Kena Tipu Scammer
Rose 409 - Tue 24/Sep/2019 10:51am [Last Comment]
Hi Warga MC, sy rose & kena tipu... sy nk cari alamat, no. tel, IC no. dan detail org ni boleh tolong tak.... sebab sy hanya ada nama da akaun bank no. je. Harap da yg sudi share info....

1- SOH WEI KIAN
(Akaun CIMB: 704-387-3566)

2- Muhammad Faiq Hamizan Bin Md Hashar
(Akaun CIMB: 762-580-1370)

Boleh email sy tuk lebih lanjut: rose_minX86@yahoo.com
Terima Kasih.

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
     
  1. Jay Jay 26 - Tue 24/Sep/2019, 10:59am
    hi kak Rose pasal apa kena tipu.... ni tentu nk pinjaman... kalau nk buat pinjaman biasa kena ada slipgaji, gaji melalui auto debit n bank statement......smua urusan kena face to face ke pejabat..

    kak ni sy hanya blh rekomen ke balai polis buat laporan.  
  2. Hazrul Nizam - Tue 24/Sep/2019, 11:05am
    Assalam Cik/Pn Rose, maklumkan modus operandi penipuan tersebut utk saya kaji dan cuba bongkarkan. Utk taktik penipuan lain yg telah dibongkar, klik pada nick saya dan baca topik.  
  3. Rose 409 - Tue 24/Sep/2019, 1:10pm
    Hi Jay Jay 26.... betul pasal pinjaman peribadi. mintak byr itu ini seperti test payment dan insurance, pandai dia org berkata2... smpi rse x sedar ikut je arahan. dh byr mcm2 masih xdpt pinjaman trus tersedar kena tipu tp dh terlambt. Dh buat report polis pun.  
  4. Rose 409 - Tue 24/Sep/2019, 1:13pm
    Hi Hazrul Nizam... ok. Harap da la sesiapa sudi checkkan dan paste kt sini info details 2 org penipu ni!!!  
  5. Hazrul Nizam - Wed 25/Sep/2019, 4:46pm
    Mohon cik post kan semua hp dan email yg si penipu gunakan utk berhubung. Bila dia cuba menipu lagi di pelbagai iklan online, bakal mangsa boleh search google dan topik ini akan keluar.

    Terima Kasih kerana bersama kami memerangi setan penipu!  
  6. Rose 409 - Wed 25/Sep/2019, 5:06pm
    Hazrul Nizam - sy da search FB nama melayu tu kuar sebijik dekat FB cuma nama bapak tak sama... mungkinkah tu dia? sy nk cuba pm fb dia... tp takut menyalahi pulak ke cmna... bleh bg pandangan dulu tak...  
  7. Rose 409 - Wed 25/Sep/2019, 5:33pm
    Hazrul Nizam - sy cuma ada nama tel org tengah jer... yg namanya dikenali sebagai yana (tel: 0162713695) & Jason (tel: 01164270958). Dua org ni yg berurusan dgn sy dan meminta buat bayaran ke akaun cimb yg diberikan tersebut. Sebab ape dua org, sebab lain2 urusan kononya... yg cina tu tuk bayaran stamping & melayu tu tuk bayran test payment dan insurance... semua sekali duit telah dia org dapat hampir RM8k...  
  8. Hazrul Nizam - Wed 25/Sep/2019, 6:32pm
    kedua dua no phone tersebut masih baru dalam list saya, belum ada rekod lama di forum ini. Mereka mungkin dah lama buat penipuan online di tempat lain, tapi di majalahcom saya tak jumpa.

    kalau search FB nama sama tak semestinya orang yg sama. Kadang kadang satu nama common boleh dimiliki oleh berpuluh atau beratus individu berbeza. tapi kalau nombor HP sama, yup.. yg itu mesti boleh syak.

