Ingin Bekerja di Australia?
Kirani - Thu 16/Aug/2012 8:33am [Last Comment]
~permit kerja selama 2 tahun
~tempat tinggal disediakan
~gaji 15 dolar 1 jam
~kerja 10jam sehari
~kerja 5 hari seminggu(sabtu dan ahad cuti)
~passport dipegang sendiri
~diiring terus sehingga ke ladang
~cuaca yang selesa untuk berkerja
~tiket balik yang murah & kebebasan balik pada bila-bila masa.
~gaji dibayar penuh tanpa dikenakan sebarang pemotongan.
~gaji dibayar setiap 5 hari berkerja
~khidmat nasihat drpd agen dan lain lain panduan

"JALAN PINTAS MERAIH KEKAYAAN"

BERMINAT HUBUNGI > 0103323151 KHAIRUDDIN
> 0126737028 YUSRAN

TOURIST GUIDE SERVICE
INTRA CIPTA SERVICE(MP0005819-K)
No:3,Kedai Masjid Al-Ikhlas,Tmn Sri Melati,Jln Selayang Jaya,Batu Caves Selangor.

Niche: Kerja Kosong | Jobs & Vacancies in Malaysia
 
1. Hasni Zainal - Thu 16/Aug/2012, 10:02am
apa syarat2nya?
hzacps@gmail.com  
2. Dhuha90 - Thu 16/Aug/2012, 3:15pm
kerja petik buah epal ke??email detail madiyusof90@yahoo.com  
3. Rashid Starpark - Thu 16/Aug/2012, 7:16pm
detail rashid_starpark@yahoo.com  
4. Faizal 49 - Fri 17/Aug/2012, 5:20am
emailkan ke saya....cam minat lak
faizal.atan768@gmail.com  
5. Sakor - Fri 17/Aug/2012, 6:24am
Umur max brape?  
6. Mohammad Tarmizi B Abd Razak - Fri 17/Aug/2012, 11:16am
SALAM KIRANI..
SYARAT2NYA...TLG EMAIL DETAIL INFO
mdtarmizi@gmail.com  
7. Peacock - Sat 18/Aug/2012, 2:40pm
Berminat boleh email detail.  
8. Muffin - Sat 18/Aug/2012, 10:18pm
juga berminat...tolong emailkan detail kepada saya :- xpiredmuffin@yahoo.com  
9. Ahmad Farhan - Wed 22/Aug/2012, 4:01am
Emaia detail..paanajwa@yahoo.com  
10. Lynn82 - Wed 22/Aug/2012, 1:37pm
Saya pun berminat,sila email ke smartlife919@gmail.com  
11. Rdlee - Wed 22/Aug/2012, 3:05pm
email ke rdlee072@gmail.com  
12. Azhari 2 - Wed 22/Aug/2012, 3:37pm
emelkan ke minnani@yahoo.com.my  
13. Saravana Kumar - Wed 22/Aug/2012, 9:49pm
berminat email saya redkhalnayak04@gmail.com  
14. Zuliana 6 - Thu 23/Aug/2012, 2:41pm
sila email detail info
zlana1984@yahoo.com  
15. Isa Mahdi - Fri 24/Aug/2012, 12:26am
err...kalau da di blacklist ptptn? bole uruskan x?...hihi  
16. Erzeugenly - Sun 26/Aug/2012, 12:42am
1 jam 15 dollar x 10 jam = 150 dollar
150 dollar x 5 hari = 750 dollar
750 x 4 minggu = 3000 dollar
tolak makan sehari 20 dollar x 30hari = 600 dollar
tolak duit sewa umah (sewa ramai2 seorg 500 dollar)
total expenses 1500 dollar sbln x 24 bulan =36000 dolar.

balance cash in hand pas tolak suma expenses dgn tiket flight return ada 36000 dolar utk 2 tahun = rm116200

