Housing Loan/Refinance/CIMB Bank Direct Sales Staff (Door to Door Services)
Roslan Johari - Thu 25/Jul/2013 8:50am [Last Comment]
ASSALAMUALAIKUM CGRIAN, PADA SAPE2 YG BERMINAT BUAT PINJAMAN PERUMAHAN MELALUI CIMB BANK ATAUPUN SUB-SALE ATAU REFINANCE SAMA ADA UNTUK DAPATKAN CASH ATAU REDUCE INTEREST RATE DARI CIMB BANK BOLEH HALO2 SAYA,

below 200k BLR-1.7%
200k-350k BLR-2.0%
350k-500k BLR-2.2%
Above 500k BLR-2.4%

BLR=6.6%


Salaried Applicant:

NRIC photocopy.
Latest 3 months' salary slip.
Latest 3 months bank statement
Latest EA form / EPF statement
Latest Income Tax Form BE with receipt
Sales & Purchase Agreement / Booking receipt from developer.


Self-Employed:

NRIC photocopy
Form 9, 24,49 or Form A & D
Latest 6 months Company bank statement
Latest Income Tax Form B with receipt
Sales & Purchase Agreement / Booking receipt from developer.


Supporting Document :

Tenancy Agreement
Fixed Deposit
Saving account
ASB/Tabung Haji saving


KELEBIHAN REFINANCE RUMAH (COPY PASTE)

Setelah bertahun membayar ansuran pembiayaan perumahan, baki hutang kita di bank sudah pasti akan semakin berkurang. Sekiranya nilai rumah kita (harga pasaran terkini) melebihi baki hutang, maka kita dikatakan mempunyai ekuiti iaitu perbezaan nilai harga rumah dengan baki hutang kita.

Ekuiti kita akan bertambah lebih tinggi lagi sekiranya harga pasaran rumah kita naik. Walaubagaimanapun, ramai pemilik rumah tidak tahu cara untuk menggunakan ekuiti tersebut.

Sebenarnya ekuiti rumah boleh kita gunakan untuk pelbagai tujuan. Cara untuk menggunakan asset tersebuat adalah melalui ?cash out? refinance di mana kita perlu mendapat pinjaman baru dan menggunakan rumah tersebut sebagai cagaran.

Kadar faedah atau keuntungannya sudah pasti lebih rendah berbanding pinjaman peribadi.

Salah satu penggunaan Cash Out Refinance adalah untuk tujuan menstruktur kembali hutang-hutang sedia ada . Ini kerana pinjaman perumahan merupakan cara yang baik untuk membayar hutang-hutang lain yang interest tinggi seperti kad kredit.

Kadar faedah untuk refinance adalah lebih rendah daripada pinjaman peribadi dan pinjaman lain. Setelah membayar hutang-hutang lain, kita hanya ada satu hutang sahaja iaitu hutang pinjaman perumahan. Oleh itu proses ini juga digelar debt consolidation (penggabungan semua hutang kepada satu hutang).

Selagi kadar keuntungan sekarang lebih rendah berbanding kadar keuntungan sedia ada yang dikenakan oleh Bank, refinance semula rumah boleh mendatangkan manfaat kepada kita. Duit daripada cash out pembiayaan boleh digunakan untuk pelbagai tujuan seperti berikut, antaranya:

1. menjelaskan hutang-hutang kita yang berfaedah tinggi seperti kad kredit
2. mengubahsuai rumah dan sekaligus menaikkan lagi nilai rumah kita.
3. membiayai kos pendidikan anak-anak
4. membayar bil perubatan dan rawatan hospital
5. dan lain-lain.

AWAS: nak refinance pastikan kewangan adalah mencukupi @ komitmen rendah..CCRIS good...

*LOAN TENURE SEHINGGA 40 TAHUN ATAU MAKSIMUM UMUR 70 TAHUN, MANA-MANA YANG LEBIH AWAL.
*MARGIN SEHINGGA 90%+5% (MRTA, LEGAL FEES & VALUATION)

KINI TIADA LOCK PERIOD UNTUK SEBARANG LOAN

##Sesiapa yang nak buat housing loan dengan CIMB, boleh pm saya, call,msg or whatsapp saya seperti yg tertera di signature saya.

PERMOHONAN TERUS KE TEMPAT ANDA!!!!!!!!!!

Kalau anda walk-in ke mana2 bank, mungkin kurang layanan...
tapi saya cuba bagi anda service terbaikkkkk,sbb saya mobile sales team, bukan di branch.. INSYAALLAH....
__________________
ASB LOAN CIMB up to 30 Years/Mortgage,Refinance,Housing Loan/Personal Loan CIMB Swasta/CIMB Credit Card/
013-3842042(call & sms) & 012-9729723(call & whatsapp) Selangor/KL/Putrajaya

Niche: Pinjaman Hartanah
 
1. Sherry 21 - Mon 19/Aug/2013, 1:10pm
saya nak tanya n nak buat loan rumah...berapa kelayakan harga.tq  
2. Azuan 48 - Tue 20/Aug/2013, 6:03pm
saya tgh mencari utk refinance rmh,boleh call saya 0163066391  
3. Roslan Johari - Wed 21/Aug/2013, 9:14pm
sherry- sms atau wassup saya..sbyk yg nk tnye..
azuan- nti saya kol.  
4. Azuriah - Wed 11/Sep/2013, 4:34pm
blh email sy..azzuriahahmad@gmail.com  

Page 1   (Total 4 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..