Ingin Menjadi Usahawan Cenderamata Korporat
Bis Hakin @ Bis Hakin - Fri 23/Apr/2010 11:52am [Last Comment]
Saya bercita-cita menjadi seorang usahawan cenderamat korporat...saya sangat-sangat meminati bidang tersebut..diharap ada yang dapat membantu saya memandangkan saya langsung xda pengalaman dalam bidang perniagaan..

fone number : 0135664265
email : bis_hakin@yahoo.com

Niche: Kedai Cenderahati Dan Kraf
     
  1. Mrs zurra - Fri 23/Apr/2010, 12:17pm
    salam,
    perlu tahu bidang apa yang awk nak cebur..contohnya chocolate gift, tshirt, payung...start kumpul material untuk buat promotion..then prepare siap2 quotation yang lengkap...client minta just bagi je...  
  2. Bis Hakin - Mon 26/Apr/2010, 10:07am
    mrs zurra..okey...kena cari kilang la kan nak cari material tu kan.. saya xtau mcmna nak cari pembekal alat2 tue...  
  3. Reen 5 - Mon 26/Apr/2010, 10:17am
    I pun ada bekalkan cenderamata, tak ada kedai pun takpe, sebab zaman nie org lebih gemar buat online. Tapi kena byk survei kedai2 cenderamata, compare harga dan barangan. Lagi baik kalau byk contact.  
  4. Mrs zurra - Tue 27/Apr/2010, 10:44am
    bis hakin,
    cuba bukak yellowpages, atau search kat internet - kalau boleh cari direct supplier..boleh lah markup tinggi...kalau ambil dr org tengah normally kita susah nak markup tinggi... so untung alar kadar... mcm reen cakap tu betul juga..maybe boleh create blog / facebook untuk promotion disamping print out flyers untuk pos / selit dalam newpaper.. sebarang pertanyaan boleh email saya: snz_enterprise@ymail.com

    saya berpengalaman dalam cenderahati chocolate tapi insyaAllah boleh share pendapat atau pengalaman...  
  5. Norshahila Ishak - Tue 3/Aug/2010, 2:08pm
    beli buku bagaimana buat duit melalui cenderamata koporat,,,saya pn berminat bisnes ni tapi xtau nk cari pengilang kat mana  
  6. Roserasidi - Thu 3/Jan/2013, 1:12pm
    saya pembekal cenderahati, trophy, medal, printing banner, bunting, tshirt.. just kenalkan pelanggan, kami bagi anda komisen. call 017-2075478  
Page 1   (Total 6 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Terbongkar! Lokasi 8 Sate Sedap di Kajang
Bandar Kajang tempat bermulanya perniagaan sate di Semenanjung Malaysia. Dipelopori oleh Hj Tasmin dan Hj Rono bin Sakiban (adik beradik) yang datang dari Pulau Jawa sekitar 1911-1917. Ikuti pengembaraan kami menerjah beberapa lokasi sate yang sedap di Kajang dan menyingkap sejarah silam satay nya.
Nasi Ayam Paling Sedap di Semenyih
Kami mencuba Nasi ayam yang popular di Semenyih. Juga ada Cucur Udang dan Tauhu goreng yang sedap disitu. Sebelum tu kami jogging di Bukit Setia Ecohill dengan pemandangan 360 darjah sekitar Semenyih. Taman ini dijaga rapi dan sangat cantik.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)