Ingin Buka Kedai Spare Part dan Aksesori Motosikal
Zamri 14 - Mon 19/Sep/2011 2:22pm [Last Comment]
salam kpd semua member2 majalah.com..sy nk minta sdikit pendapat dan pandangan dari otai2 yg buat bisnes spare part & aksesori motosikal ni..ada 2 soalan yg sy nk tahu berkenaan bisnes ni;-
1)berapa modal permulaan (termasuk kos ubahsuai kedai & barang2 yg nk dijual)
2)dimana sy boleh dapatkan pembekal spare part & aksesori dgn harga yg murah?

harap dpt bantuan dan panduan dr otai2 semua..boleh email sy wa_zamri@yahoo.co.uk...tq.

Niche: Bengkel Motosikal | Diskusi Bisnes
 
1. Fly 2 - Wed 21/Sep/2011, 2:22am
salam. saya bole bantu. spare parts dari kapchai sampai ke superbike pun boleh dapatkan.

kalau bab modal pulak. ikut budget yang ada la. benda basic selalunya taya moto, tiub moto, rantai, spoket, bulb, minyak injin, oil filter.. itu benda basic yang hari hari ada permintaan. modal paling koman pun 10k. compressor wajib ada. tools wajib ada.

kalau nak saya supply semua tu pun boleh . dengan harga yang cukup rendah. email saya detail nanti saya call kamu. fly.performa@yahoo.com  
2. Osman Shah - Wed 21/Sep/2011, 2:36pm
salam ..Fly 2 ..saya berminat tentag akseksori superbike...jacket..helmet...slider..windsheild..atau brg aksesori yg berkaitan...boleh get me some info tak....shah5579@yahoo.com...terimakasih  
3. Fly 2 - Wed 21/Sep/2011, 11:26pm
boleh saja bro... jap saya email...  
4. Albar 2 - Thu 22/Sep/2011, 1:17pm
Fly 2.. boleh emailkan kepada saya juga tentang aksesori superbike. albarsuraya@gmail.com  
5. Khairudie - Tue 27/Sep/2011, 5:56am
saya pn berminat n ada perancangan nk buka kedai jual sparepart moto ni,tapi xtau bagaimana nk mulakan.boleh bg info tak/email saya diey75@live.com  
6. Ju 5 - Tue 27/Sep/2011, 2:58pm
Fly 2.. pls email detail/ sebutharga sparepart motor yg anda ada kpd saya. julyana.shuib@gmail.com  
7. Orang Baru 2 - Wed 28/Sep/2011, 2:03am
fly 2...sya pom berminat nk bukak bengkel nie..bleh sya dapat info dan sebut harga??wan.5509@yahoo.com  
8. Dell 5 - Wed 28/Sep/2011, 11:12am
..salam..
..sy berminat utk membuka kedai motor..
..spares..services..

..pls pm sebutharga..
email : delljb@hotmail.com  
9. Nadyera - Thu 20/Oct/2011, 11:05pm
tumpang iklan,
sy ada membuat customade stickers untuk motor, Boleh tambah produk kat kedai nanti, Jika ada yg berminat, sila lihat di page fb sy, Inspire Stickers. Tq  
10. Badrul Hisham Bin Suffian - Thu 27/Oct/2011, 10:57am
SALAM, SAYA PUN DALAM PERANCANGAN NAK BUKA KEDAI SPARE PART MOTO...DAN SEDANG MENCARI SUPPLIER YG BOLEH MEMBERIKAN HARGA TERBAIK...SILA EMAIL PADA SAYA-badrul@maxoildistribution.com  
11. Ahmad Albab 7 - Sat 29/Oct/2011, 12:36am
fly 2 : sila emailkan senarai barang dan harga di email sy, inteam_boys@yahoo.com

tq  
12. Samm 2 - Mon 7/Nov/2011, 3:36pm
saya dalam perancangan nk buka kedai sparepart motor...sedang mencari supplier yg blh bagi harga terbaik kalau blh seksli dgn sebutharga.
sam_tganu@yahoo.com.my  
13. Mz Bikers Centre - Tue 8/Nov/2011, 6:52pm
assalamualaikum dan salam sejahtera..
kami adalah pemborong dan pembekal alat ganti motosikal yang mendapat bekalan terus dari pembekal utama. kami sedia membekal alat ganti kpd anda yg ingin memulakan atau sedang berniaga dalam perniagaan bengkel atau penjualan alat ganti motosikal. untuk mendapatkan harga borong, sila senaraikan alat ganti yg anda kehendaki dan kami sedia memberikan harga secepat yg mungkin untuk anda..Lokasi adalah disekitar Kajang, Bangi dan Putrajaya..
sekian, terima kasih..
-email: mz_motorparts@yahoo.com  
14. Erry 9 - Tue 8/Nov/2011, 7:08pm
fly 2 n mz bikers blh emailkn senarai part yg u ad n sebut harge urgent supplier xckup.

