Kelebihan Pelaburan Saham Emas
Faeez 8 @ Saga Tulin Management - Tue 16/Oct/2018 11:22am [Last Comment]
Kenapa Anda Mesti Memilih GOLD INVESTMENT atau GOLD TRADING?

Emas dan perak adalah suatu yang sangat berharga dari zaman berabad beratus tahun dahulu sehingga sekarang oleh itu sesiapa yang ada simpan emas nescaya masa depannnya akan cerah kerana nilai emas ini tidak boleh dimanipulasikan dari mana-mana pasaran dan tidak akan turun nilainya sehingga ke angka ‘0’.

'' Penggunaan Dinar dan Dirham sebagai suatu usaha menegakkan sistem ekonomi yang lebih adil dan telus. Emas tidak sama dengan matawang kerana ia tidak boleh dimanipulasi di pasaran semasa '' - TUN DR MAHATHIR MOHAMMAD

Harga emas pasti turun naik. Sebab emas ialah komoditi. Biasalah harga komoditi turun naik.
Saya tak tahu sekiranya harga emas dah jadi murah. Sebabnya, murah jika dibandingkan dengan apa? Murah dibandingkan dengan harga awal tahun? Atau murah dibandingkan dengan harga Honda City ? Atau murah dibandingkan dengan coklat Mars?

Unit amanah saham emas adalah salah satu medium pelaburan terbaik untuk mereka yang mencari medium pelaburan emas yang selamat, diuruskan oleh profesional, dilaburkan di bursa saham.

Kebanyakan dana amanah saham emas mengfokuskan kepada pelaburan dan perniagaan industri berasaskan emas. Ringkasnya amanah saham emas adalah sama seperti Amanah Saham B’putera atau ASN tetapi fokus pelaburan adalah kepada saham syarikat yang terlibat didalam industri emas.

KELEBIHAN & KEISTIMEWAAN PASARAN SPOT EMAS
 Pasaran Global – pasaran emas antarabangsa

 Fleksibility Dagangan (24 jam) – pasaran emas 2 hala dan tiada batasan waktu untuk membuat pelaburan

 Selamat & Menguntungkan – tidak menggunakan FIZIKAL emas. Modal yang kecil. Pergerakan pasaran yang pantas dan dapat mengaut keuntungan dengan lebih cepat dan sistematik.

 Sistem Pengurusan Cekap – Sistem LEVERAGE dan Sistem PENGURUSAN RISIKO dilaksanakan.

 Tidak Terikat & Dijamin Sah – Boleh menamatkan pelaburan dan melakukan pengeluaran pada bila-bila masa sahaja. Memiliki dokumen yang sah (Black & White : Client’s Agreement)

Akhir kalam, EMAS dianggap sebagai simbol kekayaan, kemasyuran dan kecantikan. Dalam sejarah ekonomi Islam, emas merupakan mata wang dan aset simpanan yang baik. Selain dijadikan barang kemas, emas juga menyimpan kekayaan yang paling unggul. Ini kerana ia tidak boleh dibinasakan dan tidak hilang nilainya. Malah, nilainya sentiasa meningkat dalam jangka masa panjang.

Berminat untuk keterangan lanjut boleh menghubungi (free jer) :

Faeez (Business Consultant) : Introducing Broker

019-8085221
faeezinvestment@gmail.com

Niche: Diskusi Bisnes | Kedai Emas
     
  1. Faeez 8 - Tue 16/Oct/2018, 11:41am
    contact faeez ---> 019-8058221  
  2. Watanbusiness - Tue 16/Oct/2018, 11:42am
    Beli emas fizikal lebih selamat..byr duit dan ambil fizikal..

    Jgn tiada fizikal emas..klu setakat program pelaburan , baik jgn buat...

    Ingat kpd emas geneva dulu...kena push dgn BNM.. pengubahan wang haram..  
  3. Faeez 8 - Tue 16/Oct/2018, 1:14pm
    ilmu itu luas. jangan sempitkan.  
  4. Hazrul Nizam - Wed 17/Oct/2018, 10:16am
    saya pun masih ingat kes emas GENNEVA..

    saya juga setuju, hanya emas yg dijamin dgn pembelian emas fizikal sahaja yg selamat. mana-mana pelaburan emas yg menjanjikan keuntungan tanpa proof keujudan emas fizikal adalah sangat meragukan.

    Juga berhati2 jumlah emas fizikal yg dibeli mestilah sama dgn ringgit pembelian.

    Apa yg selalu berlaku, kalau ada 1000 investor membeli emas, mereka ditunjukkan dengan bar emas yg sama, kononnya emas bar itulah yg mereka beli. Ini adalah akibat dari deposit pelaburan emas yg tidak mendapat kebenaran bank negara jadi tiada badan yg ditugaskan untuk membuat audit/tally utk memastikan jumlah wang yg di deposit sama nilai dgn jumlah kilogram emas yg dibeli dan disimpan.  
  5. Faeez 8 - Wed 17/Oct/2018, 11:50am
    saya setuju kes genneva itu. begitu juga dengan kes Tok Belagak. ramai yang tertipu disebabkan dijamin bulan dan bintang oleh beliau.

    Tetapi disini saya menyediakan medium untuk belajar dan berdagang. Bukan hanya masuk kan duit dan terus hangus macam tu saja.

    Tak perlu contract untuk pelaburan atau berdagang. contohnya minggu ini masuk berdagang dan tiba2 minggu depan nk guna duit modal boleh terus stop keluarkan semua.

    saya tidak jual emas fizikal. saya berdagang dalam unit saham emas dan google.
    berdagang ini memerlukan ilmu dan srategi.  
  6. Nisamuddin Omar - Wed 3/Apr/2019, 3:58am
    Lebih selamat ''Beli emas, dapat fizikal emasnya''.
    ''Beri duit dapat emas, beri emas dapat duit.''

    Berminat nak jadikan emas dan perak fizikal sbg simpanan, boleh PM saya di
    0109144083 - Nisamuddin Omar
    Authorised Dealer Public Gold
    PG090556  
Page 1   (Total 6 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Terbongkar! Lokasi 8 Sate Sedap di Kajang
Bandar Kajang tempat bermulanya perniagaan sate di Semenanjung Malaysia. Dipelopori oleh Hj Tasmin dan Hj Rono bin Sakiban (adik beradik) yang datang dari Pulau Jawa sekitar 1911-1917. Ikuti pengembaraan kami menerjah beberapa lokasi sate yang sedap di Kajang dan menyingkap sejarah silam satay nya.
Nasi Ayam Paling Sedap di Semenyih
Kami mencuba Nasi ayam yang popular di Semenyih. Juga ada Cucur Udang dan Tauhu goreng yang sedap disitu. Sebelum tu kami jogging di Bukit Setia Ecohill dengan pemandangan 360 darjah sekitar Semenyih. Taman ini dijaga rapi dan sangat cantik.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)