Duromine Pil (Slimming Pill)
Nurshamsili - Tue 29/Jun/2010 1:27pm [Last Comment]
SALAM..
ADER SESIAPA TAK DI SINI TAHU DEKAT MANA NAK CARI PIL DUROMINE..

Niche: Butik Kecantikan | Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
 
1. Nea - Tue 29/Jun/2010, 1:31pm
Pil tu boleh dapat di klinik atau di sesetengah farmasi. Tapi sebelum ambil baik consult dengan doktor dahulu. saya penah ambil dahulu tapi pil tu buat jantung saya selalu berdebar2.  
2. Nurshamsili - Tue 29/Jun/2010, 4:29pm
boley x nea bgtau di farmasi mana...  
3. Watie 6 - Tue 29/Jun/2010, 4:31pm
biasa kat klinik swasta ada..medical2 center..  
4. Julia 6 - Tue 29/Jun/2010, 6:51pm
Nak kurus ker?? Email sy psal pills tu.. Sy tahu..  
5. Rohaya 2 - Tue 29/Jun/2010, 7:31pm
Knorr ni akak....jngn sekali2 knorr ambik pil tu...memang bleh kurus tp high risk..akak pernah ambil dulu tp stop sebaik akak tengok kwn yg ambil tu jd.semakin kurus n dpt sakit jantung....  
6. Syaffend - Tue 29/Jun/2010, 9:17pm
pil ni saya pernah guna...kena consult dr...pil ini untuk mengurabgkan rasa lapar dan kurangkan selera...side effect yang cepat dirasai ialah susah nak tidur malam....kalau nak kurus....e-mail saya...you can try jusmate 5..dr rozmie punya...saya turun 15 kilo dlm masa 3 bulan...lepas tu saya stop dan continue diet sendiri...jaga makan....badan turun slow tapi tak naik2..kalau makan pil tu, u stop....naik mendadak nanti....  
7. Fienaza 2 - Wed 30/Jun/2010, 10:28am
jika anda berminat untuk mencuba RXLite boleh emailkan pada saya

dalina.beautyhouse@gmai.com  
8. Adizaqwan - Wed 30/Jun/2010, 11:46am
Pil ni bahaya r...
long term leh kena sakit jantung + kegagalan buah pinggang
Nak kurus buat sevara semulajadi
Kurangkan makan nasi + makanan berlemak + selalu bersenam  
9. Hayani - Thu 8/Jul/2010, 4:29pm
Stock duromine skrg agak limited. Side effects: mulut kering, perut problem, jantung bdebar, tekanan darah bole naik. Recommended amik 3 bulan jer, lepas tu re-evaluate, selama pengambilan, kena check jantung dan tekanan darah. Kalau problem, then stop. Dalam 1 sampai 2 bulan pengambilan, check berat badan, turun mcm mana, kalau xbyk turun, then elok stop jer atau combine dg benda lain, e.g. exercise, diet, etc...
Saye xpasti betul atau tak, saye pernah dengar benda ni boleh bagi positive result kalau ade check air kencing (dadah). Tp, xpasti ler sebab takde dalam diorang py technical report.

Senang jer nak turun berat badan (kalau rajin,ler). Kurangkan lemak dan kalori. Setiap orang, keperluan kalori xsama. Kena tau berapa kalori kita kena amik sehari, bgantung dg gender, umur, berat/tinggi.
Canangkan target, contoh dalam 3 bulan nak turun 5 kg, so sehari berapa kalori kena amik. Tiap2 makanan ade kalorinya. contoh : mie sup 563 kalori (banyak tu...)
Kalau kita 'tmakan' benda ni, kita kena swimming paling tidak sejam untuk buang kalori tu. kalau tak, kalori tu la yg buat berat badan terus bertambah...Nak kurus pun susah,ler...

Kalau nak tau cara nak kira pasal kalori ni (ikut berat,tinggi sendiri) dan berapa kalori kena amik kalau nak turun berat badan selama masa tertentu, cube cari kat:
http://www.healthyweightforum.org,
lepas tu kalau nak tau berapa banyak kalori dalam makanan harian kita, cube cari kat http://www.nutriweb.org.my.
Elok untuk orang kencing manis jugak...

