Juadah Pembuka Selera di Bulan Puasa (Resepi)
Roseberry - Mon 16/Aug/2010 2:30pm
Salam Ramadhan Al-Mubarak:)

lapang-lapangkan hati & minda dari fikir tentang macam mana nak cari duit atau nak perabihkan duit atau yang seangkatan dengan duit.

Meh kita share ramai2 apa nak makan bukak posa nanti.. ehehe

Kocktail Segera yang menyelerakan.. Yummy

Bahan:
1. 1 botol Ais Krim Soda
2. 1 tin susu cair Ideal
3. Nata De'coco/ Longan dlm tin/ buah2 campur/ sumi - Nak bubuh semua pun ok warna-warni
4. Air Gula - ikut suka
5. Ais @ Air Batu

Cara-caranya:..
1. Masukan Ais dalam besen yang sedang2 besar,
2. Masukkan Air Gula agak2 dalam 1 cawan
3. Masukan susu 1/2 tin lebih pun xpe
4. Gaul bagi rata sambil kacau tu tuang ais soda perlahan-lahan. Kalau tuang terus nanti susu je jadi bergentel2 x cantik..
5. Last masukan semua yang No.3

Hidang atas meja.. kalau bubuh dalam bekas kaca for sure meleleh air liur anak2 kita.. nak jadikan pembuka selera pun ok nak jadikan desert pas makan pun ok..

Niche: Kursus Makanan
     
  1. Roseberry - Mon 16/Aug/2010, 2:35pm
    Bubur Som-som

    Bahan-bahan:
    1. 2 cawan tepung beras
    2. 6 cawan santan pekat
    3. 1 bj gula melaka

    Cara membuatnya;
    1. Panaskan kuali api kecik masukkan santan kemudian tepung beras. gaul rata sampai jadi likat.
    2. Masukkan dalam bekas, sejukkan di peti ais atau di biarkan je
    3. Buat air gula melaka.. campur daun pandan

    Cara hidangkan macam makan tahu panas..

    Sedapnyee...  
  2. Mexbaby - Mon 16/Aug/2010, 5:35pm
    Erm.. teringin nak makan bubur pedas sarawak.. sapa ada resepi share wit me plezzz...  
Page 1   (Total 2 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/channel/UCsO-MY8KvW6kitzwqHptapA

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Nasi Beriani Gam dari Baghdad ke Putrajaya
Nasi Biryani Gam adalah diantara makanan yang paling sedap di Malaysia. Cara masakannya rumit dan resepinya adalah hasil kepakaran turun temurun. Kami cuba mencari dari mana asal perkataan Biryani Gam. Dari Putrajaya, ke Batu Pahat, ke Melaka, ke India, ke zaman Mughal India dan semakin jauh sehingga seribu tahun dahulu... di Baghdad.
Kehebatan Nasi Lemak Kuah Kuning
Apa yang menyebabkan nasi lemak sedap? Adakah nasinya, sambalnya, kuahnya atau komponen lain nasi lemak? Kami melawat Kak Ina, seorang peniaga nasi lemak yang amat terkenal di Taman Maju Jaya, KL. Mari ikuti perjalanan kami :-)
Makanan Eksotik dan Unik di Temerloh Pahang
Makanan eksotik biasanya ada peminat yang tersendiri. Jika dikenakan dengan menu masakan yang sesuai, peminatnya akan sentiasa datang walaupun dari jauh. Kelebihan meniaga makanan yang eksotik adalah kurang pesaingan. Kadang-kadang di sesebuah bandar anda seorang sahaja yang berniaga makanan tersebut
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)