Ingin Memulakan Perniagaan
Muhd Izwan - Fri 16/Jan/2015 11:03am [Last Comment]
asalamualaikum..bisnes ape boleh dibuat dengan modal rm3000??saya inginkn real bisnes..bukan MLM..

Niche: Ingin Berniaga
 
1. Ramlah Bt Bakar - Fri 16/Jan/2015, 12:27pm
salam...

nak buat bisnes, tanya dl keuntungan yg diharapkan daripada modal yg dikeluarkan..

nak meniaga anda sendiri kena usahakan. cth jual burger ke?? so modal ada 2 di sini.. modal tetap dlm btk barangan spt stall, dan modal stok utk pembelian barang..

jika nak tau bisnes yg sesuai ngan tarikh lahir sila hubungi sy...

01118530373 - sy kenakan bayaran utk perkhidmatan ini..

TQ  
2. Anaspakmat - Fri 16/Jan/2015, 4:02pm
Assalamualaikum..sekiranya anda berminat untuk menjadi pemborong cadar pacthwork kami sila hubungi melalui whatsapp/sms/call 0195711985 (anas)  
3. Anas 71 - Fri 16/Jan/2015, 6:33pm
Salam,
Saya cadangkan perniagaan Francais program CBP Plus.

Real business that can be done online & offline.

Visit our website to know how.

http://bitly.com/LGMsystem  
4. Sifutopup - Sat 17/Jan/2015, 12:28am
nak buat bisnes jual topup?
layari sifutopup.blogspot.com
sifutopup.weebly.com  
5. Saifieracollection - Sat 17/Jan/2015, 10:21am
salam
kpd rakan2 bisnes yang ingin cuba sesuatu yang lain dr yang lain boleh pm sy.. ada syarikat bukan MLM , mmg real bisness..

boleh buat secara online @ offline

saifieragold
0176912714  
6. Azizfx - Sat 17/Jan/2015, 1:27pm
Assalamualaikum..
saya ada product baru penjimat elektrik dari jerman. penjimatan 20%-30%. profit margin 100%. saya mencari stokis kawasan untuk pasaran.

Aziz
0126834003  
7. Iskandar Zulkarnaen - Sat 17/Jan/2015, 2:53pm
Saya menjalankan sebuah projek retail dan franchise .
Dimana projek ini berteraskan dgn pemasaran perniagaan seluruh malaysia.
Sekira nya berminat boleh hubungi saya 0142679472
Whatsapp/telegram
Area kl diutamakan.  
8. Nj Mgt Services - Sat 17/Jan/2015, 3:03pm
Daftar ent, sdn bhd, mof, cidb,akaun,audit dan cukai..
hubungi pn jaja 012-9774346  
9. Azwa 32 - Sat 17/Jan/2015, 3:25pm
bisnes simkad...keuntungan anda tentukan sendiri berdasarkan berapa byk simkad yg telah anda daftarkan..keuntungan 1 simkad rm20..berminat? sms/call sy azwa 0107788324..  
10. Jezz - Sat 17/Jan/2015, 6:51pm
Assalamualaikum..
Berminat untuk jadi pengedar supplemen berasaskan habbatussauda dan minyak zaitun?

Boleh WhatsApp/SMS saya ke 017-9098305

Sambil tolong orang jadi lebih sihat, kita juga dapat menjana keuntungan.

Boleh layari website saya di www.habasyi88.com

Terima kasih.  
11. Wani 51 - Sat 17/Jan/2015, 9:34pm
Salam.. Hye izwan..
Sekiranya benar2 serius ingin memulakan perniagaan, wani leh kongsikan satu proposal projek mssp, yg sedang wani jalankan skang..
Fokus pd retailing industry.. Potensi dr seluruh pemegang mykad..
Pm whatsapp WANI 017-9396956  
12. Cariwanggg - Sun 18/Jan/2015, 4:54pm
Ingin menjual Vimax biru/putih!!

Contact: 0197220648 Kamarul
tel/sms/whatsapp  
13. Paidverts Malaysia 2 - Sun 18/Jan/2015, 10:52pm
sertai saya di Paidverts dan Mytraffic value..maksimumkan rm3000 anda itu dengan hanya kerja di rumah..saya akan guide anda sampai berjaya...buku guide saya beri percuma...kerja anda hanya ikut satu per satu..ingin info..email ke paidvertsmalaysia@gmail.com  
14. Khairuddin 8 - Mon 19/Jan/2015, 7:19am
sertai kami sebagai marketing team syarikat bumiputra yang akan menerokai pasaran global. yang berminat whatsApp saya - 0126110894 untuk keterangan lanjut  
15. Amirah Mohsen - Tue 20/Jan/2015, 11:33pm
salam
sy ada satu platform yang baik untuk memulakan perniagaan.