Kena la disiplin, kalau tengah hari minum air soda, tukar ngan air kosong. Elok minum air 1 gelas sebelum makan, jadi takde la nanti nak melahap sangat coz dah rasa kenyang ngan air. Makan perlahan2...Banyakkan amik serat.
Lepas tu, snacking takpe daripada makan 3x sehari tapi 1 pinggan besar. Amik snack yg kurang kalori dan banyak serat, tengok kat dia punya kotak, normally ade tulis kalori berapa... Kalau banyak snacking yg bkhasiat, masa main meal takde la melahap sangat...
Tengok kat bawah ni, kalau makan 200 kalori, bemakna kena bekebun 1 jam, baru boleh ler dibakar kalori tadi...

Ni bentuk aktiviti yang boleh bakar kalori selama 1 jam:
Sleeping 55
Eating 85
Sewing 85
Knitting 85
Sitting 85
Standing 100
Driving 110
Office Work 140
Housework, moderate 160+
Golf, with trolley 180
Golf, without trolley 240
Gardening, planting 250
Dancing, ballroom 260
Walking, 3mph 280
Table Tennis 290
Gardening, hoeing etc. 350
Tennis 350+
Water Aerobics 400
Skating/blading 420+
Dancing, aerobic 420+
Aerobics 450+
Bicycling, moderate 450+
Jogging, 5mph 500
Gardening, digging 500
Swimming, active 500+
Cross country ski machine 500+
Hiking 500+
Step Aerobics 550+
Rowing 550+
Power Walking 600+
Cycling, studio 650
Squash 650+
Skipping with rope 700+
Running 700+

Tak yah bgantung ngan ubat2an coz lebih banyak mudarat daripada manfaat.  
10. Nea - Thu 29/Jul/2010, 8:32pm
Betul tu. Nea stuju. (walau pun bdn xlah kurus pun). Makcik Nea amik terus jadi blur. Mcm orang kena pukau je...  
11. Insan Bor0y - Sun 28/Nov/2010, 4:10pm
Julia 6 - 29 Jun 2010, 6:51pm
Nak kurus ker?? Email sy psal pills tu.. Sy tahu..

salam.. akak blh dptkan duromine tuk saya x???
saya mau sgt2 duromine ni...

emel saye segera ekk:
rajalawak89@yahoo.com.my..
tQ..  
12. Haryati 2 - Tue 4/Jan/2011, 9:50pm
nak ambk duramine sememangnya kna jmpa doktor dulu sbb ubat tu dah masuk dalam kategori akta dadah berbahaya  
13. Diela 9 - Thu 8/Mar/2012, 4:18pm
mane nak dapat pil duramine..email sy..
dielalicious_83@yahoo.com  
14. Mama79 - Fri 6/Apr/2012, 9:30am
sy berminat jugak nk dptkan pil ni. pls emel sy details k. tq

