Di Tipu Oleh Peniaga Forex
Ariff Shah Bin Ariffin - Tue 21/Aug/2018 12:48pm [Last Comment]
Pada bulan December 2016, saya dan sahabat saya telah ditipu oleh peniaga Forex dan Bit Coins En. Sharezal bin Ab Latiff yang beroperasi di Melaka sebanyak RM70,000.00 dan sahabat saya RM35,000.00.

Pada mulanya saya ada keyakinan tetapi setelah 2 bulan saya lihat tidak ada keuntungan dan saya dengan sahabat saya meminta balik wang saya yang selebih nya tetapi beliau telah menghilangkan diri bersama keluarga nya. Saya mendapat tahu dari pejabat forex yang wang saya tidak dimasukkan ke akaun forex dan ini bermakna dia telah menggunakan wang saya.

Saya kerumah nya dan didapati telah kosong. Saya membuat laporan Polis di Bahagian Jenayah Komersial Ayer Keroh, Melaka bersama sahabat tetapi malang nya sehingga sekarang polis tidak menghubungi saya untuk memberitahu berkenaan kes saya ini. Saya dan sahabat mendapat info yang beliau berada di KL Taman Dato Haron, dan berpakat untuk mencari beliau disana tetapi tidak berjumpa.

Saya buntu dan tidak tahu macamana lagi cara nak cari beliau. Saya mohon bantuan sekiranya ada insan yang dapat memberi saya cara-cara untuk mencari beliau selain berdoa dan bertawakal pada allah. Saya ada mempunyai dokumen beliau seperti IC, no akaun bank, No talipon dah x aktif lagi,

Mohon untuk mendapatkan bantuan idea.

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal | Forex Malaysia
Jom Miliki Kediaman Landed 2 Tingkat Serendah RM 359k
Video: Teres Dua Tingkat | Townhouse (Bawah) | Townhouse (Atas) | Lokasi. Area Putrajaya/Cyberjaya. Dibina di dalam Township yang akan Mempunyai Masjid, Hospital, Sekolah, Balai Polis dan Banyak Lagi Kemudahan
     
  1. Vishnukumar Elagovan - Tue 21/Aug/2018, 7:39pm
    0162950712 whatsapp me or call me
    0162974342  
  2. Hazrul Nizam - Fri 24/Aug/2018, 11:18am
    sejak tahun 2000an lagi bila aku dengar forex .. terus tergelak ..

    seumur hidup aku tak pernah jumpa pejabat sah peniaga forex .. semua main forex dari rumah sahaja.. kononnya alasan tak nak dikesan LHDN .. tak nak bayar tax .. alasan sebenar adalah pendapatan forex ni tak menentu .. tak pernah tetap .. tak pernah consistent ..

    kalau ada pejabat sah pun .. sebab nak buat kursus forex. bukan sebab nak berniaga forex buat untung.

    tak ada satu pun peniaga forex yg untung .. yg kaya raya tu sebab jual kursus forex, jual robot indicator forex atau jual platform membership forex ..

    kalau jadi peniaga 100% .. bulan ni untung rn15,000 bulan depan rugi pulak 25,000 .. macam tu la sepanjang tahun..

    masa untung rm15,000 .. berkokok satu kampung
    bila rugi pulak rm25,000 bulan depannya .. mintak tolong bini bayar kete, rumah, hutang segala bagai ..

    ====
    dibawah ni karang mesti ada otai forex kononnya dah lama berniaga dan untung .. aku gelakkan korang awal2 lagi .. toksah lah menipu .. engko nak jual robot forex sebenarrnya ......  
  3. Amirul Hadi Azmi - Fri 24/Aug/2018, 6:34pm
    Back to reality bro..modal byk tu boleh buat more profitable real business..work hard & smart.. redha sahaja dan doa moga dia berubah..  
  4. Wahmarketings Com - Fri 24/Aug/2018, 11:15pm
    Forex ni betul. tapi yang jadi tak betul gi haadap bende tu hari hari. kalau invest 1000 satu bulan dapat 5000 patutnya 4000 tu keluarkan buat benda lain. Sistem forex cuma menambah pendapatan. bukan menjadikan kita kaya raya. Sistem.niaga forex untung dan rugi bergerak dalam keadaan ''second'' . ni haari untung esok rugi. esok untung balik. itu pasal kalau kita perati org main forex dia main mesti libat duit orang ramai.

    kalau bisnes jual rumah pengerakn dalam sebulan atau setahun. mana ada orang jual rumah hari hari.  
  5. Linkman - Sat 25/Aug/2018, 11:50am
    Saya juga amat risau kalau Bangsa Kita terjebak dgn forex ni sebab masa yg diperlukan utk buat duit yg tak menentu setiap bulan amat banyak. Dan kalau waktu trading US - Malaysia kena waktu malam pulak local time... dah tidur lambat dan tak boleh fokus pada esok harinya.

    Mat Salleh ada consep ''Lost Opportunity''. Iaitu setiap masa kita yg kerugian disebabkan oleh apa sahaja adalah peluang yg hilang/terlepas dari membuat sesuatu yg lebih berfaedah utk long term benefit.

    Jika ada saudara mara saya mula terjebak dgn forex.. saya akan terus nasihatkan lebih baik jadi agen insurans.. walaupun susah peringkat awal.. prospek jangka panjang adalah cerah.  
  6. Linkman - Sat 25/Aug/2018, 12:10pm
    Jadi siapa yg untung dalam forex sebenarnya?

    1) Owner forex platform
    Mereka mendapat komisen/fee setiap kali ada transaction (walaupun kecil tapi jumlah transaction setiap hari sangat banyak). Jadi samada anda untung atau rugi berniaga forex, mereka tetap mendapat percentage profit.

    2) Big Player spt George Soros & International Fund Manager
    Mereka amat peka dgn hal ehwal semasa kerana mereka ada research team yg mengkaji polisi2 ekonomi dunia.

    Contoh: Bila Donald Trump US mengenakan tariff kepada Turki/Erdogan, mereka jangka kan matawang Lira Turki akan jatuh. Jadi mereka akan bet against Lira-USD pair.

    === & ===

    Jadi siapa yg rugi dalam forex ni?

    Jawapan:
    Trader2 forex kecik macam bangsa melayu yg termakan dgn janji manis forex players. Mereka ni di sogokkan dgn pelbagai teori Fibonacci, robot predictor dll.. tapi spt kata tuan hasrul diatas.. kalau minggu ni dia untung rm10k.. minggu depan dia rugi pulak rm 15k!

    pi mai.. pi mai.. tang tu..

    Jadi kalau mereka bermula dgn duit VSS rm100k pun, lama kelamaan akan habis kerana sewa rumah, ansuran kereta, bil elektrik, air, telepon, belanja sekolah anak semua berjalan seperti biasa!  
  7. Lady 17 - Sat 25/Aug/2018, 3:24pm
    Email ur phone no to ladyboss2882@gmail.com  
  8. Chris 16 - Mon 3/Dec/2018, 10:13pm
    kalau polis x jadi, cari penyiasat peribadi. Kat KL berlambak. Setahu saya harga untuk full report adalah RM6k.  
Page 1   (Total 8 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.