Ingin Memulakan Perniagaan
Hasz 2 - Mon 15/Jul/2013 2:20pm [Last Comment]
Salam semua warga majalah, sy ingin memulakan perniagaan tetapi tidak tahu jenis perniagaan ape yg sesuai. Sy merupakan kakitangan kerajaan. Dulu pernah buka kedai alat tulis tapi sebab sibuk sgt terpaksa jual perniagaan tu. Mintak tlg warga majalah memberi pendapat untuk memulakan perniagaan yg mudah atau partime. Email ke sy sekiranya ada perniagaan yg menarik ihazry@yahoo.com
Terima kasih

Niche: Ingin Berniaga
 
1. Kedaicyber Com - Mon 15/Jul/2013, 2:29pm
Daftar dulu di www.ProjekBesar.com nanti maklumat lanjut akan dikirim.

tq  
2. Hans 11 - Mon 15/Jul/2013, 2:43pm
saya mengesyorkan puan cuba bidang tusyen sebab sebelum ini puan ada pengalaman buka kedai buku. Mungkin buku atau alat tulis puan itu boleh dipasarkan di pusat tuition. Saya sedang mencari partner untuk B2B atau joint venture dengan bisnes pusat
tuition yang bakkal dimulakan. sila emel ke : tengkuhans@gmail.com sekiranya berminat. terima kasih.  
3. Marina Azam - Mon 15/Jul/2013, 2:52pm
salam puan, jika puan berminat untuk membuka farmasi cosway boleh hubungi sy. kerana bznuz ini tiada risiko,dan sgt menguntungkan malah dengan modal yg rendah sahaja.

marina,
016-2190024  
4. Tiara Atiqa - Mon 15/Jul/2013, 2:59pm
cuba buat bisnes kerusi urut berbayar, mesin air tin,telefon awam @sebagainya...berminat hubungi :010-2323571(azmeer)  
5. Farah 480 - Mon 15/Jul/2013, 3:02pm
Salam sejahtera,..
Peluang mmiliki kedai farmasi/serbaneka scara PERCUMA!!
1. Modal cuma RM5+++ seumur hidup
2. Income activ/pasif yg lumayan stiap bulan
3. Dimiliki syarikat terkemuka d M'sia.
4. Tiada rsiko persaingan/kerugian.
5. Prniagaan jangka msa panjang yg boleh dwarisi.
6. Latihan/bimbingan dberikan REBUTLAH PELUANG INI SELAGI KUOTA MASIH ADA!!
Berminat? segera sms/call; 017-9699852(Biz Owner)  
6. Are Peace 87 - Tue 16/Jul/2013, 2:28am
peluang menjadi usahawan e-petroleum.. modal 7** sahaja.. just jadi penguna, anda berpeluang mendapat pendapatan 70,000++, berminat call saya.. hafiz-
017-6841855 (based bangi n puchong) company baru launch.. jadi orang yg terawal... tq  
7. Cindy 8 - Tue 16/Jul/2013, 2:54am
hi... Salam..kt sini i just nk sharing skit tlg bgtau mbr2..sanak saudare kpd sape2 yg ade SSM ( Pendaftaran Syarikat ) & MYKAD.
sy ade satu projek mega yg nk share ngn dieorg..

so hubungilah sy untuk mndpt lebih maklumt tg projek mega ni..PM @ call sy..0132106959  
8. Suraya 126 - Tue 16/Jul/2013, 8:50am
Cindy 8, wat kind of mega projects is it//pls emel me at surayakhan04@yahoo.com  
9. Hamizah 2 - Wed 17/Jul/2013, 2:17pm
Cuba lawat link ni http://www.jobdirumah.com/miza7274  
10. Safran Effendy - Wed 17/Jul/2013, 4:55pm
MURAH..
Restorant utk diambil alih dikota damansara
0182628134  
11. Saherman - Wed 17/Jul/2013, 7:17pm
salam,tuan..cuba buka perniagaan kedai dobi...012-6500911,tq  
12. Richard 15 - Wed 17/Jul/2013, 10:17pm
Perniagaan mudah dan separuh masa secara online. Details: http://goo.gl/1qcmS  
13. Haanaz - Wed 17/Jul/2013, 10:49pm
salam nak borong bedak arab 50g jual kpd jiran2 atau online/offline

runcit:-
rm34/pc

BORONG
min 6/pcs rm32/pc
caj pos rm6

min 10/pcs rm26/pc
caj pos rm10

add fb saya atau pm inbox borong/runcit/dropship

https://www.facebook.com/haanazshoppe.haanaz

tq  
14. Puteri Ayu 2 - Thu 18/Jul/2013, 9:57am
nak berniaga tapi xde modal??
anda ade epf/kwsp??
saya bantu anda tanpa mmbuat pinjaman mana2 bank @ syarikat berlesen.
** mesti menetap di kl/selangor

#detail hubungi saya di 011-26647089#  
15. Zaini 98 - Thu 18/Jul/2013, 12:26pm
salam..
Boleh cuba sertai eCOSWAY dan berpeluang utk memiliki farmasi sendiri.Dengan modal sebanyak rm5300+ dan hadiri training yg disediakan..Anda juga akan memperolehi income yg lumayan..

