Ingin Memulakan Perniagaan
Riswandy - Mon 20/Jul/2015 11:40am [Last Comment]
Assalamualaikum dn salam syawal..

sy merupakan seorang anggota kerajaan.. setelah berkhidmat selama 13 tahun, sy mula terfikir untuk memulakan perniagaan sendiri yg mana sblm ni sy tidak pernah terfikir untuk melakukannya.. tp masalahnya sy tidak mempunyai pengalaman dlm bidang perniagaan..

Disini sy mohon tnjk ajar kepada sesiapa yg sudi untuk berkongsi ilmu dengan sy.. mcm mn hendak mulakan perniagaan, perkara2 yg perlu dpertimbangkan sblm memulakan perniagaan, macam mana nak mohon pnjaman dn bnyk lagi..

sy harap ada yg sudi berkongsi ilmu dgn sy.. slmt hr raya.. maaf zahir dn batin..

Niche: Ingin Berniaga
 
1. Nnwn110601 - Mon 20/Jul/2015, 12:55pm
assalamualaikum wbt
tuan.
berminat dgn perniagaan kereta sewa?
pihak saya sedia membantu.
jika berminat blh call 016-3097150  
2. Rezzmanrazi - Mon 20/Jul/2015, 12:59pm
Salam. Kalau cik berminat dengan perniagaan klinik swasta walaupun cik bukannya pengamal perubatan cik boleh menghubungi saya di emel rezzmanrazi1@gmail.com.Boleh saya kongsikan pengalaman dan ilmu yang ada.  
3. Sayapeniaga - Mon 20/Jul/2015, 1:05pm
Assalammualaikum

Sekiranya encik berminat utk menjadi rakan niaga dan berkongsi modal, serta menjana keuntungan setiapa bulan. Dokumen lengkap dan bonus bulanan selama 12 bulan. Encik boleh email saya di sayapeniaga@yahoo.com  
4. Vemma - Mon 20/Jul/2015, 3:11pm
Modal Permulaan US$99.95 = RM380.00
Produk Utama Cofee Arabian Gree,Jus Amalaki dll

Selamat Datang Ke Zrii ! Jom Daftar sekarang dan jadi Pioneer ...

Pre Boarding Start Now/Daftar Di Sini US$99.95 (RM 380.00)
https://www.myzriipro.com/enroll/benroll/3486168

pendaftaran di sini
http://Go4Diamond.myzriipro.com

Selamat Mendatar Sebagai Ahli Zrii Malaysia

Felix
Zrii Laman Web Korporat
http://Go4Diamond.myzriipro.com  
5. Vemma - Mon 20/Jul/2015, 3:16pm
Peluang Menjana 5 Angka Seminggu Bersama Zrii Malaysia
http://getfree.li/u/gpm4h4

Kami sedang mencari 10 Eksekutif bekerja dengan kami.
Zrii adalah satu jenama isi rumah & membantu 1 Juta orang di seluruh dunia yang lebih baik kesihatan, kekayaan, dan mempunyai kebebasan masa lebih

Unique Product Kami Mewakili Amerika $ 2 Trilion Market,industri Produts Kesihatan dengan hanya di Zrii

Produk kami: Pemulihan, kehilangan berat badan, Detox membersih, pemulihan sel, Pemakanan pada tahap sel, meningkatkan Tenaga, Fat Burn

Dengan bahan-bahan utama yang dibuktikan oleh banyak kajian yang benar-benar berkesan dan juga berdasarkan pengetahuan Ayurveda yang telah digunakan untuk beribu tahun dalam perubatan India

Kami Membantu anda dengan Kempen Pemasaran
bekalan Pemasaran Stategy
melatih dan membantu membangunkan pangkalan Pelanggan

Zrii Produk
https://youtu.be/k2ILzmTcueM

Zrii Corporate Website
http://Go4Diamond.myzriipro.com

Facebook Add-In
www.facebook.com/ZriiGo4Diamond

Have any question email:Zrii8833@gmail.com  
6. Nnzak - Tue 21/Jul/2015, 12:52am
assalamu'alaikum...

cari ilmu dan ikuti kaedah tarikh lahir utk lihat potensi diri dan bisnes sesuai..

