FGVH (Felda Global Venture Holding) - Peluang untuk Melabur
Duit Percuma - Sun 8/Apr/2012 2:23pm [Last Comment]
FGVH akan disenaraikan dalam bursa Saham!!!!!!!!
Assalammualaikum dan salam sejahtera,kepada rakan,sy ingin membuka peluang kepada semua rakan untuk melabur di FGVH untuk menambahkan pendapatan berlipat kali ganda. Semenjak bulan January 2012 FELDA membuka peluang kepada semua KAKITANGAN DAN PENEROKA FELDA untuk terlibat dalam penyenaraian FGVH. kepada semua rakan2 yang ingin membeli saham boleh la menghubungi saya.

Setiap belian 1 unit bersamaan RM1,Dan minimum untuk belian adalah 250 unit hingga 250ribu maksimun.

untuk pengetahuan anda tiada kerugian disini kerana setiap belian saham FGVH tidak akan hangus begitu saja..anda boleh menjualkan kembali dengan harga yang sama.maksudnya duit yang labur tu tak hilang la..
Dibawah adalah pengiraan nya..

setiap belian = rm1 untuk 1unit
contoh anda labur Rm30,000 anda akan mendapat 30,000 unit..
so setelah diapungkan saham akan melambung tinggi,minimum yang dijangkakan adalah rm3 untuk 1unit,dan tak mustahil sehingga rm6 untuk 1unit..so paham2 la..

Rm30,000(pelaburan anda) X Rm3 (keuntungan saham anda)= Rm90,000
Rm30,000(pelaburan anda) X Rm6 (keuntungan saham anda)= Rm180,000


MINIMUM PELABURAN RM 1 K.....
*saya merupakan anak peneroka, niat ingin same2 membantu dan memperoleh kepentingan bersama...

SO TEPUK DADA TANYA SELERA...
hubungi saya bg yang BUKAN Kakitangan atau peneroka FELDA untuk maklumat lebih lanjut.

Adli- 0165125854

Niche: Pelaburan Saham Unit Trust
 
1. Sym200 - Sun 8/Apr/2012, 2:35pm
sesiapa yang sudah lupa apa yg telah berlaku pada amanah saham selangor dan amanah saham johor.
sy cukup takut melabur di bawah .........  
2. Omar Bin Amir - Sun 8/Apr/2012, 2:46pm
i so!.mainan org politik.  
3. Duit Percuma - Sun 8/Apr/2012, 2:56pm
Tiada paksaan.....ini melibatkan Kerajaan dan rakyat peneroka....Kerajaan tahu akibatnya jika rakyat peneroka ditipu....ape2 pun bagi saya ia bukan skim cepat kaya or individu or syarikat yang nak buat pelaburan...ia melibatkan PIHAK KERAJAAN.  
4. Joe 54 - Sun 8/Apr/2012, 3:41pm
saya berminat..hantar detail rar_pharm@yahoo.com  
5. Duit Percuma - Sun 8/Apr/2012, 4:33pm
DONE  
6. Umi 7 - Sun 8/Apr/2012, 5:30pm
saya juga brminat.sila email mklumt lnjut saujana61@yahoo.com.tk  
7. Roslan Aziz - Sun 8/Apr/2012, 6:23pm
Saya juga berminat...hantar detaik ke roslan.aziz@gmail.com  
8. Iemansofia - Sun 8/Apr/2012, 6:33pm
berminat , sila hantaq ke iemanhaq@gmail.com  
9. Ana 3 - Sun 8/Apr/2012, 6:42pm
hantar email ke ana@9751@gmail.com  
10. Azlanmajalah - Sun 8/Apr/2012, 6:46pm
emel: azlanmajalah@gmail.com  
11. Emas Efektif - Sun 8/Apr/2012, 6:57pm
emaii info pink form ke Emas_efektif@yahoo.com. tq  
12. Sue 34 - Sun 8/Apr/2012, 7:35pm
detail ke
sue_amysham@yahoo.com.my  
13. Ajam 5 - Sun 8/Apr/2012, 8:06pm
saya berminat
ajam_satu@yahoo.com.my  
14. Raniman Rezal - Sun 8/Apr/2012, 9:42pm
Layakke isa samad jd pengerusi felda? Ni sama mcm azwanul ali jd tok imam.. kalau untung.. kalau rugi? Selama puluhan tahun keringat peneroka ini Di perah..dihinjak.. dg harapan besar utk merubah nasib keluarga..dtg isa ni terus nk felda dilistedkan..hari ini saham ditangan bumiputera...esok lusa? Xcukup ke apa yg Di GLC kan oleh gomen... TNB,SYABAS,POS Dll.. sistem ekonomi kapitalis adalah rapoh Dan bukan bersifat mesra kepada rakyat..Yang kaya Dan miskin makin jauh jaraknya..xterjwb lg tanah rezal bumi Dan saham bumi yg susut teruk..tinggalkanlah sedikit warisan nenek moyang kpd cucu cicit kita.. usah Dibiar free loader ini dg rakus melahap harta bangsa melayu kita!! Lihat Di kampong-kampong semua tanah yg bertaraf international sudah berpindah ke bangsa asing..yg sedihnya yg menjadi talibarut adalah bangsa kita..oleh kerana sedikit habuan tergadai semua.. bukan menidakan kemajuan namun berilah peluang kepada masa kerana masa tidak akan tiba kembali setelah semua tiada...  
15. Duit Percuma - Sun 8/Apr/2012, 10:31pm
trime kash Raniman untuk penerangan tersebut......bagi saya HARTA yang paling perlu kita jaga adalah agama kita, agama islam...nie semua dunia..tk boleh dibawa kemana2...hanya sementara....hidup nie biar miskin dgn harta, tapi jgn dgn ilmu agama....dan untuk itu saya pon tak anggap bnde nie sngat bernilai...rezeki Allah yang bagi.....jika diizinkanYA saya dapat...jika tidak bukan rezeki saya dan sekeluarga....

