menepati piawaian yang telah ditetapkan. Ianya seperti SIRIM pada barangan elektrik yang membuktikan barang itu selamat digunakan. Tetapi, sekadar menjadi ahli WQA, itu tidak memadai.

Gold Seal adalah pengiktirafan tertinggi WQA kepada penapis air yang menepati piawaian yang telah ditetapkan. Untuk mendapatkan pengiktirafan ini, pihak WQA akan menjalankan beberapa siri ujian seperti:

200 ujian untuk menyingkirkan bahan-bahan merbahaya.
100,000 kertas kerja untuk mengesan bahan toksid dan merbahaya.
Pemeriksaan kilang setahun oleh WQA.
Coway berjaya melepasi segala ujian yang telah dijalankan oleh pihak WQA dan mendapat pengiktirafan WQA pada setiap produk penapis air yang dikeluarkannya.

Pusat R&D Coway juga mendapat pengiktirafan oleh WQA sebagai Makmal Ujian yang Diiktiraf. Dengan pengiktirafan WQA ini, tidak perlu rasa was-was untuk memiliki Coway.

6. HALAL
Di Malaysia, majoriti penduduk adalah beragama Islam. Dan sebagai seorang Islam, Halal telah menjadi perkara utama dalam setiap perkara.

Prihatin dengan perkara tersebut, Coway telah mendapatkan pengiktirafan Halal oleh JAKIM dan pada tahun 2008, Coway berstatus Halal. Pihak JAKIM telah dibawa ke Pusat R&D dan kilang penghasilan di Korea untuk mendapatkan pengesahan Halal mengikut piawaian yang mereka tetapkan. Apa yang mungkin dirisaukan adalah sistem penapis yang diperbuat dari tulang haiwan. Jelas sekali Coway tidak menggunakan bahan-bahan terlarang dalam Islam dan kesemua bahan-bahan untuk menghasilkan seluruh penapis air adalah selamat.

7. EKSKLUSIF
Mungkin anda pernah pergi ke rumah jiran atau saudara mara anda yang menggunakan produk penapis air di rumah mereka dan mendapati ada penapis air yang bentuknya sama tetapi jenama yang berbeza. Itu bukanlah tiruan, sebaliknya ia dijenamakan semula. Sebuah kilang telah menghasilkan penapis air dan syarikat-syarikat lain membelinya untuk dijenamakan semula kemudian dipasarkan. Jadi, di manakah eksklusiviti produk tersebut?

Coway merupakan 100% syarikat yang menghasilkan sendiri teknologi dan produknya sendiri. Setiap teknologi dan rekabentuknya dipatenkan untuk mendapatkan hak cipta dan untuk memastikan tiada produk tiruan.

Anda tidak akan dapati produk seumpama Coway dari segi teknologi dan reka bentuk mempunyai persamaan yang signifikan dengan produk-produk lain yang ada di pasaran seluruh dunia.

8. PENGIKTIRAFAN ANTARABANGSA
Kehebatan sesebuah jenama itu boleh kita lihat dari segi pengiktirafan yang diterima. Jika syarikat itu dikatakan hebat tetapi tidak pernah mendapat pengiktirafan, sukar untuk dibuktikan.

Coway telah menerima pelbagai pengiktirafan sehingga ke peringkat antarabangsa. Selain pengiktirafan Gold Seal dari WQA dan Halal oleh JAKIM, Coway juga mendapat anugerah reka bentuk dari Reddot Design. Reddot Design merupakan institusi yang mengiktiraf reka bentuk produk-produk dari seluruh dunia. Bahkan, Ferrari juga merupakan pemenang anugerah reka bentuk Reddot Design bagi kategorinya. Coway adalah seperti sebuah ferrari untuk penapis air. Hebat, bukan?

Banyak lagi sijil dan anugerah yang telah dimenangi Coway.

9. KHIDMAT SELEPAS JUALAN
Jika anda bertanya semula kepada pelanggan-pelanggan Coway sedia ada, pasti mereka akan berpuas hati dengan khidmat selepas jualan daripada Coway.

Kebanyakkan penapis air yang terjual di pasaran, jarang yang menyediakan khidmat penjagaan produk selepas pembelian. Mereka hanya memberi nasihat penjagaan penapis air dan menjual tabung penapis air jika pelanggan ingin menukarnya bila sampai tarikh luput. Adakah semua pelanggan mempunyai masa untuk servis sendiri penapis air mereka?

