Forex Vs FCPO (Futures Crude Palm Oil)
Jai Fcpo @ Petualang Bijak
Sun 5/Feb/2012 2:04pm [Last Comment]
salam sejahtera semua warga majalah.com. sy jai fcpo,fulltime trader dalam fcpo. sebelum ni saya trade forex tapi skrg lebih fokus kepada fcpo sebab ada syariah compliant. sy nak berkongsi dengan trader2 lain altenatif selain dari forex iaitu fcpo

fcpo adalah (futures crude palm oil) niaga hadapan minyak sawit, pasaran malaysia n didagangkan dalam RM.

-nilai margin dikira 1 lot = RM 5K intraday.
-setiap keuntungan 1 point = RM 25
-guna platform cimb atau OSK atau amfutures (ambank)banyak lagi broker sy cuma sebut broker sy gunakan shj.
- analisis teknikal sama denganb forex, cuma berbeza faktor fundamental iaitu export naik turun@ buah sawit kurang @ bertambah = kesan naik turun harga

contoh urusniaga

buy 3100 sebab teknikal tunjuk naik,then sell @ tutup urusniaga 3110. untung 10 point = 10x25 = RM250.

begitulah sekiranya rugi. setiap untung atau rugi akan terus ditolak dari akaun kita.
guna broker cimb boleh kuarkan duit hari2 kalau untung.

sebarang pertanyaan hubungi saya jai fcpo 013-7034294. atau facebook jai fcpo

Niche: Forex Malaysia | Pelaburan Saham Unit Trust
 
1. Acothensem - Sun 5/Feb/2012, 3:51pm
sy nak tau lebih detail en.Jai

acothensem@hotmail.com

tq  
2. Juhar - Sun 5/Feb/2012, 4:49pm
Salam En jai..saya
Berminat..saya try add Fb En jai tp x dpt..boleh sent detail ttg fcpo kt
jufijuhar@yahoo.com.sg  
3. Faiz 114 - Sun 5/Feb/2012, 9:27pm
anda ada duit?nak melabur & mebuat simpanan dlm bentuk emas..?beli dgn kami & ketahui cara bagaimana nak collect untung 5% setiap 2x sebulan dengannya.Hubungi kami di 0162577473 skrg  
4. Jai Fcpo - Mon 6/Feb/2012, 7:18am
tingalkan email..nanti saya akan hantar detail kat email, ataupun ask to join group http://www.facebook.com/groups/318845798150635/. kat situ boleh tahu tahu serba sedikit tentang pelaburan saham ni.  
5. Iammalaysian1957 - Mon 6/Feb/2012, 11:06pm
Saya peminat Forex, sayangnya Forex dikatakan HARAM, nampaknya saya dah ada pengganti Forex ... FCPO. Minta tunjuk ajar dari Jai, emel detail ke iammalaysian1957@gmail.com ... Terima Kasih !  
6. Jai Fcpo - Tue 7/Feb/2012, 8:10am
insyAllah semua detail mengenai fcpo sy akan sent kpd email saudara/ri yg minta pd ptg nanti. kpd sesiapa yg pakar dlm teknikal analisis
-chart pattern
-candle pattern
-trendline
-rsi / stocha / macd divergence
insyAllah bolehbuat duit dengan cpo.

semua indikator diatas sy gunakan untuk detect signal entry buy@sell.

klu sesiapa yg nk belajar pasal teknikal diatas blh join seminar atau kursus saya. siap dgn pembukaan akaun trading dgn bursa malaysia  
7. Muhammad Afandi Bin Rashid - Tue 7/Feb/2012, 1:43pm
fnd_phantom@yahoo.com
minta tunjuk ajar  
8. Fariz 24 - Tue 7/Feb/2012, 2:06pm
send detail ke dsuriasb@gmail.com  
9. Jai Fcpo - Tue 7/Feb/2012, 4:08pm
ok saya dah send detail info kat email memasing..check ur email  
10. Api Kecik - Tue 7/Feb/2012, 7:03pm
asrul_hanif@yahoo.com .. detail  
11. Jai Fcpo - Tue 7/Feb/2012, 7:26pm
ok sape nk info tinggalkan email, nanti sy emailkan  
12. Azumi San63 - Wed 8/Feb/2012, 12:28am
wfd9559@gmail.com  
13. Nurul 326 - Wed 8/Feb/2012, 10:51am
Emailkan detail kat saya jugak wawa_naz007@yahoo.com.my tq  
14. Jai Fcpo - Wed 8/Feb/2012, 11:26am
sy dah send detail kat email tuan..tq  
15. Najib272 - Wed 8/Feb/2012, 2:06pm
nak tau jugak..najib272@gmail.com  
16. Awang 41 - Wed 8/Feb/2012, 2:30pm
Boleh kongsikan dengan lebih detail ke emel saya.. ??
awanggq@yahoo.com  
17. Roslan 45 - Wed 8/Feb/2012, 2:48pm
saya minat,boleh bagi info ke email: roslan_cm@yahoo.com  
18. Jai Fcpo - Wed 8/Feb/2012, 3:38pm
sy tegaskan kat sini..tujuan sy bukan mencari downline, tetapi memberi pendedahan kpd masyarakat tntang rahsia pelaburan saham yg sebenar di bursa malaysia, bukan satu skim cepat kaya atau afiliate program. sy sarankan anda semua melabur sendiri atas nama tuan2 sendiri, sy akan bantu anda dari 1st step dari pembukaan akaun trading , kursus trading sehingga anda berjaya berjalan sendiri tanpa bantuan dr org lain. sy akan ajarkan mengenai teknikal analisis yg blh juga diguna pakai untuk trade forex.  
19. Jai Fcpo - Wed 8/Feb/2012, 4:18pm
saya dah sent kat email memasing...sila check email  
20. Info Urusniaga - Wed 8/Feb/2012, 6:46pm
Saya berminat, sila email ke
info.urusniaga@gmail.com  
21. Ahmad 130 - Wed 8/Feb/2012, 7:45pm
times_03@yahoo.com  
22. Jai Fcpo - Wed 8/Feb/2012, 8:29pm
dah send dah..apa2 pertanyaan boleh hubungi terus 013-7034294  
23. Faizal 233 - Thu 9/Feb/2012, 1:02am
mintak tunjuk ajar..
sempoyy@gmail.com  
24. Jai Fcpo - Thu 9/Feb/2012, 11:40am
dah email...  
25. Khairul 236 - Thu 9/Feb/2012, 3:08pm
aidi9997@yahoo.com..plss detail..TQ  
26. Adam 71 - Thu 9/Feb/2012, 6:39pm
saya nak detail mycomasb@yahoo.com  
27. Hazami - Thu 9/Feb/2012, 10:41pm
U guna broker ape?dah berapa lama dalam futures market ni?dah berapa banyak rugi?  
28. Jai Fcpo - Thu 9/Feb/2012, 10:54pm
broker cimb n osk...rugi tu biaselah ade...sy 4 tahun.  
29. Jai Fcpo - Thu 9/Feb/2012, 11:48pm
sape ada fb boleh join my group..