Untuk hadiri taklimat percuma,
hubungi : 013 3305782 (hajar)
fb : https://www.facebook.com/kedaitajaanhajar  
16. Zulaikha 34 - Thu 18/Jul/2013, 3:08pm
buat biznes online cam saye..
xpayah kuar modal.. 2 minggu sekali p indon amek barang org tempah.. untung 70%..  
17. Hasz 2 - Thu 18/Jul/2013, 6:37pm
zulaikaha 34 business ape pn buat?  
18. Design A Venture - Thu 18/Jul/2013, 9:21pm
salam, saya ada satu bisness untuk di kongsikan, sangat mudah, hanya mengaktifkan mykad rakyat malaysia, secara percuma, projek ni usahasama dengan MSC dan Mdec.
keuntungan memang pasif, kita akan di bayar komisen 1% dari perbelanjaan mykad yang kita aktifkan.
lesen yang sah juga dikeluarkan untuk melakukan pengaktifan mykad.
bantuan incubuter juga kami berikan sebnyak rm30,000

jika berminat boleh hubungi saya untuk saya terangkan lebih detail, 0106358295- zaid  
19. Minyak Wangi Wangian - Sat 20/Jul/2013, 11:51am
Ingin berniaga dgn modal kecil dan untung besar sehingga 300%.
Modal dari RM10 shj.
Market luas dan kegemaran ramai.
Semua golongan muda, kanak-kanak, remaja, pelajar, tua, muda, lelaki, wanita dan tidak mengira kaum, bangsa menggunakannya dan menggemarkannya.

Cuba pakej bisness atau pakej agen runner dengan modal rendah perniagaan produk wangian pati minyak wangi dari eropah kegemaran ramai.

Maklumat lanjut sila layari Your Perfumes Store
http://aspirasi-berjaya.blogspot.com/  
20. Ameer 28 - Sat 20/Jul/2013, 12:18pm
assalamualaikum, saya da emel..tlg check..tksh  
21. Azizul 43 - Mon 22/Jul/2013, 8:21am
Salam....sy dah email  
22. Azreen 30 - Mon 22/Jul/2013, 8:20pm
jika berminat boleh sertai www.revofirm2u.com
daftar percuma dulu:masukan nama penaja:wira
modal pilihan anda.

PENDAPATAN SEKITAR RM14 RIBU HINGGA RM120 RIBU SEBULAN, BERGANTUNG PADA USAHA ANDA.

KOMISEN PENGEDAR MENGIKUT PAKEJ YANG DI AMBIL.
BERMINAT:HUBUNGI 010-6058693  
23. Krisyaa Abdullah - Tue 23/Jul/2013, 3:41am
ingin memulakan perniagaan tetapi tidak tahu jenis perniagaan apa dan bagaimana ??minta pendapat anda semua,harap membantu terima kasih  
24. Naz 48 - Tue 23/Jul/2013, 4:31am
Sertai IDAMAN NETWORK
Sbg RAKANIAGA Bisnes Spa & Beauty
Modal RENDAH ... INCOME LUMAYAN
info lanjut ... Call NAZZ 011 2628 3066  
25. Zali 78 - Tue 23/Jul/2013, 7:34am
bisnes cendol..boleh jual depan rumah sahaja..call atau sms saya 0177362459.  
26. Shahnum Hafiza - Tue 23/Jul/2013, 3:31pm
sy nk modal utk tmbh brg...sy kerja biasa2 je jd sy xde slip gji...ade spe2 yg leh bntu bg detai kt email sy shahnumhafiza@ymail.com  
27. Amani 31 - Tue 23/Jul/2013, 8:55pm
salam,tumpang tuan..kepada yang beminat niaga fashion dress sila link address bwh nie utk cth dress..harga serndah rm 8

http://www.flickr.com/photos/98581806@N05/?saved=1  
28. Suhaila Saidin - Tue 23/Jul/2013, 9:49pm
Peluang Perniagaan

PELUANG untuk anda memiliki perniagaan kedai SERBANEKA (Pharmacy, Beauty& Health) di tempat anda melalui SUBSIDI BANTUAN MODAL oleh pihak syarikat (tanpa bayaran balik). Kos renovation ,deposit kedai, kelengkapan kedai , sistem komputer, cctv berserta kos operasi bulanan seperti sewa bulanan kedai, bil elektrik & air dan penyelangaraan kedai semuanya DITANGGUNG oleh pihak syarikat. Lesen perniagaan juga disediakan oleh pihak syarikat.

Perkongsian keuntungan jualan bulanan yang lumayan! Pihak syarikat juga akan membayar bonus dan royalty bulanan untuk cawangan-cawangan kedai anda. Pendapatan boleh diwarisi.

