Fraud - Urusan Maid - Izzat 0167572134
Sarawana Sara - Sun 31/Oct/2021 8:19pm [Last Comment]
FRAUD:

Saya menghubungi Izzat 45 2 di nombor 0167572134 atas urusan untuk mengambil maid selepas tengok iklan di sini. Selepas berbalas WA and I call dia ( 25 Oct 2021 ).

Izzat 45 2
https://www.majalah.com/?classified.perkhidmatan-pengurusan-pekerja-asing.GKY27SHRCH

Dia ada menyatakan memang ada maid and WA saya beberapa pilihan maid untuk saya pilih. Selepas pilih and dia menyatakan bayaran untuk maid berapa dengan permit and xde permit.

I pilih for trial 1 atau 2 bulan dulu sebelum apply permit rekaliberasi selepas tengok prestasi maid tersebut. Dia kata kena ambil di Penang dan akan hantar ke rumah saya pada 30 Oct 2021. Saya bank in dia RM 1100 untuk process fee macam dia explain pada 27 Oct 21 melalui akaun:

CIMB 7631178680
( Nor Rizzuan ).

Saya last WA dia pada 28 Oct minta pukul berapa dia akan sampai pada 30 Oct and tanya adakah maid ini dah di vaksin. Dia ada respon akan sampai sebelah petang and maid ini dah di vaksin.

Dia juga maklumkan akan buat PCR Antigent sebelum send. Itu last message dan selepas tu xdapat hubungi dia langsung. Please careful with this person.

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
 
1. Hazrul Nizam - Mon 1/Nov/2021, 9:14am
Untuk carian enjin:
Izzat (scammer maid)
016 7572134
016 757 2134
016 7572 134  

Page 1   (Total 1 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..