saya dah email untuk yang mahukan detail maklumat...

tme kasih  
16. Duit Percuma - Sun 8/Apr/2012, 10:48pm
Umi 7 n ana 7....sy tak dpt menghntar email ke anda...sila bagi email yang sah  
17. Duit Percuma - Sun 8/Apr/2012, 10:51pm
maaf...bukan ana 7...ana 3  
18. Zakaria Mohd - Sun 8/Apr/2012, 11:19pm
send detail to zack.stingray@yahoo.com  
19. Khairuy - Sun 8/Apr/2012, 11:19pm
saya juga. Emailkan: khairuy@gmail.com  
20. Jihad - Sun 8/Apr/2012, 11:51pm
sent detail razalichemat@yahoo.com  
21. Duit Percuma - Mon 9/Apr/2012, 12:11am
tme kasih kepada yang ingin kan maklumat detail....semoga kita sama2 beRoleh manfaat dri pihak kerajaan yang nk bagi durian runtuh nie...AMIN  
22. Zul 69 - Mon 9/Apr/2012, 12:54am
email ke saya zklee64@gmail.com  
23. Duit Percuma - Mon 9/Apr/2012, 2:01am
Done  
24. Juhan - Mon 9/Apr/2012, 2:12am
kpd duit percuma u mmg pandai dlm mencari peluang disampg menolong sesama bangsa. kalau niat anda ikhlas dlm menolong mmg i tabik spring. tapi kalau u menipu anda tlh mengotorkan nama generasi felda. tujuan utama felda adalah menolong bangsa melayu, jgn anda kotorkan nama itu dgn penipuan. sekadar peringatan dari anak felda yg mengenang budi FELDA. sekian  
25. Duit Percuma - Mon 9/Apr/2012, 2:20am
trima kasih Juhan..u ank felda juga ye...bagus2....Atas nama Allah...saya buat bergini pon ade sebbnye....nk berkongsi keuntungan yag dapat....u tahu kan max simpanan 250k...mgkin bg yang ade ank2 yg dah berkeja mampu untuk melabur banyak tu...bg yang tak mampu? jd sy just nak kongsi peluang bagi mereka yang mahukan peluang yang hanya datang sekali sahaja....tiada paksaan n segala urusan hanya F2F sahaja...  
26. Zah 5 - Mon 9/Apr/2012, 8:30am
email kat saya
zizah@time.net.my  
27. Sofia 26 - Mon 9/Apr/2012, 11:36am
Tolong email detail
ironi_senja@ahoo.com  
28. Azahar 10 - Mon 9/Apr/2012, 11:46am
untuk beli ipo kan perlu ada akaun cds?bg info lanjut,azrmohd@rocketmail.com  
29. Ana 3 - Mon 9/Apr/2012, 11:54am
tolong hantar ke ana9751@gmail.com  
30. Juhan - Mon 9/Apr/2012, 1:12pm
bagus duit percuma, peluang ini hanya dtg sekali. dijangkakan felda tersenarai pd bln jun. kenaikan sehingga 2.50 seunit. selpas 2 thn akan naik sehingga 5 seunit. itu jangkaan yg didgr shj. siapa yg jadi teraju utama itu tidak penting. yg penting kekayaan kalau blh mesti dikongsi sesama agama dan bangsa. walaupun bukan sesama generasi felda. good luck duit percuma  
31. Muhd 4 - Mon 9/Apr/2012, 1:43pm
berikan detailnya ke muhd.email@yahoo.com  
32. Aliafitri - Mon 9/Apr/2012, 4:00pm
details fitri_7025@yahoo.com  
33. Sharesilver - Mon 9/Apr/2012, 4:02pm
email sharesilver2u@gmail.com  
34. Kanggomat - Mon 9/Apr/2012, 4:38pm
hantar detail ke kanggomat@yahoo.com  
35. Shaifulnizar - Mon 9/Apr/2012, 5:23pm
Email detail epul181@gmail.com  
36. Rizal 212 - Mon 9/Apr/2012, 6:50pm
saya pun nak juga..
tlg email ke armkz@yahoo.com  
37. Ramlan - Mon 9/Apr/2012, 10:02pm
info detail kat sy:-tq  
38. Wan 213 - Tue 10/Apr/2012, 10:05am
hntr detail kt saya... wanzu10@gmail.com  
39. Tam 9 - Tue 10/Apr/2012, 10:47am
saya pun nak tahu jugak
mar_niai@yahoo.com.my  
40. Ejam 14 - Tue 10/Apr/2012, 12:05pm
saya juga twoeyeresources@gmail.com  
41. Zaini 37 - Tue 10/Apr/2012, 3:31pm
saya pun nak tahu jugak
rzaini@hotmail.com  
42. Mohd Radzuan Jamari - Tue 10/Apr/2012, 4:04pm
detail please to roswan.jamari@gmail.com  
43. Norizz - Tue 10/Apr/2012, 10:08pm
Assalam..
nampaknya kalu yg kaya semakin kaya jika peluang pd penroka yg dah dpt jutaan duit hasil tanah felda, ye sy ikuti apa yg dimksudkan Dpma tu..peneroka boeh bli shm smpai 250k ,cukup lumayan..jika tkumpul drp org2 yg telus lagi boleh membajai hidup yg berkat jika benar dan ..

