Forex: Kena Kelentong Lagi?
Budakkampong - Fri 20/Jan/2012 9:39am [Last Comment]
?sedih sangat rasanya hati bila membaca ada dikalangan warga majalah.com yang kena tipu oleh trader forex(kononnya). bertambah-tambah sedih yang kena tipu melayu dan yang menipu pun melayu?.macamana orang melayu tak layu.
?dah banyak kali peringatan diberi?Jangan Beri Duit Kat Orang Lain Untuk DiTrade?.?Jangan Percaya Pada Kata-kata Manis?. ?Jangan Gunakan EA??.pun masih ada yang kena tipu.
?kepada 3-4 orang yang telah berjumpa teruskan pemahaman?.saya yakin dalam waktu terdekat ini awak semua akan dapat kenikmatan dalam berforex.
?kepada mereka yang masih keliru lagi?.saya tumpangkan technical platform yang mana saya trade pound sterling sahaja.

dapatkan kata laluan via email : budakkampong@live.com

Niche: Forex Malaysia | Diskusi Bisnes
     
  1. Basir 2 - Fri 20/Jan/2012, 9:56am
    salam,rasanya tak sesuai guna istilah tipu menipu ni,niat masing2 nak bantu membantu (semangat orang melayu) yang pandai nak mengajar,percuma yang tak tahu nak belajar ,ngam la tu ,perlu kena ingat bukan semua yang belajar boleh pandai ,boleh terima bab-bab IT ni sepenuhnya tambahan bab forex ni yang banyak istilah yang memang kita tak faham,ibarat ambil lesen motor tak lulus pun dia redah je akhirnya macam2 berlaku, dah jadi resam orang melayu takkan salahkan diri sendiri,mesti salahkan orang lain perkataan tipu tu 'favorate'lah .Katalah ada seorang yang pandai dan untung dia senyap je yang bising ialah yang tak pandai dan yang rugi ,melalaklah dia . kepada yang rugi anggaplah kerugian itu harga atau nilai untuk ilmu yang anda pelajari sebab kedegilan anda.Orang main forex ni hakikatnya banyak rugi daripada untung ,jika nak main forex jangan ingat untung kena ingat rugi sahaja,saja nak menghabiskan duit ..suka-suka.hanya pandangan ku  
  2. Jep 5 - Fri 20/Jan/2012, 10:13am
    Nk trade forex boleh....tp kena ada ilmu...kena belajar n kena ada sifu yg dh berjaya untuk dijadikan mento...dan sifu yg sanggup tunjukajar cara n teknik...jadi belajar la dulu...try aplikasi kat demo akaun....kalau dh betul2 yakin...baru la masuk live acc..caya la budakampung...  
  3. Jass 2 - Sun 22/Jan/2012, 11:06pm
    alah budak kampong aku sms sampai skang pon tak berjawab apa kes???pas tu suruh login kat oanda chart tapi tak terangkan apa yang nak ditengok kat situ..mentang2 lah free nak ajar tu biar lah bersungguhhh jgn cakap ja pandai...  
  4. Jamil 10 - Sun 22/Jan/2012, 11:20pm
    Salam..
    Saya ada belajar dari budakkampong.Ilmu yang diajar memang berguna.Setakat digunakan sudah 3 minggu..memang profit...  
  5. Protradejunior - Mon 23/Jan/2012, 12:09am
    ?Jangan Percaya Pada Kata-kata Manis?

    yer la mohd zaki mustafa, jangan dok cakap org sana sini tipu. kalau awak sendiri pun takda masa nk mengajar.
    sampai sekarang style vadcon aku tak reti pakai. entah bila tahun nak mengajar. duit dah habis pakai kot...
    aku nasihatkan sapa nk belajar dengan zaki nie, pergi la ke rumah dia,
    kalau tak buang duit aje.dia nie sibuk keliling malaysia. boking masa betul2, kalau tunggu kelas online..jahanam la duit korang....

    aku lagi terkena....nasib3  
  6. Cahayafx - Mon 23/Jan/2012, 7:22am
    salam..terima kasih Budakkampong....sbb nasihat en..akaun sy Alhamdulilllah dpt diselamatkan..kepada Jass klu x dpt call call je lah terus..sy call dapat je..sebelum ni mmg x jwb..tp sy x putus asa..rupa2nya budakkampong ada di hospital...nak belajar kenelah bersabar..jgn nak menghentam org je...klu nk jd ala VIP g kelas yg berbayar..wslm  
  7. Goldtrade - Tue 24/Jan/2012, 8:13am
    Berminat untuk trade dalam pasaran emas semasa, modal dan keuntungan boleh dikeluarkan bila-bila masa harga emas dijangka meningkat mendadak dalam tahun ini. sila email sy : harvestreliance@yahoo.com  
  8. Rosz 2 - Tue 24/Jan/2012, 11:09pm
    rosz_burger@yahoo.com  
  9. Azizol 3 - Thu 26/Jan/2012, 5:16pm
    pada saya teknik forex adalah mudah saje.. study impak yg boleh mmpengaruhi matawang dan bermula post pertama dgn kadar yg pling kecil.. sy tak percaya pd teknik2 org.. sy cuma percaya pd impak dan spekulator2 yg mempermainkan matawang.. klu ada yg nak tau, sila sms or hubungi saya di 0123034145.. bkn senang nak jd senang... klu ada yg kata tak pernah rugi n sentiasa profit, itu adalah Pembohong yg nk jual barang.. salam..  
  10. Nasir 13 - Thu 26/Jan/2012, 5:23pm
    Download je indi percuma yg agak bagus kat sini...

