Kenapa Perlu Ada Website Ecommerce Walaupun Dah Menjual di Lazada/Shopee?
Deen 90 @ MelurDotCom Trading - Sun 11/Sep/2022 6:13am
Assalamualaikum & salam sejahtera,

Saya ada menyediakan perkhidmatan membina & maintain website ecommerce. Kenapa setiap perniagaan perlu ada laman web ecommerce sendiri walaupun dah menjual di Lazada & Shopee?

1. Tiada jaminan store anda akan terus naik sebab Lazada/Shopee selalu menukar polisi/algorithm dan mengenakan pelbagai peraturan baru yg kadang2 akan menjatuhkan store anda.

2. Laman ecommerce sendiri menjamin masa depan online store anda yg lebih stabil melalui pengurusan yg baik.

3. Tak perlu bayar komisen kepada pihak ketiga, sebab anda berurusan terus dengan pelanggan.

4. Pengenalan cukai edagang 10% pada platform berdaftar pada tahun 2023 akan memungkinkan pelanggan mencari alternatif lain.

5. Laman web ecommerce lebih memudahkan kerana kebanyakkan pelanggan suka membeli secara layan diri drp bersoaljawab dgn seller di wasap atau messenger.

6. Banyak ruang untuk kembangan perniagaan anda seperti menggunakan sub-domain (hosting sama) untuk POS/MRP system, HR system, web app atau aplikasi android/IOS, Google Merchant Center, menggunakan Facebook/Instagram shop dan pelbagai PHP script (Laravel etc).

7. Paling penting ialah perniagaan anda akan nampak lebih profesional.

Melalui pakej ni, saya akan bantu dengan:-

1. Membina laman web ecommerce menggunakan wordpress (woocommerce, about page, private policy, contact page)

2. Memberikan anda plugin terbaik untuk keselamatan website, tools & tips untuk menjaga katalog produk serta kaedah pembayaran FPX.

2. Laman web anda akan menggunakan personal web hosting sendiri (bukan sharing)

3. Anda akan dapat domain (nama pilihan anda) .com atau .net sendiri

4. Saya akan setup on-site SEO (pada website) dan off-site SEO (Google console/webmaster) serta monitor website menggunakan SEMRush (SEO perlu untuk membolehkan website anda dijumpai di Google)

5. Dalam tempoh 6 bulan pertama, saya akan selenggara website anda (percuma) dan dalam masa yg sama saya akan melatih anda untuk menyelenggaranya sendiri.

6. Saya akan ajar anda cara ''setup email company'', ''routine maintenance'', ''product catalog maintenance'', ''troubleshooting common issues'' dan ''backup/restore procedure''.

Sebenarnya step ni sangat lah mudah. Melalui cara ini, insyaAllah anda boleh terus mengurus laman web ecommerce sendiri tanpa perlu bergantung 100% pada orang lain. Tetapi sekiranya anda berasa masih belum bersedia untuk manage sendiri, saya ada menyediakan pakej website maintainance bagi tempoh selepas 6 bulan pada harga yg berpatutan.

Semua ini termasuk kos domain (.com / .net), personal hosting (1 tahun) dan design servis hanya pada RM950 sahaja.

Sekiranya anda berminat boleh la hubungi saya untuk pertanyaan.

Wasap: 0164465087
https://wa.me/60164465087

Emel:
deen.htc@gmail.com

Terima kasih
Deen

Niche: Web Design Malaysia | Diskusi Bisnes
 
  1. No comment yet!
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..