Ingin Cari Maklumat Rumah Lelong?
Spy Long - Wed 13/Jul/2011 1:16pm [Last Comment]
..anda bercadang untuk beli rumah lelong di suatu taman tetapi tiada maklumat siapa pelelong, tarikh lelongan, tempat lelongan, bank yg melelong dll. Pihak ejen hanya meletakkan harga dan no. telefon pada papan iklan mereka. Lain-lain maklumat mereka rahsiakan.

...kami ada cara untuk bantu anda dapatkan maklumat tersebut kerana kami ada spy yang pakar dalam mencari maklumat. Berikan kami alamat rumah yg akan dilelong...spy kami akan bertindak!

Hub kami spy.long@yahoo.com sekarang.

Niche: Rumah Untuk Dijual | Agen Hartanah
 
1. Linkman - Thu 14/Jul/2011, 2:04pm
betul ke rumah flat kat bukit beruntung boleh dapat lelong dalam rm7k cash?

org2 takde duit (spt studen baru habis belajar & ada duit sikit arwah bapak) macam saya ni maybe sesuai...

tapi takut nak beli / kontek agen sebab takut kena tipu... sebab harga dia murah sangat...  
2. Dzar - Fri 15/Jul/2011, 10:51am
linkman... penuhkan ilmu di dada, 7k tu kira agak ok lah... saya pernah jumpa rumah harga 2.7k area sana  
3. Matju 2 - Fri 15/Jul/2011, 10:56am
linkman:1.pegi seniri ke venue lelongan...2.buat bank draf utk deposit beli umah sblm pegi ke venue.3.kalau menang "bid" uruskan seniri la kalau xcaya ke agent...  
4. Spy Long - Fri 15/Jul/2011, 12:09pm
...yg RM7K mmg ada di Bkt Bruntung. Perlu survei dulu keadaan rumah, lokasi, persekitaran, kemudahan asas dll. Antara apt yg murah ialah Teratai, Kenanga & Anggerik di Tmn Bunga Raya.

The New Strait Times ada iklankan rumah lelong tiap hari. Hari ni, Jumaat maybank iklankan banyak sekali.

Jika nak ikut & lihat sendiri acara lelongan, emel saya di azlina.idrus@yahoo.com.my. Pd 25 Julai ni, di Megan Avenue II, Jln Yap Kwan Seng Maybank akan lelong banyak property. Saya mungkin masuk bid Apt Dahlia Bukit Beruntung.

Isnin ni 18 Julai , sya di lelongan Mahkamah Tinggi Melaka utk rumah teres di Umbai....beli lelong memang untung!  
5. Norizan Binti Wariman - Sat 16/Jul/2011, 10:21pm
azlina, saya nak tanya kalau rumah leasehold bagus ke beli?  
6. Kak Ina 2 - Tue 19/Jul/2011, 3:34pm
leasehold tiada masalah utk beli. Banyak projek perumahan yg dibina oleh pemaju atas tanah leasehold berjaya dijual sepenuhnya. Kesannya cuma apabila tempoh hakmilik tamat 60 atau 70 tahun akan datang...tapi itu adalah urusan cucu cicit kita, tak perlu nak fikir terlalu jauh sangat.  
7. Rozilah - Sun 25/Sep/2011, 9:35pm
azlina, boleh ke email detail mengenai lelong rumah sy berminat nak bli boleh email sy palguna63@yahoo.com  

Page 1   (Total 7 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..