nnazryz76@gmail.com

wassalam...01118530373

TQ  
7. Eita 9 - Tue 21/Jul/2015, 12:14pm
As salam, jika berminat dengan bidang perniagaan makanan dan restoran, boleh hubungi saya @ whatsapp ke 0163636654. Terima kasih.  
8. Zue 154 - Tue 21/Jul/2015, 2:05pm
Assalamualaikum.saya ada perniagaan restoran untuk djual.perniagaan masih berjalan seperti biasa siap dengan peralatan.kami akan ajar cmana untuk uruskan.jika berminat hubungi sms / whatapps 0172355803  
9. Mohd 134 - Tue 21/Jul/2015, 5:29pm
Kedai car wash untuk dijual di senawang
Watsap atau Sms saya 0126021272
Untuk ketenangan lanjut  
10. Laman Rasmi - Wed 22/Jul/2015, 6:12am
Assalamualaikum...jika tuan perlukan website budget, ecommerce, company untuk bisnes tuan boleh contact saya di:
www.lamanrasmi.com
Kod Kupon diskaun RM50: [MAJALAH50]  
11. Dropship Tafsir - Wed 22/Jul/2015, 10:50am
blh join agen dropship tafsir al quran jika mahu. pendaftaran percuma. menjual tafsir al quran al mumayyaz, al wasim dan al hadi. sykt bdftr dgn ssm.

berminat wasap '' Dropship Tafsir '' ke 017-7846028 segera! kuota tinggal sikit je...  
12. Din s Collections - Wed 22/Jul/2015, 2:56pm
as salam..saya ingin berkongsi peluang perniagaan dimana kami sedang mencari agen untuk memasarkan produk sambal bilis.kilang kami terletak di bukit subang shah alam.modal minimum diperlukan dan margin keuntungan tinggi..in shaa Allah bakal tidak menghampakan.setakat ini..comment dari agen yang tidak ada pengalaman berniaga pon sangat memberangsangkan...''barang senanga jual kata mereka'' berminat ..hubungi Zabidi 0173315761  
13. Naj Johari - Wed 22/Jul/2015, 3:25pm
Assalamualaikum /Salam sejahtera.

👉Pihak kami boleh membantu kepada semua para peniaga / bagi yang baru nak meniaga untuk mendapatkan barangan direct dari china dengan HARGA yg terbaik termasuk urusan SHIPPING.
👉Kami bantu berurusan dengan mereka tanpa perlu ke sana.
👉KENALI dahulu barang apa yang tuan/puan mahukan dan beritahu kami atau hantar contoh gambar kepada kami. Semua barang ada.
👉Kami akan dapatkan contoh dan bawa bertemu dengan tuan/puan untuk menilai KUALITI dan berbincang mengenai Harga termasuk shipping.
👉MODAL juga tuan/ puan sendiri yang tetapkan. Kami hanya membantu urusan direct ke sana.
👉Semoga bisness tuan/puan maju dan berjaya.. InsyaAllah.

