Islam Memerlukan Bantuan
Rozita Hamid - Sun 12/Sep/2010 12:36am [Last Comment]
Saya memerlukan bantuan kewangan. Setelah 16 tahun menjadi ibu tunggal, jatuh berjuta kali dan berjaya bangun dan terus bangun...kini saya telah berjaya menjalankan perniagaan sendiri tetapi tidak berdaftar. Ia di jalankan dari rumah dan semakin maju...TETAPI....
Saya mendiami rumah bekas bf saya yang berugama kristian..mereka tiada kemampuan kewangan. Selama 7 tahun saya disini dengan tujuan pertama menolong menjaga bapanya yang sakit....ketika itu saya menganggur. Setelah bapanya mati, saya kini menjaga ibunya pula...bukan hanya menjaga, malah wang gaji setelah saya bekerja juga habis kepada keluarga ini. Oleh kerana saya black listed dan kerja yang tak menentu, saya terpaksa akur dengan keadaan. Dengan sedikit kepandaian yang ada, tahun lepas saya memulakan perniagaan yang kini semakin maju. Duit dari ini, juga habis disini. Saya kini sedar yang mereka ini hanya lintah dan SAYA INGIN KELUAR DARI RUMAH NERAKA INI TETAPI....masaalahnya segala kelengkapan perniagaan (internet, talipon dan kereta) atas nama bekas bf saya (kerana saya black listed). SAYA AMAT TERTEKAN KERANA SAYA TIDAK DAPAT MELAKSANAKAN TANGGUNGJAWAB SAYA SEBAGAI SEORANG ISLAM DISINI...SEMUANYA KERANA SAYA TIADA WANG DAN TIDAK BOLEH MEMBUAT SEBARANG PINJAMAN. SEKIRANYA SAYA INGIN MENCARI RUMAH ATAU BILIK SEWA, SAYA MEMERLUKAN WANG. NAK KENA ADA TALIAN TALIPON DAN INTERNET NAK TERUSKAN PERNIAGAAN DAN NAK BAYAR LANGSAI KERETA SUPAYA BOLEH TUKAR KE NAMA SAYA....BAGAIMANA HARUS SAYA LAKUKAN?? Keluarga?..Mereka juga dari golongan yang kurang senang. Pandangan dan Nasihat ramai amat saya perlukan...Terimakasih

Niche: Sumbangan Dan Bantuan
 
1. Bujuder - Sun 12/Sep/2010, 1:29am
sila berhubung dengan baitulmal bagi bantuan sedadanya..InsyAllaH pihak baitul mal boleh memberi bantuan..  
2. Ayam Brand - Sun 12/Sep/2010, 1:47am
bkn kt cni, kna jmpa ustaz xpn g JAKIM...mnta pndangan ,pndapat mereka  
3. Azhari 2 - Sun 12/Sep/2010, 8:26pm
salam.selain dari pejabat agama,kita ada jkm.pergi ke pej jkm terdekat n bincang.atau ke pej adun yang terdekat,pasti mereka boleh membantu.  
4. Izza 4 - Mon 13/Sep/2010, 12:26pm
Salam Pn Rozita, kot ia pun berilah no telefon ke address ke..emel ke..ckp aja mungkin tak selesai..ada je org nak bantu puan utk bawa ke tpt mengadu ke apa..insya Allah selagi ada doa dan usaha mmg dpt lepas..kan dah pandai masuk ruang internet ni kira adalah kemajuan!cc pun banyak dan tak mahal byr. Jadi buat masa ni yg ptg KELUAR je dari situ dan dekatkan hati pd Allah..itulah langkah kejayaan yg pertama!  
5. Rozita Hamid - Mon 13/Sep/2010, 11:59pm
Terimakasih kepada Bujuder, Ayam Brand, Azhari 2 dan Izza 4.

Saya amat menghargai nasihat dan pandangan anda....

Wassalam  
6. Alongj - Wed 15/Sep/2010, 2:19pm
cntct saya...saya akan bantu...0123676027  
7. Sharif Kamis - Sat 18/Sep/2010, 5:52pm
Pn Rozita, jangan lupa mendaftar dengan Persatuan Ibu Tunggal di tempat Puan. Banyak faedahnya.  

Page 1   (Total 7 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..