kami mempunyai data base seluruh pemegang mycard.

call me 010-7607646 or whatsapp  
16. Salawati Binti Abd Mubin - Wed 21/Jan/2015, 9:21am
saya mencari student@surirumah yang baru nak join berniaga dengan menjual WANYS KACANGSEDAP dengan pakej usahawan, modal serendah rm125 shj.
fb Distributor wanys kacangsedap selangor2
0133989008  
17. Shukri 17 - Wed 21/Jan/2015, 10:44am
Jika anda berminat untuk mulakan perniagaan makanan sendiri, dengan keuntungan sehingga 300%, dan mampu meraih pendapatan rm230-rm240 sehari, sila layari http://www.mudah.my/vi/32855577.htm  
18. The Official Idea - Thu 22/Jan/2015, 9:24am
Sesiapa yang mencari pejabat untuk disewa....Silang hubungi Shida:0125093989/Amin:0179325255/ 0111-0602261...Bayaran bulanan dari RM500.00..Lokasi: Taman Melawati bersebelahan CIMB bank/berhadapan TNB.

*FREE WIFI
*TERMASUK AIR/ELEKTRIK
*PANTRY
* SURAU
*PERABOT
*CLEANING SERVICES
* SPLIT AIRCOND EACH ROOM

LIMITED PLACE ONLY...  
19. Adenin Suhaimi - Thu 22/Jan/2015, 10:06am
berminat utk menjadi agent kami utk mencari pendapatan sampingan? produk kami adalah pau mawar & crispy lumpia banana (frozen).
anda tidak perlu mengeluarkan modal kerana kami akan memberikan anda barangan secara consignment..

jika berminat sila call/ sms/ whatsapp (ayu) 0126042756 / 011-15758341  
20. Muhammad Noor Bin Abu - Thu 22/Jan/2015, 4:01pm
Assalamualaikum..
Saya daripada Syarikat Alang Jojo maju Enterprise in gin berkongsi satu tender Long term & short term..
Projek ini membantu perkembangkan lagi bisnes anda & permulaan bermulanya bisnes.. Keterangan lanjut PM 0142256269..Lakukan tindakan untuk berjaya..  
21. Izah Mansor - Thu 22/Jan/2015, 5:15pm
Assalammualaikum..

Jika berminat boleh jadi pengedar produk makanan IKS sambal goreng kentang bilis kacang. Dgn modal anda, boleh dapat harga RM6.50/bekas (300g)..minima harga pasaran RM10/bekas..boleh mencapai sekitar RM15/bekas. Jika nak rasa sample boleh dapatkan dgn harga RM16/bekas inc postage. Boleh whatsapp sy di 013-2014231.  
22. Muhamad Taufiq Iskandar B Mat Saad - Thu 22/Jan/2015, 11:24pm
Admin tumpang iklan
*1 to 1 business coaching ( booking appoinment)*

#Setiap hari saya komited untuk berjumpa 3 individu yang serius mahu:

#Minat bidang perniagaan secara bersistem & berjemaah.
#Mempunyai coach yang komited 24 jam membantu supaya mahir skill business marketing
#Memiliki minda positif & mahu mencapai apa saja impian peribadi pada tahun ini.

#Sesi coaching adalah 2 jam (maksimum). & 100% percuma.(RM90 sejam)

#Ada SSM lagi di alu alukan.

#Terhad untuk 3 orang sahaja setiap hari.
Jika anda berminat sila
Sms ''BUSINESS'' ke no 0196304662
Taufiq.  
23. Wan Fendi Wan Hassan - Sat 24/Jan/2015, 2:38am
wan fendi wan hassan: Rozita cekwan di lamar lagi... Duta produk g2network... - http://taukehebat.blogspot.com/2015/01/zaidimbh.html?m=1

0179430069  
24. Mat Ali Bin Mohamed - Sat 24/Jan/2015, 11:26am
E-warriorproject110
SATU REVOLUSI DAN SOLUSI KEWANGAN
MODAL MAMPU MILIK RM110
JANA RM1200 SEMINGGU

http://e-warriorproject.com/jazmin06  
25. Siti Adni - Sat 24/Jan/2015, 4:02pm
Rm3000 boleh melabur dalam perniagaan saya. Saingan kurang,permintaan tinggi, dan semakin dikenali terutama di atas talian.

Dengan melabur sekali Rm3000, pulangan sebanyak 20%, iaitu Rm3600 (Rm3000+Rm600) yang mana akan dibayar secara ansuran Rm600/bulan selama 6 bulan.

Kami buat real bisnes. Produk Sampin Teratak Songket.