    http://tradingarsenal.com/showthread.php?42-KorHarmonics-v-6.7.13

    Indi ni akan cari pattern2 reversal yg famous amous spt Butterfly, Mr Crab, Mr Gartley, 121 dll (boleh setting)

    Boleh test.. tak rugi kalau mencuba..  
  11. Sueweal - Fri 27/Jan/2012, 3:52pm
    SY DL PEMOREX TEGAR N DAH RUGI BERIBU JG. LASTLY JOIN PROGRAM EMAS NI ALHAMDULILLAH TAKDE RISIKO N XDE MARGIN CALL. EVEN -VE PUN MODAL XHILANG. TUNGGU JE HARGA NAIK SEMULA. TIAP2 BULAN DPAT DIVIDEN 12-16%. SEKARANG DAH TENANG DAH IDUP.. MULA NAK MEMENUHKAN KEMBALI AKAUN ASB YG HANGUS DL... HEHE  
  12. Emas Efektif - Sun 29/Jan/2012, 2:57am
    Tumpang Lalu: 29/jan..0196130035
    jual emas harga borong...Jalur Jewel

    BELI1GRAM........916..........1GRAM999
    RM5K...............RM180............RM190
    RM10K.............RM175.............RM185
    RM20K.............RM170.............RM180
    RM30K.............RM165.............RM175
    RMkeatas...........neg..................neg  
  13. Nurul 326 - Tue 31/Jan/2012, 1:15pm
    Salam. Kepada Sueweal boleh email kat saya wawa_naz007@yahoo.com.my tentan g program emas tu. Tk.  
  14. Khairuzzad - Wed 1/Feb/2012, 6:36am
    Salam , harap semua dapat bagi komen dan sama-sama mencari manafaat dari catatan saya. www.fxconsultancy.blogspot.com  
  15. Jai Fcpo - Sat 4/Feb/2012, 1:06pm
    jum kita trade fcpo plak...yg ni jelas patuh syariah.pasaran hadapan minyak sawit mentah. niaga dlm RM.
    margin 1 lot 5000 intraday.

    contoh buy 3100 then price naik 3104 terus jual. dapat profit RM100.tolak broker 20. so dpt 80. duit terus masuk akaun.klu guna platform cimb blh kuarkan hari2 klu untung. nk maklumat lanjut call atau sns sy 013-7034294. jai fcpo. cari jai fcpo fb.  
  16. Budakkampong - Mon 6/Feb/2012, 9:55am
    Pound
    Sell:1.5750
    SL:1.5831  
  17. Thaqib 3 - Mon 6/Feb/2012, 2:33pm
    budak kampung mcm mane aku nk blajar forex dgn ko eh??  
  18. Bzboy4 - Thu 8/Mar/2012, 10:41pm
    pegi je kedai2 buku cari buku2 investment..mcm2 ada forex, money trading, shares, commodity dll...  
  19. Anuar 155 - Sun 26/Aug/2012, 11:12pm
    salam budak kampung plz call saya anuar urgent bantuan diperlukan 0169472774 anuar_pin@yahoo.com.my  
Page 1   (Total 19 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Laksa Buyung Sungai Lui & Air Terjun Beratus Tangga di Sungai Gabai
Berehat hujung minggu di kawasan kampung sekitar Sungai Lui, Selangor sambil menikmati laksa buyung di tepi sungai. Kemudian mendaki air terjun yang mempunyai hampir 350 anak tangga. Tiba di puncak, terdapaat kawasan mandian yang menyeronokkan.
Cendol Genius yang Anda Tidak Pernah Jumpa!
Kami mencuba cendol yang amat istimewa dan lain dari yang lain. Sesiapa yang tak minat cendol pun pasti akan makan sampai habis licin. Mari ikuti kami menyusuri Sungai Melaka yang cantik sambil menimba ilmu dari Gerai Cendol Kg Hulu ini.
Dua Asam Pedas Melaka yang Patut Anda Cuba
Kali ini saya ingin kongsikan 2 restoran asam pedas yg popular di melaka. Kedua-duanya mempunyai cara perniagaan yg berbeza. Yang pertama lebih fokus kepada asam pedas sahaja manakala yg kedua fokus kepada pelbagai masakan ala kampung. Kedua-duanya sama sedap dan sama menyelerakan.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)