Diari Usahawan Desa
Linkman Agro - Thu 17/Dec/2020 9:24am [Last Comment]
Salam Dari Desa... thehe..

Hari ini bermula lah kehidupan saya sebagai seorang usahawan desa. saya dah kemas barang2 satu beg besar dan terus lari meninggalkan kotaraya.. selamat tinggal KL huhu..

Di topik ini saya akan update semua maklumat berkenaan aktiviti harian dimana segala pelaksanaan, isu yg timbul dan penyelesaian akan di catatkan.

Saya juga akan tuliskan kos peralatan, kos bahan binaan dan kos semua kerja yg terlibat. Harapannya diari ini boleh dijadikan panduan asas utk sesiapa yg ingin pulang ke kampung dan melaksanakan projek usahawan desa anda sendiri :-))).

p/s - Selagi covid tidak pulih.. selagi itulah saya akan terus kekal di kampung.. jangkaannya mungkin sehingga 2021 atau 2022 kot.. sempatlah saya mengusahakan tanah kampung setahun dua nih.

Niche: Diskusi Bisnes | Usahawan Tani
     
  1. Linkman Agro - Sun 3/Jan/2021, 9:32am
    Diari Usahawan Desa - Task 1
    - Mengukur tanah
    - Membuat jalan batu kasar

    https://www.majalah.com/?classified.diari-usahawan-desa-task-1-ukur-tanah-buat-jalan.GGVPH1LHSH  
  2. Linkman Agro - Sun 3/Jan/2021, 9:41am
    Diari Usahawan Desa - Task 2
    - buat stor kecil saiz 7x15 kaki
    - termasuk toilet 7x4 kaki
    - buat guna bata pasir/simen

    https://www.majalah.com/?classified.diari-usahawan-desa-task-2-buat-stor-dan-tandas.GGX9PF57NH  
  3. Linkman Agro - Sun 3/Jan/2021, 10:56am
    Diari Usahawan Desa - Task 3
    - tebang pokok getah
    - jual balak getah

    https://www.majalah.com/?classified.diari-usahawan-desa-task-3-menebang-pokok-getah-jual-balak-getah.GH0L6QQZPD  
  4. Wahmarketings Com - Sun 3/Jan/2021, 10:14pm
    Bussiness tuan di bandar mcm mana?  
  5. Linkman - Mon 4/Jan/2021, 9:24am
    saya balik KL sekali sekala je Tuan.. bila ada customer nak jumpa.. atau bila turn jaga galeri.. tapi kena jaga SOP pakai mask segala bagai.. di kebun takyah pakai mask & takde SOP thehe..  
Page 1   (Total 5 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Mencuba Nasi Arab Imam Muda Asyraf - Nasi Arab Mandy Medina
Nasi Arab Travel - Kalau dulu bila nak masak Nasi Arab memang pening kepala memikirkan bahan-bahannya. Tapi yang ni 15 minit sahaja siap!!