zarsh_79@yahoo.com.my  
15. Eza 16 - Wed 9/May/2012, 11:33am
pil duramin bahaya sangat sangat! kalau dah start, badan jadi rosak. Bergantung hidup dengan pill itu. Kemudian rosak rumah tangga sebab pill ganggu hormone wanita. Wanita jadi hayal dan kuat marah. Anak jadi mangsa, suami jadi mangsa. Jauhi pil duramine. Dah kena ban pun di Malaysa dan di Singapura. Bila stop pil, jantung jadi tak stable, metabolism rosak dan sukar nak bakar lemak kerana bergantung dengan pil tersebut. Paling selamat jaga makan dan exercise. InsyaAllah lebih mujarab. Sembahyang hajat.  
16. Maya Rudi - Mon 28/May/2012, 2:30am
Hi guys..sya ne ada juga ambk pil Doramine ne..omo sya 22 & sdh berkwin tp blm ada baby lg..well sya pn ada jga ambk pil DORAMINE ne..tp 2 pn atas nsihat Doktor dlu la..sbelum ne brat sya 94kg..wow..tp atas kata2 smngat dri suami saya..saya pn stuju ikut dia fitness d gym..sbb suami sya ne mmg kaki gym biasa bodybuilder la kta kn..so rutin harian sya mcm ne..awal pgi bngun mmg sya breakfest berat...tp xda mnyak dn mkanan low fatt la..sperti nasi kosong dn sup sayur cmpur isi ayam tnpa kulit ayam ya..atau ikan d stim d oven ltak limau je..sdap..pas hbis srapan jak sya ambil 1 biji pil DORAMINE..so..klau dh ada kesan DORAMINE 2 mmg brsih la rmah 2..Sbb smangat berkobar2 nk begerak jak..sbelah tgh ari plak sya mkn roti oat..asal ada isi prut biar x lemas n pucat..mkn roti oat dgn tea pnas mmg best..sbelah ptang dlm jam 6 mcm 2..lpas suami blik keja jak..kmi lngsung p gym sma2..suami sya 2 la yg training sya dkat gym..blik dri gym je..sya trus p dpur msak nasi goreng..tp bkn untk sya..untk suami je favorite nya nasi greng udang kering..sya plak mkn quaker oat yg plastik nya wrna pink..sbb oat yg wrna pink 2 maen rendam gna air panas jak..x la mcm yg plastik biru ..leceh nk msak2 lg oat nya...so sya mkn oat dgn apple hjau..mnum air biasa atau air suam pn baek biar awet muda katakan..hehehee..dn yg pling pnting hari2 kta kena la betimbang..sbb betimbang 2 la kta bole taw apa yg kita mkn 2 berkesan untk bkar fatt atau tdk..sbaiknya beli tmbangan yg digital..hari2 betimbang..pasti dlm 1 ari 2 dh ada hsil sma ada brat bdan trun @ naik 2 smua tergantung dri pmakan kita ari 2 jga..dlm sminggu jak brat bdan sya trun 5 @ 6 kg..skrg brat bdan sya pn sisa 65kg..doramine pn 1bln jak sya ambk..skrg dh x ambk..xmaw amalkn la katakan..sbb doramine ne hnya ksih cergas dn ksih bersemangat kita untk bergerak dn mudah membakar lemak dlm bdan..2 la grak ckit jak dh bkeringat..n 1 lg ksih kurang tido..sbb tido ne wat gemuk jga..so 1 jak psanan sya..klau nk kurus kena bertekad..kena bersemangat..klau xda obat pn susa gak nk krus..sdngkn org nk bsar mcm suami sya pn kna mkn obat jga..bru bole bsar..mnambah nafsu mkan..apa lg kta yg nk lrus ne kn..jd untk korang smua..wish u good luck..sbaiknya brjumpa la doktor dlu klau nk ambk DORAMINE ne..jd x la ragu2..obat ne mmg bgus..asalkn digunakan dn di mkn secara btul..ok..e2 sjala crita sya..skrg ne sya pn dh x susa nk cribaju n sluar..bebaju fitt pn dh cnvidnce..mmg brsyukur sngat2..atas dorongan suami dn pstinya Doramin..trimakasih bnyak2..  
17. Hasliza 12 - Mon 25/Jun/2012, 11:58am
saya amat2 memerlukan duromine utk bulan puasa akan datang ni, leh saya tahu nak dptkn di mana  
18. Hasliza 12 - Mon 25/Jun/2012, 12:10pm
Maya Rudi leh bg saya e-mail @ facebook utk kite bhubung email saya hasliza@uthm.edu.my atau facebook saya Hasliza Hamdan, terima kasih  
19. Veronid - Mon 2/Jul/2012, 4:06pm
salam, Maya Rudi, ni email saya edday0403@yahoo.com boleh dapatkan saya duromine 30mg tak? thanks.  
20. Miss Na - Thu 23/Aug/2012, 10:26pm
Sp nk duramine rm 7 sbiji email Sy mmg mahal tp super best diet pils-now Masih Xde stock tunggu dlm 3minggu lg
nk murah Amik dietta rm 5 sbiji many stock ..  
21. Duros - Thu 13/Sep/2012, 6:54am
Hi,sesiapa yg memerlulan duromine,saya adalah agen yg membawa masuk duromine.sesiapa yg berminat boleh terus menghubungi saya.jika call xangkat sila sms ye..tq 0123675327  
22. Yat 20 - Thu 27/Sep/2012, 5:08am
Saya nak Duromine..please call me at 0173471344.. kalau sesiapa tahu mana nak cari..  
23. Mohdshahir89 - Fri 28/Sep/2012, 4:21pm
layari web ini!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
www.bakar-lemak.com