Atau boleh juga menjadi pengedar kami dengan modal serendah rm500.

Berminat whatsap 0179573613  
26. Ladmens Enterprise - Mon 26/Jan/2015, 2:34am
Salam. Berminat menjadi ejen atau dropship kacamata rayban. 100% original. Harga 2x lebih murah dari kedai. Jaminan wang dikembalikan jika bukan original. Fb Page : rayban.mykl . Whtsapp 0137674011  
27. Azlan 405 - Mon 26/Jan/2015, 1:09pm
email or whtsaap :
azdynamicent@yahoo.com or 0192092158 (whrsaap shj.)  
28. Rienaz 2 - Mon 26/Jan/2015, 4:25pm
utk real biz...anda sendiri kena faham apa yg dikatakan real biz... Modal RM3,000.... call / whassup: 0192698867  
29. Mohd B Sarip - Tue 27/Jan/2015, 1:02am
saya ingin jual perniagaan pisang cheese rm 1500 berminat 0142233004  
30. Zam 237 - Wed 28/Jan/2015, 2:23am
as salam,berminat nak jadi supplier wallet lelaki,beg tanganwanita dan permainan kanak?sy pemborong barangan tersebut.keuntungan berlipat ganda..cuma jadi suplier tanpa menjual ditepi jalan.wasap sy 0196662971  
31. Hilmi 60 - Wed 28/Jan/2015, 7:09pm
Salam kalu berminat nk buka kiosk atau restoran biasa leh whatsap sy.. 0123259721  
32. Rafiah92 - Thu 29/Jan/2015, 6:16pm
Assalamualaikum, berminat menjadi pengedar perfume yang semakin laris?

Body perfume inspired antarabangsa, car perfume, kasturi kijang, ejen topup

Berminat? Boleh call/text/whatsapp: 0132740674  
33. Khairul 904 - Thu 5/Feb/2015, 9:44pm
Salam..
Berminat untuk menjadi rakan kongsi?
Modal serendah RM300 sahaja...

Boleh call/text/whatsapp : 017-3216551  
34. Joe Codjb - Fri 6/Feb/2015, 12:04am
Wassalam.. Bisnes serendah RM1. Mesti tak pernah dengar kan? Nak tahu? Jom saya kongsi. Bukan MLM, forex dan sebagainya.

http://50carajanawangmudah.blogspot.com/

Gagal mencuba adalah orang yang gagal dalam hidup. :)  
35. Aiesya - Fri 6/Feb/2015, 9:47pm
Kalau berminat..

Perfume branded
Dijamin 100% original
Diimport sr S'pore

◎ Perfume Original new in box
◎ Perfume tester
◎ Perfume miniature

Open for wholesale / retails
harga wholesale serendah RM3000
WhatsApp to order 019 778 3034  
36. Suri F B Enterprise - Mon 9/Feb/2015, 5:31pm
Jom jadi dealer Suri Bilis Jar...sambal meletop! produk homemade yg dimasak dgn penuh air tangan keibuan...wa 0193778773 :)  
37. Aini 217 - Tue 17/Feb/2015, 10:07am
Salam izwan...

Boleh sertai network tone excel kami.
Jika takut rugi keluarkan dahulu modal kecil, hanya RM90 beli simkad tone excel. anda guna dahulu dan lihat kelebihannya.

Peringkat awal hanya suami yang menggunakan tone excel dengan modal rm90.

Selepas sebulan nampak kelebihan dan keuntungan...ahli keluarga mula bertukar.

sekarang rakan-rakan menggunakan tone excel. Kami tidak perlu cari orang, hanya menceritakan kelebihan perkhidmatan telco yang kami guna.

Apa yang penting kami tidak paksa mereka untuk bertukar kepada telco yang kami guna.

jika berminat hubungi
019-6998384(yaman)  
38. Rizal 200 - Wed 11/Mar/2015, 5:50pm
join saya bisnes rumah hantu di uptown. sedang beroperasi. pm saya 0104330511 bagi sape2 yg berminat  
39. Asasjey Sdn Bhd 2 - Thu 12/Mar/2015, 11:04pm
bisnes percetakan photobook...
hubungi saya 0194241392  
40. Hot Takoyaki - Mon 16/Mar/2015, 1:33pm
kami mencari agent untuk memasarkan produk frozen takoyaki diseluruh malaysia

produk adalah baru dipasaran dan mendapat sambutan hangat

hubungi 0176200059 utk keterangan lanjut.  
41. Mri Resources - Wed 22/Apr/2015, 4:50pm
mesin basuh layan diri menggunakan wang kertas RM1.. mri_resources@hotmail.com or 0102133099  

Page 1   (Total 41 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..