I Dah Dapat Loan.
Lan27 - Mon 27/Jan/2014 2:43pm [Last Comment]
kepada semua ahli mc dah banyak kali i tertipu pasal upfront untuk buat loan,tapi dari majalah ni i dapat contact seorang nama joseph.
dia tolong saya buat personal loan 150k tanpa apa2 upfront i hanya bayar dia rm85 saja untuk supporting document,hari ni akhirnya i dapat loan dari bank dah,walaupun makan masa sikit tapi i dapat loan,i amat lega dan boleh mula bayar hutang i.sesiapa yang ingin buat loan boleh email dia.dia memang boleh buat.jangan tertipu lagi dengan orang lain pasal upfront.
terima kasih mr.joseph
email encik joseph; ja652916@gmail.com

Niche: Pinjaman Peribadi
 
1. Enihaiza - Mon 27/Jan/2014, 3:09pm
en.lan27 email sy boleh? sy just nk tya en.lan27 dlu la sblm sy email mr.joseph ni..tq
denihaiza@gmail.com  
2. Star Fish - Mon 27/Jan/2014, 4:41pm
BOLEH EMAIL KAMI DI :
deltastar_moneylender@yahoo.com

atau terus hubungi kami di
0341078886 (star)  
3. Nasib Badan 2 - Mon 27/Jan/2014, 5:23pm
lan27.

pls share your contact number/email me at largishka@gmail.com  
4. Kacangputeh 2 - Mon 27/Jan/2014, 5:49pm
Memang betul ,

I ada apply dgn En Joseph & seorang lagi.

Dua - dua dengan jumlah yg besar juga. Dgn En Joseph tak ada upront pun, cuma bayar RM 85 je.

Dgn yg sorang lagi, ingatkan tipu sebab bayar upfront dlm beratus, tapi dapat dlm USD 200,000.00 dlm masa 1 minggu  
5. Trisnawati Zulkifli - Mon 27/Jan/2014, 6:00pm
en lan dg kacang putih.boleh bg no tel en joseph dg saya ker.no saya 0169703475  
6. Edza 3 - Tue 28/Jan/2014, 9:04am
lan27 dan kacangputeh 2.. sharelah kalau loan tu betul dpt.. ra,ai warga majalah nk wat pinjaman..  
7. Jamali - Tue 28/Jan/2014, 10:48am
bolih pecaya ke?meragukan.  
8. Cunna - Tue 28/Jan/2014, 12:01pm
blh percaya ke ni..if betul,pls provide no tel..tenki..  
9. Rozita Ahmad Rosly - Tue 28/Jan/2014, 12:36pm
ni reply email yg i dapat dari Mr Joseph , uol rs boleh percaya ker?