http://www.facebook.com/groups/318845798150635/  
30. Issac8801 - Fri 10/Feb/2012, 10:25pm
minta tunjuk ajar...
issacleong88@hotmail.com  
31. Mahadi Sulaiman - Sat 11/Feb/2012, 10:00am
berminat : peluru_kapur@yahoo.com  
32. Jai 49 - Sat 11/Feb/2012, 1:38pm
zack87_biz@yahoo.com
tlg hantr detail kat email ni segera nak tau info  
33. Jai Fcpo - Sat 11/Feb/2012, 1:46pm
saya dah send detail fcpo kat email memasing. kelas pemahaman n teknikal analisis saya buat pada 24 March kat KL...semua trader forex pun boleh join. apa2 hubungi saya terus.  
34. Jai Fcpo - Sat 11/Feb/2012, 2:56pm
sape2 nak invest...min modal 1k. sebulan average profit 200.  
35. Mambangfx - Sun 12/Feb/2012, 1:00am
Salam, sy minat pasal futures, tp kt M'sia tak ramai otai yg tau pasal ni. harap tuan boleh email ke facttruthorlies@yahoo.com  
36. Mohd Salehudin Ali - Sun 12/Feb/2012, 1:31pm
rugawa_sabsian@yahoo.com... send me detail pliz...tq  
37. Jai Fcpo - Sun 12/Feb/2012, 3:28pm
kalau otai nama je tapi tak real trade pun takde guna jugak....kalau tengok analisis target tu ada, last2 tak masuk pun. so saya target dalam trading ni, kalau ikut my rules disiplin trading ( trading plan) nak dapatkan 20-35% keuntungan sebulan dari modal je. tak banyak, masih dalam ruang yang munasabah.  
38. Haz Man712 - Mon 13/Feb/2012, 9:19pm
nk tau detail..haz_man712@yahoo.com  
39. Moyaza80 - Tue 14/Feb/2012, 6:25pm
send details kat email saya tuan : myazid80@yahoo.com  
40. Jai Fcpo - Tue 14/Feb/2012, 10:57pm
dah email..  
41. Jeffry 5 - Tue 14/Feb/2012, 11:00pm
Boleh hantar info lengkap di aristoe72@gmail.com  
42. Jai Fcpo - Tue 14/Feb/2012, 11:21pm
dah email tq..  
43. Amir 107 - Wed 15/Feb/2012, 6:47pm
saya berminat gak tu.....send pd email saya ultegraxt@yahoo.com  
44. Hjdinmohamad - Wed 15/Feb/2012, 10:10pm
hj minat tlg emailkn details...hjdinmohamad@yahoo.com  
45. Iss4019 - Wed 15/Feb/2012, 11:46pm
Saya pun ingat nak follow la..bole tlg email kat saya...majutech@yahoo.com  
46. Jai Fcpo - Thu 16/Feb/2012, 12:12am
ok sy dah send dah....  
47. Hasrol - Thu 16/Feb/2012, 1:47am
sy juga berminat, email details... hasrol05@gmail.com  
48. Shazma08 - Thu 16/Feb/2012, 8:15am
berminat juga. shazma08@yahoo.com  
49. Jai Fcpo - Thu 16/Feb/2012, 11:55am
ok dah send semua....saya mengalu2kan kedatangan anda semua ke group saya.  
50. Hasmawi Harun - Thu 16/Feb/2012, 12:18pm
SY JUGA BERMINAT mawilifestyle@gmail.com  

Start | Page 1 | Next >                  FirstPage ¤ LastPage   (Total 112 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..