Kelas Jahit Intensif - Seremban 2 & Klang
Kelasjahitan1223 @ Florabeadz - Thu 10/Dec/2015 1:02pm
belajar jahit sepasang baju hanya sehari dah pandai

kelas pd hari sabtu atau ahad shj.
lokasi di Bukit chedang seremban 2, N9
atau jln paip meru klang, Selangor.

yanti 018 2878164

***************************************************
YURAN UTK SETIAP PATEN
BAJU PEREMPUAN SEPASANG
BAJU LELAKI SEPASANG
1. Kurung Tradisional ? RM220

2. Kurung Pesak Gantung ? RM220

3. Kurung Pahang / Riau ? RM220

4. Kurung Kedah ? RM220

5. Kurung Moden ? RM220

7. Kurung Peplum ? RM220

8. Kebaya ? RM220

9. Kebaya Moden ? Rm220

10. Jubah A Line ? Rm220

11. Jubah Princess Cut ? Rm250

12. Jubah Empire Cut ? Rm250

13. Telekung ? Rm250

14.. TUDUNG (3 Basic Paten Tudung Dan 1 Inner Magic) ? Rm220

15. Kemeja - RM220

16. Blaus ? RM220

17. Seluar Pallazo ? RM200

18. Gaun Kanak-Kanak ?RM220

19. Baju Muhaya,kain&tudung - RM250

ASAS JAHITAN - RM100

1. Jubah Lelaki ? RM220

2. Kemeja ? RM220

3. Baju Melayu; 2 Hari Kelas
A. Leher Cekak Musang ? RM350
B. Leher Melayu Johor ? RM350
C. Leher Raihan ? RM350

***************************
PAKEJ LANGSIR
1. 1 Paten Valance
a. Pelmet & Scallop Rm250
b. Boxpleat & Scallop Rm250
c. Pelmet & Boxpleat Rm250

2. 13 Jenis Pleats dan basic langsir Rm500

3. Boxpleat Valance Dan Day Curtain Rm250

4. Eyelet Valance Dan Day Curtain RM250
***************************
Perhatian:Penambahan RM50
Bagi Setiap Paten Jika Ada Permintaan Berikut Utk Menjahit SAMA ADA
1. Cuff Dihujung Lengan( Berbutang @Bergetah Atau Berzip)
2. Zip Nursing
3. Bentuk Leher Berbeza Selain Bulat
*******************************************
2. PERALATAN DAN BAHAN MENJAHIT

Sy sediakan peralatan dan bahan berikut;
a. Mesin Jahit utk setiap peserta
b. Semua peralatan menjahit yg diperlukan seperti gunting, pembaris, kertas pola dan lain-lain.
c. Semua bahan seperti KAIN 4m @ 5m, zip kain, zip sembunyi, getah dan lain-lain.

3. NAK DAFTAR?

a) Pilih jenis baju yang ingin anda pelajari.

b) Hubungi Pn Yanti ? tel: 018-2878 164
(sms, whatsapp, call) untuk booking tarikh kelas.

c) Buat bayaran segera dalam tempoh 3 hari
(deposit RM100) ke akaun:CIMB-702 516 0216
(atas nama Hairiyanti Moin).
Baki yuran boleh dibayar pada hari kelas.

d) Setelah bayaran dibuat sila maklum pada sy melalui
whatsApp @ sms : 018-2878164 untuk direkodkan.
Sila berikan bukti transaksi utk sy rekod.

e)Jika berhasrat menangguhkan tarikh kelas
ke suatu tarikh baru, harap dapat segera
menghubungi saya dalam masa 7 hari
sebelum tarikh kelas

f) Peserta yang tidak dapat hadir atas sebab-sebab
yang tidak dapat dielakkan dan berhasrat menarik
diri daripada menyertai kelas, bayaran deposit
yang telah dibuat tidak akan dipulangkan.
Tetapi boleh menukar tarikh kelas,
hanya sekali tunda dibenarkan.

g) Saya berhak menunda tarikh kelas sekiranya
ada keperluan tertentu yg saya tidak dapat elakkan...
maklum lah sy ni bekerja bukan full time
mengajar menjahit... harap maklum yea..
bukan cancel kelas terus tapi cuma tunda...

4. TEMPOH

Tempoh belajar utk sepasang baju ialah:-
o 8 jam sahaja, dari 9 pagi hingga 6 petang
(rehat 1am - 2pm)

o Maximum waktu kelas sehingga pukul 7 mlm shj.


5. CARA BELAJAR JAHIT.

Cara pengajaran kelas saya ialah seperti berikut;

a. Penerangan ringkas berkaitan nota jahitan.

b. Cara mengambil ukuran di badan student

c. Memindahkan ukuran badan ke pola kertas
(menggunakan formula yg berkaitan).
Buat pola baju dan kain.
Biasanya tempoh membuat pola diantara 1 - 2 jam.

d. Menekap pola ke kain dan di surih ukuran tersebut.

e. Memotong kain.

f. Menjahit baju dan kain menggunakan mesin

Niche: Kedai Jahit | Kursus Dan Seminar
     
  1. Nur Ashikin 14 - Tue 15/Dec/2015, 11:01pm
    salam tumpang iklan,urgent saya mencari tukang jahit yang boleh menjahit skirt sebanyak 20helai dalam masa 4 hari. based di seremban  
Page 1   (Total 1 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Laksa Utara Popular di Bandar Baru Bangi dan Laksa Kelantan
Apa beza Laksa Utara dan Laksa Kelantan? Ada berapa jenis laksa di Malaysia? Kami ke Gerai Ridup Rimba di Bandar Baru Bangi untuk menikmati laksa utara yang sedap dengan cendol yg ohsem. Gabungan 2 menu ini sangat sesuai dijadikan pakej bisnes makanan. Kami juga senaraikan 5 lagi laksa di Malaysia untuk video seterusnya nanti.
Makan Lemang To'ki dan Bakar Lemak di Kolam Air Panas Bentong
Mari kita belajar dari Lemang To'ki di Bentong cara beliau berniaga. Bisnes ini sesuai untuk sesiapa yang mempunyai tanah di kampung yang dekat dengan jalan besar. Di Bentong juga terdapat Kolam Air Panas popular dengan 3 peringkat kepanasan. Berendam dalam kolam ini dipercayai boleh menyihatkan kulit dan badan. Juga boleh membakar lemak lemang yg baru dimakan tadi :-)
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)