Melalui sistem khidmat selepas jualan Coway, ia mempermudahkan lagi kerja para pelanggannya. Coway mempunyai barisan kakitangan professional khusus untuk menjaga produk bagi pihak pelanggan. Mereka dinamakan sebagai Cody (Coway Lady) dan ST (Service Technician) yang akan menjaga produk Coway anda setiap 2 bulan secara percuma! Mereka akan memeriksa produk, membersihkan luar dan dalam, menukar penapis dan memberikan khidmat konsultansi kepada pelanggan.

10. JAMINAN
Jika anda membeli sebarang produk contohnya TV, kereta, pastinya anda mahukan jaminan. Walaupun produk itu dikenali tetapi, tanpa jaminan, tiada siapa yang mahu membelinya? Jika anda membeli produk elektrik, biasanya berapa tahun jaminan yang diberikan? Jika kereta, kebiasaannya 3-5 tahun. Itupun tidak termasuk caj perkhidmatan dan kos buruh.

Tetapi Coway memberikan jaminan sehingga 5 tahun! Sepanjang 5 tahun, setiap 2 bulan pihak Cody/ST akan ke rumah anda untuk servis. Dalam tempoh tersebut juga, filter yang perlu ditukar apabila sampai waktunya akan ditukarkan secara percuma. Dan seandainya ada kerosakan pada produk, pihak Cody/ST akan menggantikannya secara percuma.

Yang paling penting, sekiranya berlaku kerosakan total seperti banjir atau kebakaran, Coway akan menggantikan produk itu tanpa sebarang caj dikenakan. Inilah jaminan terhebat!

11. SELAMAT
Keselamatan itu adalah yang paling utama. Tak kira keselamatan untuk produk ataupun keselamatan kepada pengguna, kedua-duanya amat penting.

Coway dilengkapi sistem keselamatan untuk produk di mana ia boleh mengawal tekanan air masuk. Setiap rumah mempunyai tekanan air yang berbeza. Jika tekanan air terlalu tinggi, penapis air boleh rosak. Dengan sistem keselamatan ini, produk Coway dapat dielakkan daripada rosak akibat tekanan air yang tinggi.

Coway juga lengkap dengan sistem keselamatan untuk kanak-kanak. Sebagai ibubapa pastinya risau jika anak-anak kecil bermain dengan air panas. Untuk mengelakkan kanak-kanak melecur akibat air panas, Coway dilengkapkan dengan sistem ‘child lock’ yang akan mengunci air panas walaupun ditekan berulang-kali. Terdapat produk yang lengkap dengan peranti penggera yang akan berbunyi jika air panas ditekan berkali-kali.

Jadi, sudahkan anda fikir untuk pilih jenama penapis air yang mana? Pastikan Coway!

Berminat untuk kenali Coway lebih lanjut? call 013-2935539

Niche: Ejen Penapis Air | Diskusi Bisnes | Bisnes Air Mineral
     
  1. No comment yet!
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/channel/UCsO-MY8KvW6kitzwqHptapA

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Nasi Beriani Gam dari Baghdad ke Putrajaya
Nasi Biryani Gam adalah diantara makanan yang paling sedap di Malaysia. Cara masakannya rumit dan resepinya adalah hasil kepakaran turun temurun. Kami cuba mencari dari mana asal perkataan Biryani Gam. Dari Putrajaya, ke Batu Pahat, ke Melaka, ke India, ke zaman Mughal India dan semakin jauh sehingga seribu tahun dahulu... di Baghdad.
Kehebatan Nasi Lemak Kuah Kuning
Apa yang menyebabkan nasi lemak sedap? Adakah nasinya, sambalnya, kuahnya atau komponen lain nasi lemak? Kami melawat Kak Ina, seorang peniaga nasi lemak yang amat terkenal di Taman Maju Jaya, KL. Mari ikuti perjalanan kami :-)
Makanan Eksotik dan Unik di Temerloh Pahang
Makanan eksotik biasanya ada peminat yang tersendiri. Jika dikenakan dengan menu masakan yang sesuai, peminatnya akan sentiasa datang walaupun dari jauh. Kelebihan meniaga makanan yang eksotik adalah kurang pesaingan. Kadang-kadang di sesebuah bandar anda seorang sahaja yang berniaga makanan tersebut
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)