    Nota kpd admin forum.
    Mohon masukkan kedua dua hp number kedalam content iklan diatas utk memudahkan carian search google.  
  9. Rose 409 - Thu 26/Sep/2019, 6:51am
    Hazrul Nizam - no tel tak sme sebab sy tak berurusan dgn pemilik akaun tu. Sy berurusan dgn yana dan jason. Mereka yg menyuruh bank in ke akaun tu. Sebab kata mereka pemilik akaun tu adalah pegawai bertugas haritu tuk urusan stamping, test payment dan insurance coverage. Slps loan approve duit yg byr tadi tu akan dipulangkan semula sekli dgn loan yg approve ke dlm akaun sy. Tp sy tgu dia org kata suh bank in lagi plk rm4k lebih. Sy dh x bank in lg lps tu sebab dh xda duit nk pinjam lg kt org. Dan sy bru syak di tipu tp tula dh terlambt bru sy sedar.

    Sy dpt cri nme pemilik akaun cimb tu... ape sy patut buat...Bolehke sy sekadar bertanya? Lagipun sy dpt cri bukti tu akaun fb dia krn da nme pnuh dlm komen fb tu... bolehkah sy trus berurusan dgn dia atau trus inform sarjan kes sy tuk siasat semula kes ni... dan bg polis info yg sy dpt?  
  10. Hazrul Nizam - Thu 26/Sep/2019, 10:50am
    kalau lihat modus operandi penipu professional, pemilik akaun bank BUKAN pesalah yg sebenar.

    Setan mempunyai cara menipu kononnya nak membantu ibu tunggal atau peniaga yg kesusahan. Kemudian setan akan meminta salinan IC dan kad ATM bank yg tidak digunakan kononnya nak salurkan sumbangan wang.

    Kemudian setan akan membuat pelbagai iklan jahat dan meminta mangsa masukkan wang ke dalam akaun ibu tunggal tadi. Setan kemudiannya akan mengeluarkan wang menggunakan kad ATM ibu tunggal.

    Apabila mangsa membuat laporan polis, ibu tunggal tadi akan dipanggil polis utk siasatan dan baru dia sedar yg dia juga telah ditipu dan identitinya disalahgunakan.

    Bagi saya setan penipu yg sebenar adalah individu pemilik hp number yg mengarahkan cik membuat bayaran.

    Inilah setan yg sebenar dalam kes cik:
    yana - tel: 0162713695
    Jason - tel: 01164270958  
  11. Rose 409 - Thu 26/Sep/2019, 4:22pm
    Hazrul Nizam - Ya sy da bca kes ini slps sy cuba google mcm2 kejadian scmmer tuk info dan pengalaman sy agar lebih berhati2 lps ni. Tp kemungkinan juga pemilik akaun itu bersubahat atau dianiaya. Sy melihat latar belakang pemilik akaun tu tidaklah seperti org yg kesusahan atau tak mampu.... Cuma sy hanya syak dan mungkin dpt membantu polis dlm menyiasat pe sebenarnya berlaku kepada pemilik akaun CIMB ini. Sy nk polis siasat mana tau dia terlibat dan dpt menangklap dalang sebenarnya... tp ape yg sy boleh buat berdoa agar rezeki di pihak saya dan dpt semula duit tu...  
  12. Rose 409 - Thu 26/Sep/2019, 5:02pm
    Saya tak pasti sama ada no. tel tu masih aktif ke tak... kerana merea dh block sy. berkemungkinan mereka ni dh tukar no. tel tuk mangsa seterusnya.  
  13. Faris96 - Wed 23/Oct/2019, 11:14am
    Salam, saya kena scammed di ig. Minta tolong, Saya nak kan alamat, ic dgn nama penuh mereka.