Confirm tak menyesal!!!!  
24. Mizz Nurfasha - Fri 19/Oct/2012, 2:45am
Sy nk duromine juga...dlu prnh try..so far ok.  
25. Roses 7 - Tue 30/Oct/2012, 5:33pm
utk makluman,penggunaan name DUROS y mdakwa die ejen bwk msuk duramine..die 2 penipu besar!!!! sy da bank in tp until now xdpt2 ag duramine..call xangkat,msg not reply..xberkat mkn duit dgn cara menipu 2..  
26. Andriana - Mon 5/Nov/2012, 1:19pm
Roses 7-tue maklumat yg sy dpt pasal si-PENIPU nie..jom sama2 wat police report.
**DUROS**
ALIA SAFIA BINTI ASRI
NRIC:881120065478
ADD:BDR BARU BANGI & TAMAN CHERAS INDAH

**ko xkn senang dunia akhirat idup dgn cara mnipu org. Pcayalh,sepandai2 tupai mlompat akhirnya jatuh kt tanah jgx..mungkin ko nk sgt merasa dok dlm penjara kot!
Kepada EN ASRI n istri kesian btol sbb ada anak PENIPU & KAKI KELENTONG mcmni.sedey..........  
27. Roses 7 - Tue 6/Nov/2012, 12:03am
ANDRIANA-tq bg maklumat..sesiape y dah kene tipu ngn penama ALIA SAFIA BT ASRI...same2 kite wat police report..bile ramai y report nti die akn trime la padahnye..  
28. Lara 5 - Tue 6/Nov/2012, 6:54pm
roses 7, andriana - samer ngan i..i pnah bankin duit
awal okt tp sampai sekarang barang x sampai..u berdua dah wat report?? camner i nak contact u bdua ek..  
29. Siti 679 - Sat 10/Nov/2012, 4:07pm
berminat utk bli pil duromine,sila emailkan pd sy..tiger_girlcute@yahoo.com tq..:)  
30. Roses 7 - Fri 16/Nov/2012, 5:00pm
lara 5...add i kt fb..'gee shahrin'..  
31. Stokies - Thu 22/Nov/2012, 7:44am
hi sesiapa yg mmmerlukn duromine.sy ada jualnya tq 0142230893  
32. Roses 7 - Mon 26/Nov/2012, 12:28pm
stokies ngn duros ni org y same jer..  
33. Noraini Abu Bakar - Thu 6/Dec/2012, 7:48pm
salam...saya ain,salah seorang agen doromine yg sah...sesiapa yang ingin mendapatkan pill slimming duromine dgn segera blh hubungi saya 013-6969316 (murah)  
34. Noraini Abu Bakar - Fri 7/Dec/2012, 1:21pm
berminat nak beli???pm sy kat fb noraini abu bakar...dulu berat sy 98 kg..skrg dah turun byk...berat sy skrg 72 kg...sy masih berusaha lg utk turun...cubala..  
35. John Labu 3 - Sun 9/Dec/2012, 2:44pm
Salam...minuman asbab...minuman pelangsing....murah2...RM25+5(penghantaran pos laju)...di seluruh malaysia...mujarab enterprise nak sms/call fikri 0111-5672100  
36. Noraini Abu Bakar - Wed 12/Dec/2012, 9:02am
perhatian kpd semua pengguna duromine!!pastikan anda tidak tertipu membeli pil duromine tiruan...jika anda inginkan pil duromine original blh dptkan dr sy..insyaallah penghantaran segera dan selamat...dijamin tiada unsur penipuan!!!-----013-6969316  
37. Rakupan - Fri 14/Dec/2012, 1:37am
insyaallah penghantaran segera dan selamat dgn saya.duromine ori dan diluluskan oleh kkm. 0122797038  
38. Yat 20 - Mon 17/Dec/2012, 1:24am
Sape yg menjual pill duromine yg sah nie?? Yg Duros tu cakap dia stay bentong...dia suruh saya bank in kan..tp sy x bank in kan..sbb sy senang ajak berjumpa..bila saya nak jumpa dia x reply msg sy n call x angkat..nasib baik saya x bank in kan..alhamdulillah.. Call sy 0173471344 sy ngah cari pill tu..  
39. Lynnlekir - Wed 19/Dec/2012, 11:11am
Stokies no hp 0142230893 adalah PENIPU!!!  