yusoffmotorandpart@yahoo.com  
15. Mamal 3 - Tue 8/Nov/2011, 10:26pm
salam,,
fly 2 boleh mnta emailkan sy senarai part2 tu dan sebut harga sekali trima kasih
t_taring@yahoo.com  
16. Zamri 14 - Wed 9/Nov/2011, 12:37am
fly 2; maaf..sy nk berniaga alat ganti bukan nak pegi melancong ke China!!! tak salah kalo nk borong terus dari china,tp byk abiskan masa,duit dll..sampai skrg masih blum dpt harga yg terbaik..payah tul org melayu mcm sy ni nk berniaga..
MZ BIKERS or sape2 yg boleh tlg sila emailkan..tq...  
17. Saiful Hisham 3 - Sat 19/Nov/2011, 1:01am
Mr Fly 2 n Mz Bikers blh tlong email kan detail brg yg ade n alamat kedai kat sahrs8323@gmail.com or call 0192955759 sham. TQ....  
18. Ndrik - Tue 13/Dec/2011, 9:17pm
Sya pn Ingin mmbantu gak,sya Ada jual spare part motor gak,nak senarai harga brang email jer kat sya . r.bulls@rocketmail.com.sya gak bleh beri pendapt Bgaimna nak mulakan perniagaan motor.  
19. Miemoto - Sun 18/Mar/2012, 12:13am
Fly 2bleh email list brg spepart kapcai at mieman7.11@gmial.com  
20. Az 37 - Tue 27/Mar/2012, 1:10pm
bro Fly 2,tolong email kn list harga barang spare part motor ex5,wave 125 dan ex5 class 110

triple_a_motor@yahoo.com  
21. Zack 221 - Sat 26/May/2012, 9:22am
sy nk minta sdikit pendapat dan pandangan spare part & aksesori motosikal ni..sy nk tahu berkenaan bisnes ni;-
modal permulaan barang2 yg nk dijual)
dimana sy boleh dapatkan pembekal spare part & aksesori dgn harga yg murah?

fly 2...sya pom berminat nk bukak bengkel nie..bleh sya dapat info dan sebut harga?? zerrych@yahoo.co.uk  
22. Sentuh - Thu 14/Jun/2012, 6:32pm
mz iker centre bole send kan saya quotation....andrass666@yahoo.com
regard from sheila motor  
23. Fauzi 104 - Mon 18/Jun/2012, 12:54pm
salam
kpd sesiapa yang boleh tolong saya..
saya nak bukak kedai motor...nak cari pembekal yang boleh kasi harga terbaikk di pasaran..email saya
fauzi@coshare.my  
24. Noor Hamydah Binti Ab Manan - Thu 19/Jul/2012, 12:09pm
salam
kpd sesiapa yang boleh tolong saya..
saya nak bukak kedai motor...nak cari pembekal yang boleh kasi harga terbaikk di pasaran..email saya amy_prencess@yahoo.com  
25. Farizan 4 - Sun 26/Aug/2012, 3:56pm
akum...saya dok cari windshield baru atau lama untuk vn 500..klau ada email harga kat saya  
26. Rashid 56 - Sun 2/Sep/2012, 1:49am
sy bminat nk buat part time jual brg aksesori moto pkai on9 tp x tau mne nk cr supplier. Ade sape leh bg pnduan x.  
27. Azwan 83 - Wed 12/Sep/2012, 8:34am
Mr Fly 2, NDRIK n Mz Bikers blh tlong email kan detail brg yg ade serta harga.. slalu barang pe yang biasa tok kdai sparepart moto perlu dapatkan.. email katock_gomock@yahoo.com  
28. Dads - Fri 28/Sep/2012, 9:19am
sy nk minta sdikit pendapat dan pandangan tentang bisnes spare part & aksesori motosikal ni..sy nk tahu lagi detail berkenaan bisnes ni;-
apa syarat2 dan keperluan nak mulakan bisnes?
modal permulaan? barang2 yg nk dijual? pembekal?

email: jester12race@gmail.com  
29. Tj 3 - Sun 9/Dec/2012, 1:13pm
fly 2 emailkan sye senarai harga barang semua....berminat nk buka kedai motor ....tajul.apt@gmail.com  
30. Syabil - Thu 13/Dec/2012, 11:25am
Mr Fly2 emailkan harga tiup untuk pembelian borong ke hernitakamil8085@yahoo.com  
31. Rimmy 2 - Sat 12/Jan/2013, 10:51pm
fly 2 saya juga berminat. Boleh tolong emilkan senarai harga barang semua.. Rimmy_khb88@yahoo.com  
32. Azlina 140 - Thu 31/Jan/2013, 9:21am
salam,
sy tengah mencari supplier yang boleh bekal spare part motor.. harap supplier boleh bagi sebut harga untuk saya  
33. Ff Toys - Tue 5/Feb/2013, 8:30pm
fly 2 saya juga ada perancngan untuk buka kedai jual spare part motor...boleh minta info sikit hihih  
34. Supardi Jamal - Sun 10/Feb/2013, 10:39am
tlong emai jga ngan saya s_ardy@yahoo.com.. tq  
35. Alexius - Sun 24/Feb/2013, 12:31pm
Hi, tolong emailkan kepada saya tentang sebut harga barang pembukaan bengkel motor..saya amat berminat dengan bisnes ini. ini email saya:nathnoel89@gmail.com. nak pendapat bagaimanakah nak buat kertas cadangan kepada badan terlibat ?  
36. Alexius - Fri 1/Mar/2013, 6:21pm
Fly ble tlg emailkan harga barang semua untuk buka buka bengkel mtor?  
37. Faizul Ahmad - Mon 18/Mar/2013, 1:00am
* salam ..Fly 2 ..saya berminat tentag akseksori superbike...jacket..helmet...slider..windsheild..atau brg aksesori yg berkaitan...boleh get me some info tak....faizulahmad13@yahoo.com..terimakasi
boleh saja bro... jap say email...  
38. Kezz - Wed 3/Apr/2013, 6:23pm
bleh tlg email dekat saya barang2 motorcross untuk demak,klx,nimota, dan barang2 aksesori motorcross?