process apply loan,loan kita apply terus dari bank(hsbc,cimb,bank rakyat,)under buisness loan dan personal loan,orang yang bercadang untuk mula perniaggan boleh apply,(ctos/ccriss/commitment tinggi pun boleh apply),kita akan bagi loan anda lulus 100%.amount yang boles apply dari rm30k-rm500k,process dalam 3 minggu,kits akan bagi kamu format untuk kamu sendiri kena jawap call semasa pihak bank call kamu,lepas loan approve,kamu kena pergi ke bank cawangan yang terdekat untuk sign dan bank terus akan masuk duit terus ke account kamu.broker yang buat loan ni ada pengalaman 8 tahun,dan sebulan boleh buat loan untuk 5 orang saja,sekarang untuk bulan ni tinggal untuk 2 orang saja,jika berminat cara untuk apply dan email document((kepada org yang berkerja,ic,payslip 3 bulan,epf statement,proposal letter RM85(refundable),no.account bank,alamat untuk hantar surat,no contact number)),kepada orang yang berniaga email document((ic,ssm,alamat perniaggan,bank statement 3bulan,proposal letter RM85(refundable),no.account,alamat untuk hantar surat,no contact))selepas loan approve selepas kamu dapat duit kena bagi comision kita 2% dan janji untuk 6 bulan kamu kena bayar ansuran bulanan dengan tepat kalau kamu tak bayar officer yang approve loan kamu akan dalam masalah.kepada sesiapa yang tak cukup document atau tak ada document boleh apply,kita akan buat semua document bagi loan approve tapi lepas loan approve dan selepas kamu dapat duit kena bagi kita 10%  
10. Nik Syamil Azam - Tue 28/Jan/2014, 1:08pm
blh bg detail?
niksyamilazamcumi@rocketmail.com  
11. Mohd Hilmi 9 - Tue 28/Jan/2014, 2:51pm
TERBAIK  
12. Seri 44 - Tue 28/Jan/2014, 3:11pm
ade sesape yg dh buat n bnk in duit ke?pls share  
13. Sheila 45 - Tue 28/Jan/2014, 3:49pm
swasta blacklist boleh apply ke?  
14. Linda Amir - Tue 28/Jan/2014, 3:55pm
MASALAH KEWANGAN ? MS SDN BHD SEDIA MEMBANTU ANDA
*untuk pekerja swasta,kerajaan,pencen
*proses hanya 1/2-1jam sahaja
*tempoh pembayaran fleksible
*memerlukan dokumen ringkas
*membantu melangsaikan hutang anda di syarikat pinjaman lain atau along
*memberi komisen sekiranya anda membawa pelanggan kepada kami
*hanya untuk area kl dan selangor sahaja
(tertakluk kepada terma dan syarat)
hubungi kami :
office : 03-6138 8696
h/p : 018-974 7877
email : mssdnbhd77@live.com  
15. Rohaida Shaari 2 - Tue 28/Jan/2014, 4:40pm
pd sesiapa yg dh pernah buat loan dn lulus dgn joseph ni...sharekan dgn aida di rohaida@sepcapital.com.my... mcm kedengaran penipu je  
16. Fitry 3 - Tue 28/Jan/2014, 7:47pm
dah apply ngan die mggu lps skarang msh menunggu jwpan  
17. Neesa91 - Tue 28/Jan/2014, 8:09pm
Sya pn da apply dgn Mr.Joseph ...meib lpas raya cina bwu dpt ..mmg mkn mse sbb smua doc dia yg uruskn ..  
18. Kacangputeh 2 - Tue 28/Jan/2014, 8:19pm
Yup. Slps bbrp kli apply dgn org lain kt mjlh.com ni, dgn mr.joseph & 1 NGO je dpt loan.  
19. Hajili Bin Jukerin Jukirin - Tue 28/Jan/2014, 9:05pm
nak buat pinjaman,boleh buat sehingga potongan slip gaji tinggal rm1..ctos cris blacklist semua boleh..no upfront dan cas selepas loan lulus,tempoh pinjaman 10 tahun dan bukan along dan pinjaman berlesen#hanya untuk sabahan sahaja.  
20. Seri 44 - Tue 28/Jan/2014, 10:02pm
neesa91:bnk dh ade kol u ke?  
21. Nasib Badan 2 - Tue 28/Jan/2014, 11:27pm
setakat tak de member yg genuine dpt loann tapi claim dah dpt...  
22. Nasib Badan 2 - Tue 28/Jan/2014, 11:41pm
sbb tak de yg dpt share prove tu yg muskil tu...  
23. Frk Services - Tue 28/Jan/2014, 11:57pm
please ..sape2 y dh dpt loan..share kt sni..nk tau ksahihan
kite tgh trsepit nk wat loan asyik kna tipu saje..  
24. Nasib Badan 2 - Wed 29/Jan/2014, 12:08am
Lan27

nama u Roslan kan?