40. Nur 382 - Wed 19/Dec/2012, 10:32pm
TQ Noraini Abu Bakar..Pil Duromine yg u post smlm dah smpi pg td..blh u send kat i email u tak? i suka berurusan dgn u..Klu habis nanti I call u k.  
41. Roses 7 - Mon 31/Dec/2012, 3:37pm
kan ktorang da bgtaw..DUROS ATAU STOKIES 2 adelah PENIPU BESAR!!! sy pon da kena tipu..so,berhati2 berurusan ngn org2 cm2..  
42. Noraini Abu Bakar - Sat 5/Jan/2013, 2:14pm
Hi,pd semua pelanggan sy yg dihormati.. tq ye..mcm mn perubahan korang slps ambil duromine?? di ruangan ni sy ada sedikit keterangan mengenai pil duromine... pil ni bln pertama.. berat anda akan turun 1-2 kg, masuk bln kedua berat akan bertambah turun sebanyak 5 kg ...perubahan ketara slps msk bln ke-3..berat anda akan turun mendadak sehingga 10-15 kg..pastikan minum air sekurangnya 3 botol air mineral 1500ml sehari..jumlah karbo yg sedikit..TLG STOP AMBIL PIL NI PD BLN KE-4..anda blh ulang ambil pil ni pd bln ke-5 ye..pd pelanggan yg ada penyakit darah tinggi,jantung anda tidak dibenarkan ambil pil ni...k  
43. Diya 4 - Mon 7/Jan/2013, 1:21pm
noraini berapa harga pil ni?awk jual mhl tak.?kwn sy nurse ckp 15biji rm50  
44. Ann 34 - Wed 16/Jan/2013, 8:42am
Noraini. . Emailkan pd saye harga.? Sy berminat. . Ntahler_sape@yahoo.com  
45. Tia 6 - Thu 17/Jan/2013, 9:10am
Noraini total liar never do transaction for her . I've got cheated by her .I order for half month supply n she asked to bank in to maybank rm 90 n I did ..aftr the transaction I msg her many many times n called too but she refused to reply or answer then eventually she switched off the phone . Her profession was noted to b a teacher but I guess its all lie.thr ar so many other profession but she choose to lying n cheating as her profession ...total useless trash for the nation . Shame on ppl like u.  
46. Tia 6 - Thu 17/Jan/2013, 12:35pm
After so many msges eventually noraini reply to my msg saying she has already posted the med ...wat am I suppose to assume if there is no msg or notification after payment was done for 3 -4 consecutive days , when thr ar so many cheaters out thr cheating on ppl ... anyway I apologize for words I've said ...u ar the one that can b trusted .sorry again  
47. Tia 6 - Sun 20/Jan/2013, 11:50am
Thanks noraini I hav gotten the medic u post to me. Thanks alot n my tremendous sorry  
48. Noraini Abu Bakar - Sun 20/Jan/2013, 2:11pm
sesiape berminat call sy Noraini (013-6969316)  
49. Noraini Abu Bakar - Sun 20/Jan/2013, 2:48pm
Sorry Tia..sbb terlmbt post..sy pg kursus..mcm mn pun busy.. sy akan cuba post secepat mungkin..pd pelanggan2 sy tq byk2 coz korang percayakan sy..tq very much!!!  
50. Fnd 6 - Wed 23/Jan/2013, 9:05am
Nak kurus & sihat & dapat pahala? Cer try yg ni pulak... KAPSUL BARAKA... hanya RM12 sekotak utk 24 kapsul. Kandungan utama ialah HABBATUS SAUDA. Rasulullah SAW kata, 'Dalam HABBATUS SAUDA ni ada penawar pelbagai penyakit kecuali mati'. More info dlm http://barakahgroup.blogspot.com  

Start | Page 1 | Next >                  FirstPage ¤ LastPage   (Total 478 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..