Ingin Mencari Pelabur Untuk Memulakan Projek Pertanian.
Mohd Faiz 4 @ Car Rental & Service
Mon 13/May/2013 12:01pm [Last Comment]
Assalamualaikum.

Saya Faiz,ingin mencari pelabur untuk saya memulakan projek pertanian di Tanjung Malim.Saya menetap di Ampang.

Saya memiliki tanah seluas hampir 3 ekar disana.Tetapi mungkin sy akan memulakan projek ini di daerah Langat kerana faktor jarak.Jika dana mencukupi,mungkin boleh dibuat di Tanjung Malim sahaja.

Mencari mereka yang sudi memberi dana permulaan buat saya untuk memulakan projek ini.

Anggaran yang diperlukan adalah dalam Rm60k.Jumlah ini agak besar untuk permulaan,tetapi ianya sangat berbaloi.

Jumlah ini meliputi kos mendirikan dan juga kos untuk running untuk beberapa bulan sebelum hasil dpt dituai.Sekiranya ada yang berminat untuk melabur,bolehlah meninggalkan alamat email untuk sy usulkan perkara2 lain yang berkaitan.

Cara pembayaran atau apa2 boleh dibincang mengikut budi bicara,sekiranya bersetuju kita boleh mengikat perjanjian bersama peguam.

Sekiranya pelabur menyediakan dana tanpa riba adalah lebih baik.

Sekian terima kasih. -fareast.trump@gmail.com-

Niche: Usahawan Tani | Mencari Pelabur
 
1. Mieoreo - Mon 13/May/2013, 9:14pm
email detail ke mso.oreo@gmail.com  
2. Mohd Faiz 4 - Tue 14/May/2013, 9:07am
Mieoreo:Dah PM... :)  
3. Zulkiram - Tue 14/May/2013, 9:46pm
Salam,

Looking for vc funding (rubber plantation)
JV for gold mining project in Kuala Lipis.
Email at rzulkiram@yahoo.com  
4. Mohd Saifuddin Ismail - Wed 15/May/2013, 10:20am
bro email detail: meafdean27@gmail.com,
peluang bagus.... ni.
janji di tepati.  
5. Arafiq 2 - Wed 15/May/2013, 1:07pm
Assalamualaikum geng nk cr pelabur dgn modal rendah..untuk memulakan projek fertigasi cili dan ternak ikan talapia..

Projek fertigasi cili padi
Lokasi-kuang.dpan umah senang nk jaga..tanah 1ekar,infra dan perunding pakar disediakan..nk mulakan dgn 1000pokok dulu..modal dlm 7k.

untuk projek ikan talapia..ada 3 kolam tanah.1 kolam simen...da lama xletak ikan..perlukan pelabur dlm 5k untuk baik pulih .benih dan dedak...

untung bole bincang..perjanjian kontrak- disediakan ..yg serius bole pm sy kat

Arafiq7@gmai.com
013 2797779

Tqvm

arafiq,.  
6. Mohd Faiz 4 - Wed 15/May/2013, 9:03pm
Saifuddin:Dah Email... :)
Arafiq:Semoga Berjaya Bro... :)  
7. Nor Hafizal - Thu 16/May/2013, 12:31pm
kami dari Pruton mega Consultant Sdn. Bhd. bersedia membantu anda untuk mengembangkan keuntungan simpanan dalam anggaran 8%-16% peratus sebulan dan yang pastinya pelaburan dan deposit anda adalah selamat. Untuk maklumat lanjut sila hubungi terus melalui

email : fizal.pruton@yahoo.com
0182111023  
8. Syed 154 - Fri 31/May/2013, 10:04pm
salam jika tuan perlukan Baja organic yg berkualiti dan harga yg berpatutan supaya anda mendapat hasil yg banyak sila email ke nssagro@yahoo.com.my  
9. Amreen - Fri 7/Jun/2013, 11:26am
tuan ada tanah,reban,kolam untuk sistem usahasama atau kontrak? atau tuan ada hasilan pertanian apa saja seberapa banyak yang ada sila beri email anda ke agrotimursb@gmail.com  
10. Fitri 63 - Sun 14/Jul/2013, 8:40am
Salam En.Mohd Hafiz, tolong email detail kpd sy, tq.

fitrisulaiman@gmail.com  
11. Sariy Syahmi - Wed 13/Nov/2013, 11:28am
salam...email detail kpd sy...camie_2209@yahoo.com...tq  
12. Copypaste 2 - Fri 7/Nov/2014, 6:16am
Projek pisang tanduk

Kami ada tanah untuk di ushakan.

Keluasan tanah 3 ekar.

Anda ada modal???

Harga ladang untuk pasaran pisang tanduk rm2.5/kg.

Berminat call @ whatup 0104334556

Keutamaan diberikan kepada peniaga2 pisang/ pemborong2 pisang..  

Page 1   (Total 12 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..