pls send ur contact to largishka@gmail.com

sbb saya pun nak apply...  
25. Frk Services - Wed 29/Jan/2014, 3:57am
Fitry3,Neesa91,Kacang puteh,mcm mana dpt contact Mr Joseph? kwn2 y syorkn atau bgmana? msih ragu2..coz pnh bnyk kali ttpu duit dh beribu abes..smata nk cr loan..xnk pisang bbuah 2kali dhh..  
26. Fitri 16 - Wed 29/Jan/2014, 10:38am
swasta blacklist bole apply x lan?  
27. Tina7887 - Wed 29/Jan/2014, 10:43am
En hajili bole email detail peacypeacejr@gmail.com  
28. Fitry 3 - Wed 29/Jan/2014, 11:47am
kepada kawan2 semua sy akan update sekiranya sy dah dpt loan, klau nak ikutkan janji yg die ckp proses paling lama 3 mggu so abis mggu dpn ckup 3 mggu, mggu nie dah 2 mggu still mash xde call dr bank,  
29. Hafiz Bujang Kitchen - Wed 29/Jan/2014, 12:02pm
As-salam Fitry 3 boleh dpt no contact saya baru apply dgn mr joseph nih. kalau dpt no contact kita boleh share / update isu ni kalo betul boleh bantu kwn2 lain . Hafiz@pembekal sabun dari kilang dgn harga murah. Hafiz 0133206914  
30. Azlizan 3 - Wed 29/Jan/2014, 5:34pm
En haliji...blh emel saya azlizanaznie@ymail.com. .tq  
31. Lan27 - Wed 29/Jan/2014, 5:47pm
kepada semua warga mc,encik joseph kata dia apply untuk 3 orang sahaja,so jangan spoil image dia,sesiapa nak prove yang i dapat loan bagi email saya mail surat dari bank  
32. Frk Services - Wed 29/Jan/2014, 6:05pm
ni email sya farmiekhalilahrahimi@gmail.com
klau blh lan27 bgi hpon nom skali..
sya ada call mr.joseph smalam dia ckap akn apply utk 6 org..
sya agak ragu-ragu dgn knyataan yang brlainan..  
33. Fitry 3 - Wed 29/Jan/2014, 7:02pm
sy bru dpt call dr bank die call 6.45ptg menggunakan private number yg heran adalah luar waktu pejabat
die ckp akan telifon blk dlm masa 2 mggu untuk kelulusan????
so tggu dan lihat
Lan27 blh bg surat dr bank x Steven_Fitry@yahoo.com  
34. Fitry 3 - Wed 29/Jan/2014, 7:23pm
kami bkn nak spoil image die kami just xnak kne tipu lg sbb yg tipu nie ORG MELAYU SENDIRI, sy dah berurusan ngan 3 org melayu duit upfront dah ambik last2 diam terus ade yg berani bersumpah atas nama ALLAH lg last tipu gak
so biar la diorg tggu result sy dlu mcm mana klau dpt en joseph juga untung sbb lbh 10 org yg nak wat bukn ckit amoun nye byk yg diorg nak wat  
35. Lan27 - Wed 29/Jan/2014, 8:01pm
dulu saya dapat call pun lewat,mr,joseph dulu kata loan process punya departmnet akan kerja dari 4.30pm ke 7.30pm,esok i mail fitry 3 surat dari bank tu,i dapat loan pun hampir 5 minggu sebab i tak ada document.  
36. Nasib Badan 2 - Wed 29/Jan/2014, 9:06pm
hai kawn2 saya baru dapat call dari bank hari ni under Mr. Joseph. bila dah signed doc i akan share kpd yg berminat.

tx  
37. Hamsyah - Wed 29/Jan/2014, 9:15pm
Lan27,
emailkan saya juga surat dari bank tu. kalu betul boleh juga tolong member yang lain

hamsyahismail@gmail.com  
38. Hananie - Wed 29/Jan/2014, 9:24pm
lan. boleh emel saya layalara@yahoo.com. saya just nk tgk jer. x semua org menipu kan....tq  
39. Fitry 3 - Wed 29/Jan/2014, 11:37pm
kepada kawan yg ingin buat loan nie diharap tggu la sehingga saya @ Nasib Badan 2 dpt loan tu, klau dpt sy akan update kat majalh nie, bkn apa spy kawan2 semua yg mana dah rugi seblm nie x rugi lg, tggu 2 mggu dr sekarang jwpn nye klau btl la loan nie berjaya
harap kita semua dpt manfaat dr sni  
40. Budarkjahart - Thu 30/Jan/2014, 1:03am
Lan27,
Boleh email detail pasal loan tu??
nk tgk jugak..
sy bru apply cuma nk tengok sbg kepastian.
bleh email sy dekat m.nur.hibatullah@gmail.com  
41. Kacangputeh 2 - Thu 30/Jan/2014, 6:39am
Betul, kpd kawan2 yg beetanya kat email sy ttg loan. Tolong gunakan bahasa yg elok. Sy bkn jenis 24 jam mgadap email utk jwb soalan ttg loan ni. Jd, bila lewat jwb jgn la maki hamun sy.

1 lg, tak pyah la nak suruh sy email salinan ic, salinan penyata bank keseluruhan kat anda sbgai bukti duit sy masuk. Sy just share yg sy dpt loan tu je, bukan sy nk pinjam dgn awak (yg bertanya di email pun)  
42. Master Puppet - Thu 30/Jan/2014, 8:02am
hai Lan 27 dengan kacangputeh 2..
boleh emel salinan penyata bank yang mengatakan awak dah dapat pinjaman dari bank?..kalau ok, saya nak apply juga dari en joseph ni..
ni emel saya - masterpin87@gmail.com  
43. Kacangputeh 2 - Thu 30/Jan/2014, 10:08am
Kalau minta bukti surat tu tak apa la, yg nak minta penyata buku akaun apa pasal pula?

sy nak tolng kawan2, bukan sy pulak nak minta loan dr yang bertanya sampai kena serahkan semua bukti penyata bank.