Sila hubungi or whatsapp 👇👇👇👇👇

📞013- 7926618 - En. Amirul
Email: najmirul7780@gmail.com  
14. Najmi Husni - Wed 22/Jul/2015, 3:43pm
Salam bos...malas nak cerita panjang...kalau bos berminat boleh call or wassap saya 0163882052...nanti saya roger...senang dan mudah...harga yang murah di ladang>>>KERUSI URUT  
15. Ieja 18 - Wed 22/Jul/2015, 4:01pm
Jika berminat berniaga secara kecil-kecilan hubungi sy di 012-9184849..modal rendah hnya rm120..nak jual pd customer pun senang sbb brg harga murah rm25 utk 350ml..  
16. Mohd Hanizar - Wed 22/Jul/2015, 6:21pm
Minat menerbit & mengedar buku ke perpustakaan / sekolah?modal RM10k tel/sms nizar 012-2418082  
17. Tips Bisnes 2 - Thu 23/Jul/2015, 11:25am
Cepat dapatkan video PERCUMA, klik >>> http://jualanfb.com/effendyyahya  
18. Zinjabu - Thu 23/Jul/2015, 11:51pm
saya ada kepakaran dalam bidang
mini market pasar segar
kedai buah buahan full set
restoran ikan bakar.
sekira nya sesiapa yang bercadang nak biss
benda benda yang di atas semua tu bleh lah cl untuk berjumpa. saya nak tinggal kan ilmu ini pada yang minat.
saya habis dan rugi ratus ribu serta puluhan tahun untuk mempelajari nya
tetapi anda akan dapat percuma dan tidak akan berhadapan risiko untuk memulakan biisss anda . cl 0192727505 mus  
19. Amirulroslan93 - Fri 24/Jul/2015, 3:21pm
Bisnes kereta sewa , mcm berminat . Brapa anggaran modal yg diperlukan ?  
20. Ahmad Hasbullah Bin Md Nawi - Fri 24/Jul/2015, 3:23pm
Salam..sy berminat dgn perniagaan serves tayar 2hand..bleh sesapa bantu  
21. Pena Biru - Sat 25/Jul/2015, 12:06am
Salam. Jika berminat nak jadi stokist ais krim ummi, boleh call saya 0149285411.  
22. Adila Yustiar - Sun 26/Jul/2015, 3:32pm
Salam..jika berminat nak jadi pengedar makanan kesihatan berasaskan makanan sunnah Qaseh Gold blh hubungi sy call/sms 0179241018 @ whatsap 0126994006..modal terendah..untung runcit sehingga 30% bonus sehingga 95%..  
23. Nur Kareem - Sun 26/Jul/2015, 9:53pm
Projek Mega ini ingin dikongsi kepada yg BERMINAT & SERIUS shj.

Kami sedang membuka peluang kepada usahawan2 yg di luar @ sesiapa yg ingin bercita2 menjadi usahawan dalam Projek Mega yg saya sedang jalankan.

Syarikat saya berkolaborasi dgn sebuah syarikat gergasi di Malaysia ''International''. Alhamdulillah projek semakin berkembang dan mudah diterima oleh golongan pengguna dan peniaga di seluruh Malaysia.

Projek ini sangat sesuai
* bagi mereka yang sedang menunggu panggilan temuduga
* pelan persaraan bagi yang ingin bersara
*bagi mereka yang ingin menambah pendapatan


Yg BERMINAT sila,
WhatsApp/SMS segera: 019-7399253  
24. Stanza - Mon 27/Jul/2015, 7:23am
Salam tuan... sy memerlukan funder capital untuk perniagaan baru... perniagaan sekarang kedai makan... ini perniagaan family sy... sy merancang untuk buat perniagaan yg kedua iaitu membuka vape store... anggaran modal capital rm30k... jika tuan berminat boleh hubungi sy... call/whatsapp... 0163218550 -Along-  
25. Aleeya 23 - Mon 27/Jul/2015, 12:32pm
salam kami dari myhomme biotech ingin menawarkan peluang peniagaan bersama kami...jika berminat bole whatsapp 013926592  
26. Syahir 35 - Mon 27/Jul/2015, 9:11pm
ASSALAMMUALAIKUM..

Selamat Hari Raya En.Riswandy.

Memulakan perniagaan tanpa ilmu sangat tidak digalakkan apatah lagi perniagaan apa yang ingin kita mulakan.

Saya harap En.Riswandy kena belajar tentang perniagaan supaya tidak tertipu dan ditipu.

Saya mula berniaga pun setelah belajar cara untuk berniaga.Alhamdulillah,sedikit demi sedikit dapat keuntungan.Sebab saya tahu tidak cukup makan gaji.

Saya boleh kenalkan kepada En.Riswandy kepada orang yang telah mengajar saya tentang perniagaan.

Jika En.Riswandy berminat,boleh hubungi saya Syahir 013-2969435..

''bukan menjadi hebat sebelum bertindak,tetapi bertindak dahulu sebelum menjadi hebat...''Levent

Terima Kasih.  
27. Zalie Hasjadi - Mon 27/Jul/2015, 9:31pm
Sila hubungi sy untuk betul2 business... 0122746036  
28. Iman 125 - Tue 28/Jul/2015, 2:09pm
salam e.riswandy...