mr.kezz@yahoo.com  
39. Fazreen Chograte - Mon 6/May/2013, 4:30am
salam . .saya juga ingin membuka kedai alat ganti motosikal. saya memerlukan pembekal alat2 moto yang basic.

commok_chograte@yahoo.com  
40. Il Ham 14 - Tue 14/May/2013, 8:15pm
Salam saya juga baru nak memulakan bisnes bengkel motor...ble email kat saya info cara nak memulakan bisnes TQ..saya juga memerlukan pembekal untk spare part motor nnt....so harap dpt info dari otai2 yg da berjaya
( lancerboyilham@gmail.com )  
41. Wellfredo - Tue 28/May/2013, 1:07pm
salam,FLY boleh tak email saya catalog serta harga part motor yang ade..(wellfredo@yahoo.com.my)TQ  
42. Wirr - Wed 19/Jun/2013, 10:24pm
Salam.. sy baru buka kedai menjual motosikal dan aksesori di seri manjung perak.. harap pada suplier aksesori motorsikal boleh hubungi sy dan hantar kataloq pada sy.. harap dapt membantu sy yg baru baru memulakan bisnes ini... kimoto.armanbike@gmail.com... no tel. 0194351422  
43. Nan 37 - Wed 17/Jul/2013, 1:09am
salam...sy berminat nk buka bisnes jual spare part motosikal kapcai... leh sapa2 tlg bg senarai harga barang yg diperlukan n harga... pas tu langkah2 mulakan perniagaan... bajet lak brape untuk buka kedai kecil-kecilan... tlg emailkan kat sy... nanz7078@yahoo.com  
44. Mohd Muslim Bin Mat Nawang - Mon 22/Jul/2013, 3:58pm
salam. sy dalam perancangan membuka kedai alatan spare part motosikal.. phon suplier2 sekalian emailkan quotation bagi barangan yg selalu digunakan... mdmuslim.nawang@gmail.com 013-4724252  
45. Shahrul 186 - Tue 30/Jul/2013, 1:52pm
saya berminat nak cari pembekal aksesori motor seperti jaket,helmet,google dan lain2.kalau ada boleh email saya lutong04@yahoo.com  
46. Aziahzaidi - Fri 27/Sep/2013, 11:12am
Sesiapa nak kongsi buka kedai spare parts motor dan jual motor.. email saya zaidi9280@yahoo.com kita buat sama sama  
47. Khaiz - Fri 18/Oct/2013, 9:29am
Salam.boleh sy dapatkan senarai barang2 basic sperti tayar,tiub,bulb,sproket,rantai, m.hitam,m.2T,m.fork,oilsil fork,gam gasket,gasket,.untuk memulakan perniagagaan sy,(bengkel moto).
Sy haraf tuan dapat membantu sy.mintak tolong emailkan sy senarai brang2 tu
khaizstone@yahoo.com.my.tq  
48. Syafiq 214 - Sun 22/Dec/2013, 8:31pm
salam..saya berminat untuk bukak sebuah kedai sperpart moto di tempat saya..so siapa yang memang pemborong barangan sperpart tolong email saya..supaya kita senang untuk berurusan..syafiq2509@yahoo.com..
ini bukan cerita tora-2..ini serius ok..kalau boleh melayu tolong melayu .so saya nk berurusan dengan org melayu supaya kita boleh sama-2 naik dan maju..amin..  
49. Hafizol 4 - Wed 1/Jan/2014, 2:23pm
fly 2-tlong emai jga ngan saya joe_wqc@hotmail.com.. tq  
50. Hafiz 735 - Thu 9/Jan/2014, 12:43pm
Salam....Mr Fly 2, NDRIK n Mz Bikers blh tlong email kan detail brg yg ade serta harga.. slalu barang pe yang biasa tok kdai sparepart moto perlu dapatkan..sy nk minta sdikit pendapat dan pandangan tentang bisnes spare part & aksesori motosikal ni..sy nk tahu lagi detail berkenaan bisnes ni;-
apa syarat2 dan keperluan nak mulakan bisnes?
modal permulaan? barang2 yg nk dijual? pembekal?..........  

Start | Page 1 | Next >                  FirstPage ¤ LastPage   (Total 103 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..