Cuba kalian. Saya minta penyata akaun bank secara detail. Naik angin tak? Nak suruh org berkongsi detail pun, jgn la sampai jadi ALONG.  
44. Aishah 75 - Thu 30/Jan/2014, 10:59am
btul ckp cik kacangputeh.sy ada email jgk kat kacangputeh mntk bukti surat sblum ni.hrp dpt tlg stakat tu pun ok. sy pun nk share kat cni jgk.klu nama x clear mmg sgt2 susah nk uat loan wlu keje gov.klu sape kate gov senang dpt loan, itu zaman dulu punye citer.skrg da susah.tp lau keje gov yg over 60%, sy cdg dgn en.din (019-2325848) email: hanifdin36@yahoo.com. wlu sy x pnh jumpa tp en.din jujur n xde upfront.caj pun x melampau.lau nk lbh detail boleh call en.din sndiri.lau loan da approve tu jgn la x bg caj diorg yg jujur tlg kite dpt loan.utk swasta,smpi skrg sy msh mncari sbb sy sndiri pun da kena jgk beribu ribu,tp lum dpt lg full refund upfront.lau ada rezki dpt duit upfront tu,adala. tp lau xda rezki x dpt blk.kena yakin pd allah.org yg amek duit upfront tu pun x berkat hidup.bkn mkin kaya,tp mkin papa.sejak sistem kwgn bnk negara diperketatkn bkn je swasta susah dpt loan,yg keje gov pun susah dpt loan sbb sy pun pnh keje swasta.jd sy fhm keadaan org2 yg susah dpt loan.smpi skrg x tau knp org yg keje swasta susah dpt loan.lau dpt pun x byk.mmg sgt trtekan.rezki msing2 allah yg tntukan.lau marah2 pun x guna sbb ape yg menyukarkn kite skrg adalh sistem kwgn negara yg dprketatkn.yg bertmbh susah rkyt.klu sume rkyt kat m'sia ni boleh uat loan wlu nama x clear,mmg sume bole gi bnk direct n pnjm ikut cara btul.tp dsbbkn sistem kate x bole,jd wujudla agen2 yg bole tlg dgn mcm2 cara.tu sume sbnrnye ats kite nk prcy atau x.lau prcy truskan,lau x prcy x pyh buat.bila da trtipu jgn salahkn org lain sbb diri sndiri yg buat kptusn n amek risiko.takde sapa pksa kite utk bg upfront. org yg jujur pun kena sabotaj.bila da sgt terdesak,mmg xde pilihn lain,tu yg percy pd upfront.sy pun slh satu mgsa.tp smpi skrg msh lg ada keyakinn.lau yg xde upfront,mmg btol ada yg brjy.sbb agen n bnker yg btol2 tlg.tp bila dpt loan jgn lupa bg caj kat diorg.jd diorg bole tlg yg lain2 plak.lau yg xde upfront tu,x timbul isu prcy atau x.yg jd tnda tnya,dpt atau x.lau dpt tu rezki,lau x dpt, xde rezki allah nk bg.jd kita semua berdoa yg terbaik.  
45. Noorwani Razali - Thu 30/Jan/2014, 11:26am
mintak tolong share dgn saya juga psl loan tu..sy pun perlukan loan segera..nama ade ccris..email sy noorwani_r@yahoo.co.uk

utk kengkwn yg dah apply tu kalu dpt je please inform ye..ramai yg bermasalah nk bt loan tp jadi mangsa tipu..thanks :)  
46. Fitry 3 - Thu 30/Jan/2014, 12:10pm
insyallah klau sy dpt sy akan inform kat kamu semua just tggu lg 2 mggu bru dpt keputusan sama ada btl ker x, yg mana nak wat tu tggu jer la kesian kat kacangputih tu, so anggap la sy nie adalah testimoni kamu semua  
47. Shima Rosli - Thu 30/Jan/2014, 2:01pm
Lan, saya dah cuba email byk kali tp tak berjaya.

Saya nak mencuba, boleh bantu saya tak?  
48. Frk Services - Thu 30/Jan/2014, 2:04pm
Harap2 En Fitry pnye loan bjaya..  
49. Fitry 3 - Thu 30/Jan/2014, 7:31pm
lan27 mane agrement yg awk nak send kat sydah 1 ari tggu x dpt pun  
50. Kacangputeh 2 - Thu 30/Jan/2014, 7:48pm
Pd yg email nk bukti surat pjanjian tu, sy akan reply dgn attach surat tu ya, nk scan dan masuk lm komputer dulu

Yg nak penyata bank utk tahu semua maklumat (no akaun sy , berapa duit sy dlm bank) semata mata nk cek kat bnkdari mana sy dpt loan tu dan mcm mna busines sy. Tlg hentikn ya.

Sy komen di sini, sb nk kongsi pengalaman terima loan dgn kwn2, itu hja  

Start | Page 1 | Next >                  FirstPage ¤ LastPage   (Total 508 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..