kami adalah pembekal minyak wangi yang di inspirasikan dari jenama antarabangsa,terdapat lebih 100 jenis bau yang boleh di pilih.modal pula bergantung pada bajet yang encik sediakan.berminat boleh hubungi/whatsapp 012 349 2848

walau apa pun bisnes yang encik ceburi saya mengucapkan selamat berjaya dan pastikan membuat research terhadap sesuatu bisnes sebelum melakukan nya.  
29. Stanza - Wed 29/Jul/2015, 6:52am
Bisnes Vape Store... Berminat whatsapp sy +60163218550  
30. Anas 71 - Wed 29/Jul/2015, 1:33pm
salam semua,

saya ingin mengalu2kan sesiapa yg ingin mula berniaga atau; sudah berniaga tetapi kurang berjaya dan ingin belajar ilmu perniagaan dari yg telah berjaya untuk menyertai kami di ''Program iMentor'' & Group LGMastermind.

mentoring & support group diberikan secara PERCUMA selagi anda memerlukan.

sila klik link dibawah sekiranya berminat atau boleh terus hubungi kami dengan kata kunci ''Program iMentor''.

http://bitly.com/lgmnetworker


0193321566 / 0193321522

TQ.  
31. Azahar 14 - Sun 2/Aug/2015, 3:04pm
Jika ingin belajar & memulakan perniagaan dengan modal paling minima, boleh hubungi 0183725576  
32. Jalilah Johari - Mon 3/Aug/2015, 1:05pm
Assalamualaikum wbt
******************
Tempahan #SateKebab untuk majlis rumah terbuka dan hari raya

MURAH, MUDAH & SEDAP
SATE KEBAB UNIQUE 1ST IN THE WORLD

Pakej A: 300 cucuk
=============
+ krew servis
+ free sos

Pakej B: 500 cucuk
==============
+ krew service
+ free sos
+ free 20 cucuk

Tempahan dibuka sekarang
Whatsapp 0194129175

*****************

Contoh2 Majlis lain:-

? Family Day
? Hari Kantin / Sukan Sekolah
? Pesta Konvokesyen IPT
? Kenduri Doa Selamat
? Cukur Jambul
? Kenduri Tahlil  
33. Cmzone Solution - Mon 3/Aug/2015, 5:25pm
terpikir untuk menjual produk sendiri? hubungi saya di 011-26650281 untuk khidmat menyediakan label dan kotak packaging. saya akan bantu daripada proses design sehingga siap pacakging produk anda.  
34. Ela - Wed 5/Aug/2015, 7:40am
Menjadi agen Insuran aje Mudah yg penting masyuk latihan sepenuhnya disediakan interested can sms or whatsapp at 0129122472 (Zaid)  
35. Jobs 2 - Thu 6/Aug/2015, 10:05am
jika berminat bisness dobi boleh email ke powerglobal786@gmail.com perunding kami sedia membantu anda.  
36. Mohd Saffuan - Fri 7/Aug/2015, 1:07am
Waa'laikumsalam & Salam Syawal

Di sini saya berkongsi tawaran untuk menjadi salah seorang usahawan bagi menjalankan satu Projek Mega. Projek ini dinamakan MYKAD SMART SHOPPER di bawah branding AFFILIATE JUNCTION.

Tujuan projek:
1) Menjadikan Mykad sebagai medium untuk berbelanja serta mendapatkan mata ganjaran.
2) Meningkatkan keuntungan premis-premis perniagaan dengan mengurangkan kos pengiklanan & menarik pelanggan tetap

Pendapatan anda akan dijana melalui projek tersebut secara PASIF dan BERTERUSAN. Latihan & tunjuk ajar akan diberi secara berterusan agar anda berjaya menjadi usahawan yang berjaya. Jika berminat, sila berurusan dengan saya. Harap maklum & terima kasih

MOHD SAFFUAN BIN KHOMIZI
SN FUTURE GLOBAL (002410398-V)
No. Tel: 016 8544260

#AffiliateJunction
#BerbisnesBersahabat  
37. Mustafa Kamal 4 - Sat 8/Aug/2015, 12:49pm
syarikat sdn bhd utk dijual/complete mof/ssm/10 years/masih ada contract service/pejabat/rm300k/hubungi mk 0133539853  
38. Minda Creative Advertising - Tue 11/Aug/2015, 6:26pm
Saya adalah pengeluar Radio Digital Islamik Al-Quran. Pihak kami sedang menawarkan sesiapa yg berminat utk menjadi pengedar kami.

