Gandakan Simpanan KWSP Anda Secara Islamik/Peluang Menjadi Agent
Syed 37 - Thu 2/Aug/2012 12:20pm [Last Comment]
Assalamualaikum wbt. Salam Ramadhan dari saya moga kita semua mendapat rahmat dan keampunan dari Allah.

Sekadar bengkongsi sedikit ilmu yang Allah bagi. Alhamdulillah setelah menyimpan duit KWSP ke dalam Public Mutual lebih kurang 2 thn, perolehan melebihi 8% yang mana lebih tinggi daripada pulangan KWSP (5%).

Jika anda mempunyai simpanan KWSP, anda perlu bertindak segera untuk mengeluarkan sedikit (mengikut perkiraan yang dibenarkan) dan laburkan ke dalam unit trust seperti Public Mutual. Pelaburan ini adalah untuk jangka masa panjang dan sememangnya KWSP akaun 1 hanya boleh dikeluarkan setelah kita pencen. Risiko pelaburan sangat rendah dan terdapat banyak dana2 yang kita boleh labur mengikut keperluan samaada aggresive, modrate dan low.

Yang lebih penting ia adalah islamik yang dipantau oleh suruhanjaya security dan badan shariah berbanding KWSP yang sememangnya bercampur dengan unsur riba.

Ingin tahu bagaimana unit trust Public Mutual ni berfungsi dan cara untuk memulakan pelaburan , anda boleh berhubung dengan saya melalui email/sms/call ke 019-2285147 @ syedfazrul@yahoo.co.uk. insyaAllah saya sedia membantu anda walaupun dimana berada.
Anda juga boleh melabur menggunakan tunai.

Jika berminat ingin menjadi agent separuh masa atau sepenuh masa, saya juga boleh memberi tunjuk ajar bagaimana cara dan apa yang diperlukan.

semoga perkongsian ini ada manfaat bersama insyaAllah. Semoga baki ramadhan yang ada kita gunakan sebaik mungkin.

wassalam

Syed Fazrul
Unit Trust Consultant Public Mutual
019-2285147/syedfazrul@yahoo.co.uk

Niche: Pelaburan Saham Unit Trust
 
1. Eryn 11 - Mon 6/Aug/2012, 2:25pm
intersted.pm sy detail  
2. Syed 37 - Mon 6/Aug/2012, 3:22pm
salam Eryn 11, boleh bg email ke? ni minat invest ke jadi agent?atau dua2 sekali?  
3. Syed 37 - Mon 6/Aug/2012, 3:40pm
dah dapat ur email..saya akan email dua2 sekali..  
4. Farid 8 - Wed 15/Aug/2012, 8:39am
salam en syed. Sy ada melabur dlm public mutual dlm 1k menggunakan akaun kwsp tp sy masih kurang fahm jalan nye mcm mana ole bg lebih detail x.. email farid_ddsprnt@yahoo.com  
5. Farid 8 - Wed 15/Aug/2012, 8:41am
email farid_ddsprint@yahoo.com  
6. Hasrol - Wed 9/Jan/2013, 10:47am
sy berminat, email pd sy..
hasrol05@gmail.com  

Page 1   (Total 6 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..