boleh lanjut kan pd
kak N
neecza12@msn.com
tk  
44. Minz - Tue 17/Apr/2012, 9:47pm
Salam.

Allah Taala jadikan manusia untuk menjaga amanah, secara ringkasnya.
Bangsa cina ada tanah di negeri China, bangsa india ada tanah di India, orang indon ada tanah di indon, orang vietnam ada tanah di vietnam, orang putih ada tanah di Eropah, Australia, New Zealand dan lain-lain, orang arab di negara arab. Masing-masing telah diberikan oleh Allah bahagian mereka. Hanya mereka perlu menjada dengan bijak.

Ada satu cerita. Dulunya hanyalah sebuah jabatan yang diuruskan oleh anak tempatan dan dibangunkan dari hasil cukai rakyat.

Setelah beberapa tahun lama, ianya dijadikan 'profit centre' kerana potensi perniagaan yang besar dan menguntungkan. Kemudiannya dijadikan sebuah syarikat (anak syarikat milik penuh ***), masih lagi anak tempatan.

Kemudiannya, oleh sesuatu sebab setelah beberapa tahun beroperasi sebagai Syarikat, maka ianya dijual oleh 'orang kita' dan dibeli oleh pegangan asing, orang asing yang tadbir keseluruhan operasi.... orang kita hanyalah datang untuk majlis rasmi atau board meeting, buat syarat cukup korum. SEMUA INI KERANA D***.

Tidak mustahil! Wallahualam.  
45. Eric 17 - Wed 18/Apr/2012, 3:49am
ini adalah perkongsian pintarnya ahpok2@yahoo.com boleh jual bila bila masa ke bos?  
46. Sudin 6 - Sat 21/Apr/2012, 2:47pm
berminat...tlg email
nevermind_1955@yahoo.com.my  
47. Iza 100 - Sun 22/Apr/2012, 11:22am
berminat,send email ya!
adrina_z@yahoo.com  
48. Fgvh - Sun 29/Apr/2012, 10:12pm
MAAF KEPADA SEMUA...TAWARAN UNTUK JOINT SAHAM FGVH SUDAH TIDAK DILAKUKAN.....

TOPIK CLOSE  
49. Fijoe - Wed 2/Jan/2013, 10:25am
saham FGVH...tiada untung makin menurun saham adalah..siapa beli saham FGVH tiada untung..saya ramai kenal orang Felda. rata-rata mereka semua jual saham sebelum jatuh menjunam..  
50. Mohd Halim Bin Basri - Thu 24/Jan/2013, 3:23am
Tawaran CIMB Dali Equity Growth RM0.50 (Market price RM1.30)  

Start | Page 1 | Next >                     (Total 50 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..