Rebutlah PELUANG ini sementara kuota masih ada. Hubungi SEGERA 019-2589 644 Suhaila untuk maklumat lanjut dan permohonan.

Inilah PELUANG untuk anda miliki perniagaan dengan BANTUAN MODAL! KUOTA ADALAH TERHAD.

DON?T WAIT! Call now. FAST ACTION creats FAST RESULT!  
29. Hasz 2 - Tue 23/Jul/2013, 11:09pm
Terima kasih keatad komen yang diberikan, setakat ini, yg menarik perhatian sy adalah perniagaan yang lebih kepada beli dan jual. Sy cuma perlukan keuntungan dalam RM 200-RM 500 sebulan. Bermaksud dalam satu hari untung dlm RM 15-RM 20 dah cukup, tapi tidak menggangu waktu kerja utama saya.  
30. Mielabeauty - Wed 24/Jul/2013, 11:24am
Business susu kambing berkolagen. ia baik untuk kecantikan dan kesihatan. modal rendah. layari http://mielabeauty.blogspot.com hubungi: 013-4303292, whatapps: 013-4807292  
31. Impak Maksima - Thu 25/Jul/2013, 9:06am
Hasz 2,

Awak berminat nk buat bisnes printing?
button badge, mug, id card, baju..
Harga mesin beserta brg2 utk produk sgt berpatutan dan murah.

Kalu berminat, boleh hubungi saya intan 0137502428 / intan.tyah90@gmail.com  
32. Farhah Salwaanie Zahari - Thu 25/Jul/2013, 1:28pm
kongsi ruang kedai serendah rm100 di kawasan student uitm shah alam

sm/whatsapp 0124026695  
33. Syed 101 - Sun 28/Jul/2013, 10:37pm
salam puan berminat buka car wash?. saya berminat tapi tiada modal.. saya banyak pengalaman di sector tersebut sebab dulu ada 4 carwash. jika puan berminat boleh kita bincang lebih lanjut..sila email ke syednss@yahoo.com.my  
34. Duit - Mon 29/Jul/2013, 2:54pm
sy menjual cincin kayu teras delima asli termurah di pasaran rm80 jual juga akar baha dan teras gemungal cincin  
35. Aiennassir - Mon 29/Jul/2013, 11:24pm
Ingin tahu lebih lanjut..kami pemborong dan pembekal baju terkini.bersempena syawal yang bakal tiba..stok semua cntik dan harga berpatutan.untuk lebih lanjut bole layari fb kami Pelangi House atau sms/whtspp 01128844052/0165552752..  
36. Hanani 17 - Tue 30/Jul/2013, 9:17am
Assalam..dah dapat idea business ke? kalau belum sy nk menjemput anda jadi rakan niaga sy..Modal hanya RM100..kenapa,tak percaya?sypun asalnya mcm tu..tapi bila dh buat memang Berbaloi2. Dijamin Halal and No Hengky pangky..call/sms sy 0193889524..  
37. Agro Pluz - Tue 30/Jul/2013, 8:04pm
Hi Hazry,

Kami sedang mencari pengedar produk penyinkiran batu karang pundi hempedu untuk menyelamat pesakit batu karang. Kami tidak berminat untuk membuat bisnes kami dengan cara MLM.

Kami dah kirim maklumat yang lebih lanjut. Minta Hazry check emel. Thank you  
38. Anuar Buang - Sat 3/Aug/2013, 1:14pm
Byk perniagaan perlukan modal @ yuran yg tinggi @ tah apa benda pendaftaran yg tinggi juga RM.
Sya cadangkan awak buat dropship agen x perlu modal.  
39. Tshirtmalaysia - Sat 3/Aug/2013, 11:34pm
Berminat membuka kilang pakaian seragam? Hubungi kami 011-23624725 atau email ke tshirtmalaysia@yahoo.com.LIKE facebook tshirtmalaysia.  
40. Athiyah 2 - Sun 4/Aug/2013, 12:26pm
assalamualaikum, tmpg iklan.. siapa2 ada nk jd pengedar kapsul habbatussawda baraka yg diimport dari mesir..beli borong harga boleh runding..sy duk area rawang selangor..call sy skrg 0196531353..tq.  
41. Nur 420 - Sun 4/Aug/2013, 3:05pm
jana pendapatan sampingan di sini.. hanya perlu ada facebook/ twitter..
http://bit.ly/13NfNk3  
42. Arriffin Mansor - Wed 7/Aug/2013, 3:52pm
Komisen diberi untuk jualan...hubungi saya 012-2786282  
43. Fitri 98 - Mon 12/Aug/2013, 3:37am
Salam, kalau berminat nak jual tudung 3 layer boleh hubungi saya 014-3389788  
44. Extraordinarygoldenarrow - Thu 18/Dec/2014, 12:55pm
www.landmermaid.com. Guaranteed result!  

Page 1   (Total 44 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..