Dreambox DM500S Dengan Pakej Langganan Channel Penuh
Rafeeq 3 @ iTrade.Net - Wed 26/Oct/2011 1:54pm [Last Comment]
Dreambox>> adalah receiver jenis open source boleh menerima mana-mana siaran free to air ataupun siaran berbayar diseluruh dunia mengikut capaian dish yang dipasang diluar rumah (i.e astro dish kat bumbung rumah), lokasi kawasan dengan satelit pemancar di angkasa dan jenis servis perkhidmatan dari server pembekal.

Tidak bermakna apabila kita mempunyai dreambox kita boleh menerima siaran seluruh dunia, tetapi alat ini boleh digunakan untuk menerima apa jua siaran yang dipancarkan dari satelit dengan syarat lokasi dan jenis dish yang digunakan beserta servis perkhidmatan dari server pembekal yang boleh dicapai melalui internet.

Untuk maklumat lanjut sila layari http://adf.ly/3P89E

Niche: Servis
 
1. Rafeeq 3 - Wed 26/Oct/2011, 2:39pm
Agen Pemasaran @ Freelance juga diperlukan. Komisen lumayan. Hubungi kami http://adf.ly/3PMbd  
2. Jeffry 5 - Wed 26/Oct/2011, 3:42pm
Boleh share dgn Astro sekali atau boleh tumpang guna piring Astro kalau kita punya Astro dah tak aktif?  
3. Rafeeq 3 - Wed 26/Oct/2011, 4:05pm
guna astro inactive dish. sekiranya mau siaran FTA dari Indonesia dll negara hanya perlu tambah dish & pastikan LNB yg dibeli bersesuaian dgn 'band' satelit yg hendak ditala.  
4. Azli Azizi - Sat 28/Jan/2012, 9:37am
sori silap ilzarun2000@yahoo.co.uk  

Page 1   (Total 4 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..