Hutang dan Kerja
Anna Jan - Wed 20/Sep/2017 9:16am [Last Comment]
Assalamualaikum warga majalah.com

Nk tahu kalau kita ada rekod ccris ctos, ada masalah tak kalau nk apply keje baru. Cth mcm nk apply jd agen hartanah, jual air penapis, nk mintak keje swasta ke..sbb bila tgk kat portal carian kerja, ada yg stated syarat kt iklan: tiada ccris, ctos atau muflis.

ke better keje sendiri je buat on9 biz ya..

Tq pd yg sudi bg pendapat.

Niche: Diskusi Kerjaya | Jobs & Vacancies in Malaysia
     
  1. Agensi Pekerjaan Fay Resources M Sdn Bhd 73 - Wed 20/Sep/2017, 9:54am
    tak ada masalah pun  
  2. Siti Zuraidah Mahmud - Thu 21/Sep/2017, 5:40pm
    Tak ada masalah pun untuk apply kerja-kerja macam tu. Mungkin kerja gomen yang tak boleh kalau diisytiharkan muflis  
  3. Wahmarketings - Wed 20/Dec/2017, 11:57pm
    jngan muflis dan jangan bekas banduan. kalau dah muflis akaun bank masuk duit mmg kena telan. kalau setakat ccris, ctos xde masalah.  
  4. Raffiq 6 - Fri 26/Jan/2018, 5:52am
    Pls PM me www.wasap.my/601112317432  
  5. Hafidz Arif 3 - Sat 13/Apr/2019, 1:50pm
    Pernah dengar, buat duit sambil duduk dirumah? Sebenarnya ia wujud!

    Klik utk penerangan: http://Bit.ly/biz10je  
Page 1   (Total 5 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/channel/UCsO-MY8KvW6kitzwqHptapA

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Makanan Eksotik dan Unik di Temerloh Pahang
Makanan eksotik biasanya ada peminat yang tersendiri. Jika dikenakan dengan menu masakan yang sesuai, peminatnya akan sentiasa datang walaupun dari jauh. Kelebihan meniaga makanan yang eksotik adalah kurang pesaingan. Kadang-kadang di sesebuah bandar anda seorang sahaja yang berniaga makanan tersebut
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)
Nasi Kandar Popular di Bangi yang Anda Tak Pernah Dengar
Konsepnya simple, tapi populariti Nasi Kandar ni naik mendadak walaupun baru sahaja dibuka. Mari kita lihat apa yang membezakannya dari nasi Kandar klasik yang lain.
Nasi Goreng Konsep Baru yang bakal Meletup di Malaysia
Kita dah biasa dengan pelbagai nasi goreng sejak dari kecil lagi. Tetapi kini, sebuah rangkaian franchise dari Jepun cuba membawa konsep baru yang di adaptasikan dengan nasi goreng Malaysia. Produk ini amat popular di kalangan pekerja ofis. Mari lihat konsep baru nasi goreng 'Onigiri' versi Malaysia