Ditipu Syarikat Pinjaman
Maz Anasrul @ Raudhah Travel Agency - Fri 16/Nov/2018 11:57am
salam warga majalah.

sy baru ditipu satu company yg sy percaya bole bantu sy.. sy tahu sy susah buat loan kalau gaji cash. tp sy mmng betul2 perlukan loan and yakin sangat sy bole bayar tiap bulan sebab komitmen sy memang tak tinggi (rumah sendiri, takde komitmen dgn bank).

sy mahu pinjam 5k dr company tu. bila dikira semula, total yg sy dah kena byr kat company tu rm2400. semua detail sy save. ada lg semua bukti tu. bila sy dh setel bayar semua, terus dia tk contact sy. ws 1 tick call masuk vm.

sy tahu sy silap, tp sy betul betul perlukan loan tu.. now sy merayu sangat kalau ada company or individu yg telus yg bole tolong sy asap..

0143901901

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
     
  1. Hazrul Nizam - Sun 18/Nov/2018, 2:24pm
    kalau cik bayar wang pendahuluan/upfront kepada agen pinjaman bawah pokok ceri (tiada pejabat) berupa processing fee atau apa sahaja utk mendapatkan pinjaman, kesemuanya sudah berakhir.

    kesemua wang upfront pinjaman adalah penipuan. anggaplah duit yg lesap tu yuran pembelajaran liku liku kehidupan.  
  2. Hazrul Nizam - Fri 23/Nov/2018, 10:33am
    berita tv3 semalam 22 nov 2018

    sindiket penipuan pinjaman wang di selangor
    lebih 30 kes dilaporkan
    kerugian rm 500 ribu

    modus operandi - meminta wang pendahuluan kononnya utk kos stamping dan yuran guaman. setelah mangsa membayar, mereka akan minta lagi sehingga mangsa sedar ditipu, kemudian mereka menghilangkan diri.

    medium digunakan:
    whatsap - menghubungi mangsa secara direct whatsap. tidak mahu berjumpa face to face, tiada syarikat, tiada ssm dan tiada pejabat.

    BERHATI2 SEMUA!!  
  3. Chris 16 - Mon 3/Dec/2018, 9:53pm
    kalau betul you nak ambik loan dari bank, dan betul you ni gaji cash, saya ada cara.
    tapi tak boleh dapat terus.
    akan ambik masa dalam 3 bulan.
    tak payah bayar saya sesen pun.
    saya bagi ilmu  
  4. Anuar Bin Che Yusoff - Wed 5/Dec/2018, 3:50pm
    amirul_bankrakyat@yahoo.com
    0176795872

    Penipu besar ni.Jaga jaga berurusan pinjaman dari bank rakyat dengan dia ni  
Page 1   (Total 4 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.