    No akaun;
    Nurhayati taufik
    164481259017

    Nurul afina binti norazmi
    164472363180

    Ahmad nabil
    153039198825  
  14. Tn Merapi - Thu 24/Oct/2019, 1:19pm
    Ya mmg bagus tn hazrul nizam kompolkan dan beri ifo dan sebarkan ttg scammer ni...
    TETAPI PADA PENDAPAT SAYA.....
    Hal seperti ini x akan habis nya malah penipu akan tumbuh spt cendawan selepas hujan kerana apa ????
    Kerana penguatkuasaan maseh longgar dlm situasi ini...tindakan penguatkuasa x sepantas yg diharapkan kerna dipandang kes terpencil dahulu...bila satu nama scammer tlh di lapor ramai mangsa baru tindakan bergerak..setakat seorng dua repot...maka istilah nya adalah kes terpencil ...
    PADA PEMIKIRAN SAYA...
    Sebaik nya pihak NGO NGO bergabong desak kerajaan supaya bertemu pihak bank yang beroperasi di seluruh malaysia....permudahkan urusan penipuan yg melibatkan penggunaan akaun bank di bank masing masing....pembukuan akaun serta merta di lakukan oleh pihak bank jika laporan polis di lampirkan oleh si mangsa.....
    KENAPA HAL INI TAK DIKUATKUASAKAN???
    Kerana pihak bank hanya mengejar keuntongan...wang traksaksi melalui bank mereka beri keuntongan pd mereka....mereka xkisah aliran penipuan ke halal ke aper ke...asalkan x menyalahi piawaian mereka....mereka akan salahkan balik masyarakat kerana tidak berhatk hati...pown betol jugak alasan tu...semua nya berbalik pada pemikiran masyarakat...
    Tapi sekarang wajib di lakukan seperti ini utk lancarkan situasi yang TELAH BERLAKU...
    OK lah rasanya selagi tiada peranan pihak kerajaan dan pihak bank...MAKA hal dan trend
    PENIPU AKAN. TERUS MENIPU DAN TERTIPU SALING BERTUKAR INDIVIDU DAN KELUHAN PADA SETIAP SAAT BERDETIK..
    WASSALLAM....  
  15. Anna Nadhira - Tue 19/Nov/2019, 1:01am
    Mohon bantuan untuk trace pemilik akaun nombor penipu ini.

    Tan Chee Pern
    Affin Bank
    201700053596  
  16. Asmawi 21 - Mon 25/Nov/2019, 12:43am
    admin majalah.com boleh x buat biar jd secure skit ruangan majalah ni...penuh dgn penipu....ceti haram tu yer lah.....kalau yg betol,atas kita la,tp yg fake tu...btol2 babi la....yg tak kena tipu xper la...tp buang msa jgak mlayan  
  17. Rodni - Mon 25/Nov/2019, 7:57am
    Sy sokong dgn Asmawi 21:kalau boleh jgn bagi ruang utk Pinjaman Peribadi.,Loan dan yang sewaktu dgn nya.Saya bersimpati dgn orang kita sendiri yang ramai terjebak dan terpengaruh oleh kerana mereka ini terdesak..ini adalah cadangan dan terpulanglah kepada admin.  
  18. Nana 875 - Tue 24/Dec/2019, 9:19am
    salam saya kena scam di ig;

    boleh tolong check kan detail account nie

    MUHAMMAD FIRDAUS BIN NOR AZIZUL
    CIMB BANK
    8603917778

    Thank you!  
  19. Tacaa - Wed 1/Jan/2020, 9:22pm
    nana875 tu bukn ke akaun yg org jual ip kt ig on9 yg kata pos dri indon...dia ckp rm1300 kn xs max  
Page 1   (Total 19 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Nasi Kandar Penang: Deens Maju Georgetown & Deen Jelutong Memang Power!
Trip ke Pulau Pinang mencari Nasi Kandar yang popular untuk dicuba. Apakah yang membezakan Nasi Kandar dengan Nasi Gulai biasa? Benarkah ada lebih 100 Restoran Nasi Kandar di Penang? Ikuti explorasi kami di Pulau Pinang mencari jawapannya :-)
Umrah Ku 2019 ..dan Empat Hari di Kota Madinah
Setelah 6 hari di Kota Mekah, kami bertolak ke Kota Madinah. Tidak sabar rasanya untuk melihat Masjid Nabawi dan menghayati liku-liku perjuangan Baginda Rasul. Keesokannya, kami ke Masjid Quba dan ke Bukit Uhud untuk melihat perkuburan Para Syuhada. Setelah 4 hari di Madinah, tibalah masa untuk pulang ke Tanahair. Terasa sangat sebak dan rindu untuk kembali semula Bumi Ambia ini.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)