Radio ini bersaiz kecil & mudah dibawa. Mengandungi 2,150 program. Banyak faedah yang akan anda dapat jika memiliki Radio Digital Al-Quran ini ......
❤ Bacaan Al-quran 30juzu' dari qari yang muktabar
❤ Terjemahan semua surah (114 Surah)
❤ 1,100 Ceramah-ceramah agama daripada ustaz / ustazah terkenal Malaysia dan Indonesia
❤ 372 Soal Jawab Agama
❤ Doa-doa Harian, Berzanji, Zikir, Tahlil, Azan dan lain-lain
❤ Ayat Ruqyah... baik untuk didengar oleh mereka yang mengalami gangguan sihir dan saka.
❤ Ulasan Hadis, Bacaan & Cara melakukan Solat
❤ Bacaan Yassin, Ibadah Haji & Umrah, Lagu-lagu Nasyid

Radio ini kecil & ringan. Mudah di bawa ke mana sahaja..

Dan mudah didengar... dengan hanya memilih dari menu pilihan.

Jika berminat & ingin menjadi pengedar, sila hubungi 012-726 3386  
39. Sister Gallery - Thu 13/Aug/2015, 3:59am
Hubungi saya freelance trading consultant
whatsapp 0139387061
*Tiada bayaran dikenakan  
40. Jais 3 - Mon 17/Aug/2015, 12:50pm
Assalamualaikum sahabat sekalian.... kita hanya merancang...Allah jua yang hakiki menentukan..... saya x dapat hadir ke kursus ZAMSAHAM di Senai, JB pada 22/23/24 Ogos ini... sesiapa yang berminat untuk replace tempat saya sila pm saya laju2 sebab ni harga PROMOSI saya dapat pada bulan april lalu....siapa cepat dia punya ya... Urgent 01118593859  
41. Multisourceincome - Wed 19/Aug/2015, 12:00pm
Ingin Membuka Perniagaan Sendiri (SOHO) Secara Parttime dan Fulltime

- Terbuka kepada semua lapisan - Pelajar/Kerja Sendiri/ Peniaga/ Kakitangan Swasta dan Kerajaan(secara parttime)
- boleh dibuat secara SOHO.
- Keuntungan 50%/75%/100% bergantung kepada Jenis perniagaan.
- Modal sekali seumur hidup sangat minimum.
- Bantuan Khas kepada yang layak 100% (Modal berbayar balik)
- Potensi yang sangat luas.
- Latihan akan disediakan.
- Purata Potensi Pendapatan (min RM500 ke atas sebulan)

INI BUKAN PERNIAGAAN INSURANS/ MLM/ SKIM CEPAT KAYA...

Sebarang pertanyaan boleh sms/whatsapp ke 0197774731  
42. Jauhar Terang Enterprise - Thu 20/Aug/2015, 12:10am
Assalamualaikum,

Jika berminat dengan perniagaan restoran, saya mempunyai sebuah perniagaan restoran melayu di kawasan subang untuk dilepaskan. Harga termasuk deposit sewa kedai dan juga peralatan dalam kedai. RM50k (harga boleh dirunding)
Jika berminat boleh hubungi melalui whatsapp 01126269987 atau email jauharterang@gmail.com

Terima kasih  
43. Nizam 712 - Wed 30/Sep/2015, 10:12am
Salam Tuan. Saya juga merupakan kakitangan awam dan Isteri saya merupakan seorang suri rumah sepenuh masa. Alhamdulillah, saya telah diberi peluang untuk berniaga oleh seorang kawan kepada isteri yang juga seorang kakitangan awam.

Sebulan boleh jana income RM 3 Ribu - RM 4 Ribu sebulan. Kalau usaha lebih boleh jana sehingga RM 20 Ribu dalam masa 2 Minggu.

Jika berminat, saya boleh kongsikan perniagaan tersebut kepada tuan. Whatsapps 017 - 7535 129  
44. Iswansah Ibrahim - Wed 7/Oct/2015, 10:20pm
Assalamualaikum tuan.Saya ada satu bisnes yg berkobalarasi dengan jpn,mdec dan berstatus msc. Menjana income dengan MYKAD. Kalau nak tau detail boleh hubungi @ whatsapp saya 0162626201  

Page 1   (Total 44 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..