agak2 la betul x kalo buat kiraan camni...kalo bleh bw balik byk ni selepas 2 tahun mmg berbaloi la utk org gaji kecik...sebab walaupun gaji mahal living cost kt sana mmg mahal..kalo 3000 dollar mmg skit ikutkan..  
17. Zairul Ashraf - Mon 27/Aug/2012, 10:38pm
betul kew???takut kena jual je sana..hehehe..  
18. Nisma - Tue 28/Aug/2012, 2:16pm
sy berminat..sila emailkan ker cos_id@yahoo.com..syarat2nyer  
19. Fizah 33 - Tue 4/Sep/2012, 3:30pm
Emailkan saya sayangcikkubaby@gmail.com  
20. Azhari 2 - Wed 5/Sep/2012, 4:10pm
Salam. Untuk makluman, sy dah semak dgn JTK, syarikat ini tdk mempunyai lesen utk membawa pekerja ke luar negara. Menurut JTK lagi, satu kumpulan di Seremban pernah tersadai setelah bayar duit kpd agen yg kononnya akan bawa mereka bekerja petik epal di Australia (mcm iklan di atas je...). Sesiapa yg berminat tu, baik semak dulu maklumat di atas. Sekadar makluman saja.  
21. Yassin 6 - Mon 1/Oct/2012, 1:26pm
Berminat, sila email detail ke aidiadnan@yahoo.com  
22. Badariah - Thu 15/Nov/2012, 1:15pm
kerja petik buah ni kerja bermusim, bukan sepanjang masa ada kerja. Pada yg berminat, sila cari info lanjut. Betul ke boleh dapat permit kerja 2 tahun or guna visa melancung?  
23. Jamal Pak Tongko - Thu 15/Nov/2012, 1:40pm
RAMAI PEKERJA ASING DTG KE MALAYSIA KERANA BYK PELUANG PEKERJAAN DI MALAYSIA. CUBA KITA LIHAT KEHIDUPAN MEREKA KAT SINI X UBAH SEPERTI HAMBA. ADAKAH TUAN2 INGIN DIPERHAMBAKAN SEPERTI MEREKA SEDANGKAN DIMALAYSIA BYK CARA UTK KITA CARI DUIT..KERJA KAT LDG EPAL SAMA LA MCM BANGLA KERJA LADANG KAT MALAYSIA... I LOVE MALAYSIA......  
24. Azwan Haniff - Fri 7/Dec/2012, 5:49pm
jamal pak tongko boleh tak kau bagi kerja bayaran 15$ perjam kepada aku yang memerlukan kerja  
25. Aisyah 156 - Mon 14/Jan/2013, 5:49pm
Can the email the details to me at all4_one87@yahoo.com
Dengar cerita kene pergi kursus dulu  
26. Azam 17 - Thu 24/Jan/2013, 1:27pm
Salam..saya telah menghadiri sesisi taklimat yang dianjurkan oleh sykt ini...saya telah bertanya beberapa soalan kepada bos mereka yang tidak dapat dijawab oleh mereka...saya merasa ragu-ragu mengenai operasi sykt ini...saya tidak rekmen kepada mereka yang berminat bekerja melalui sykt ini...cara mereka berurusan adalah seperti sebuah sykt DI TAMAN MALURI CHERAS yang baru -baru ini menipu hampir 500 orang yang yang mahu bekerja sebagai pemetik buah di Australia.  
27. Malar 6 - Mon 4/Feb/2013, 11:03am
Hi, am interested. Pls email details and requirements.  
28. Jym - Tue 5/Feb/2013, 9:43pm
Is this still valid? Pls send me T&C (jym_135@yahoo.com)  
29. Muhammadariffinalias - Sun 10/Feb/2013, 11:20am
Still available ? Email saya detail please epinku123@yahoo.com  
30. Pariff - Sun 24/Feb/2013, 6:04pm
detail please..pariffmustapha@gmail.com  
31. Mohd Hanif 20 - Tue 19/Mar/2013, 5:18pm
details pls @ mohd.hanif.mansor@gmail.com...berminat.  
32. Mosid - Sun 7/Apr/2013, 11:22pm
kawan2 x payah lah..saya baru balik dari NZ dan Australia..Tiada permit dikeluarkan oleh kerajaan Australia untuk kerja diladang. Boleh cek dengan Imigration Australia...Kalau nak cari nahas silakan..  
33. Rkesetiu - Tue 9/Apr/2013, 4:47pm
Pening kepala kalau baca komen dari atas tu...ada sesiapa boleh sahkan tak yang iklan nie tak tipu....aku nak cari duit bayar hutang ni...please  
34. Azam 126 - Mon 3/Jun/2013, 12:19pm
salam warge malaysia,kepade yang teringin sangat nak keje kat sane tu,atau minta pendapat yang betul,sile PM saya kat email saye:norazam_mustafa@yahoo.com....saya bersependapat dengan saudara mosid diatas..ikhlas dari saya ingin menolong ape yang saya tahu je...saya adalah seorang pemetik buah,pem"prunning',pe'tunning',tanam sayur dan sebagai nye...sedang balik malaysia bercuti...  
35. Zarul Anuar - Thu 20/Jun/2013, 11:51pm
sila lawati blog saya www.petikbuah.info untuk kerja di Australia.  
36. Kerja Halal 2 - Tue 17/Sep/2013, 10:34pm
Salam..Saya juga ada pengalaman bekerja di melbourne sebagai pemetik buah dan sayur. Jika ada sesapa yang berminat nak ke sana bole hubungi saya fendi 0173138696/0126043858  
37. Din11 2 - Wed 25/Sep/2013, 9:48am
Salam semua. Saya pernah bekerja sebagai pemetik buah di melbourne selama 6 bulan. Sekarang dah blk malaysia bercuti. visa masih hidup lg. So sesapa yang berminat nak tau tips kesana boleh call saya 0136831171.  
38. Roslan 127 - Sat 5/Oct/2013, 3:37am
Salam Semua, Setau saya memang tiada visa keja petik buah, yang ada cume social visit, layari laman web mereka untuk keterangan lanjut, cuma kesian banyak dalam blog nie tiada maklumat tepat, saya kira posting nie flaws, sorry  
39. Kerja Halal 2 - Wed 9/Oct/2013, 1:46pm
Salam kawan2..Info terbaru..Urgent! Bos saya di melbourne memerlukan pekerja untuk ladang baru yang akan beroperasi tak lama lagi. Gaji dibayar dalam aud13-aud17 sejam. Boleh hubungi untuk info lanjut. Fendi 017 3138696.  
40. Muhd22 3 - Wed 20/Nov/2013, 5:12pm
aslmkm, saya baru pulang dari australia sebagai pekerja ladang, kalau berminat boleh call saya 0178805706 , saya akan bg detail  
41. Din 221 2 - Mon 10/Mar/2014, 9:15pm
Salam..pada yg masih berminat ke aussie boleh gak ke web dinoaustralia.blogspot.com. Insyallah boleh membantu..  
42. Syahidin 3 - Wed 2/Jul/2014, 10:30pm
saya di australia skrang..
nak habaq ada kje ksong di swan hill
keje prunning..
gaji 140-160 per row..
nak pakai dlm 10 orang..
papehal email muhammadsyahidin09@gmail.com  
43. Arshad Mohamad - Mon 9/Feb/2015, 11:30pm
emel kan pada saya syarat2 permohonan dan bagaimana nak ke sana?

leo_shad91@yahoo.com  

Page 1   (Total 43 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..