Hati-Hati dan Berjaga-Jaga Jika Ingin Melabur Atau Mengeluarkan Modal
En Man 8 @ Hidayah I Technology and Trading - Mon 18/Mar/2019 9:41am
Assalamualaikum wbt. rakan2 majalah.com.

Mohon agar lebih berhati-hati dalam melabur dan mencari rakan pelaburan.

Mangkuk @ conman @ scammer dibawah ni dah tipu saya beribu ringgit bberapa bulan lepas.
Nama i.c: Mohd Fairos Bin Abd Aziz
Alamat i.c : No 1 Kampung Gemetir, 71500 Tanjong Ipoh Negeri Sembilan
No i.c 87xxxx-05-55xx
No telefon bimbit : 0142410441
Status: Berkeluarga, dikatakan mempunyai anak 3

modus operandi: Mencari pelabur2 yg boleh bagi modal berniaga tp sebenarnye untuk dijadikan mangsa.

Semoga beliau diberikan hidayah dan mendapat balasan yang setimpal dr Allah swt.

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
   
 1. Hazrul Nizam - Mon 18/Mar/2019, 10:23am
  adakah tuan pasti penipu bernama Fairos?

  Klik pada nick forum saya utk membaca bagaimana penipu sebenar (professional conman) menggunakan identiti mangsa (IC dan kad ATM mangsa) utk menipu orang orang yg memerlukan wang atau yg mencari pelabur.

  tips:
  jika tuan PERNAH berjumpa dgn individu tersebut dan snap gambar, sila laporkan kepada polis dan tunjukkan gambar.

  tips:
  jika tuan TIDAK pernah berjumpa dengan fairos, sebaliknya hanya deal melalui online tanpa pernah berjumpa, tuan mungkin telah menjadi mangsa penipuan professional conman. Jika penipu memberikan gambar kepada tuan secara attachment atau whatsap, kemungkinan besar itu bukan gambar penipu. Sebaliknya mungkin gambar mana mana mangsa yg dicuri.  
 2. Ita 117 - Tue 7/May/2019, 5:02am
  Allah hai...dia nie perosak kepercayaan mrk2 yg benar2 ingin jadi pelabur...sy sehingga kini belum lg terima mrk yg benar2 ingin melabur utk syarikat saya....tp anda mmg ??  
Page 1   (Total 2 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/channel/UCsO-MY8KvW6kitzwqHptapA

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Nasi Beriani Gam dari Baghdad ke Putrajaya
Nasi Biryani Gam adalah diantara makanan yang paling sedap di Malaysia. Cara masakannya rumit dan resepinya adalah hasil kepakaran turun temurun. Kami cuba mencari dari mana asal perkataan Biryani Gam. Dari Putrajaya, ke Batu Pahat, ke Melaka, ke India, ke zaman Mughal India dan semakin jauh sehingga seribu tahun dahulu... di Baghdad.
Kehebatan Nasi Lemak Kuah Kuning
Apa yang menyebabkan nasi lemak sedap? Adakah nasinya, sambalnya, kuahnya atau komponen lain nasi lemak? Kami melawat Kak Ina, seorang peniaga nasi lemak yang amat terkenal di Taman Maju Jaya, KL. Mari ikuti perjalanan kami :-)
Makanan Eksotik dan Unik di Temerloh Pahang
Makanan eksotik biasanya ada peminat yang tersendiri. Jika dikenakan dengan menu masakan yang sesuai, peminatnya akan sentiasa datang walaupun dari jauh. Kelebihan meniaga makanan yang eksotik adalah kurang pesaingan. Kadang-kadang di sesebuah bandar anda seorang sahaja yang berniaga makanan tersebut
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)